Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: GA-MA78GM-S2H v1.0: New Comp slow bootup




  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1

    Default GA-MA78GM-S2H v1.0: New Comp slow bootup

    Hi all
    i just upgraded my computer around 3 weeks ago. The following is my setup:
    CPU: AMD 5200+
    MB: Gigabyte GA-MA78GM-S2H v1.0
    GFX: Asus EN8600 GT Magic
    HDD: 320gig seagate SATA
    RAM: 2gig corsair

    Just this morning im finding the computer booting up slowly. Not from running XP but right at the start when you see the Energy star, what your CPU is running etc. All you see is what your CPU is in the computer. The next bit it should show is how much rams onboard and what IDE etcetc stuff is in the computer. But all this doesnt happen for like 3-5mins.
    I have tried unplugging one at a time each ram, hdd, graphics and rebooting and the same thing happens. I do have some malware issue recently which im still trying to get rid of could this be a cause? or is it my motherboard?

    thanks in advance
    TC

  2. #2
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-MA78GM-S2H v1.0: New Comp slow bootup

    Are you using AHCI? Have you tried removing all but one stick of ram? You could have a dying stick of ram

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •