Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: EP45-DS5 Smart Backup




  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7

    Default EP45-DS5 Smart Backup

    Hi all, I am having some weird problems with the smartbackup raid controller on the new DS5 motherboard, when I first installed the 4 sata drives I was using the original bios (F5) and could enter the raid BIOS using "Control-G" and create a raid array, I was able to see 2 drives (GS0 and GS2 I assume?) to create a RAID 0 array, I couldn’t see the other 2 drives (GS1 - GS3), not sure if this was by design or the interface is crap?

    When I upgraded the BIOS to F7, I lost the ability to view the raid bios at all, and I believe the raid controller has defaulted to IDE mode only with no option to set it back to the RAID mode!

    I have tried disabling and re-enabling the controller, cleared cmos, disabling smartbackup only and it still doesn't work, any ideas?

    Cheers

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Taipei, Taiwan
    Posts
    398

    Default Re: EP45-DS5 Smart Backup

    Hi
    smart backup now just support Raid1/safe function, Please check the GIGABYTE website as there will soon be a new update to enable ‘RAID0/Fast’ mode for performance users.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7

    Default Re: EP45-DS5 Smart Backup

    Thanks Janus

    Is there any ETA on this fix, I assume it will be released with BIOS release F8? I really like the motherboard but am a little disappointed one of its "features" has been disabled…

    Cheers

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7

    Unhappy Re: EP45-DS5 Smart Backup

    Tried bios update F8 which has just been released, and still no luck! <!--[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"/> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"/> <v:f eqn="sum @0 1 0"/> <v:f eqn="sum 0 0 @1"/> <v:f eqn="prod @2 1 2"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @0 0 1"/> <v:f eqn="prod @6 1 2"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="sum @8 21600 0"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @10 21600 0"/> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"/> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"/> </v:shapetype><v:shape id="pi_9" o:spid="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" alt="Unhappy" style='width:12pt;height:12pt;visibility:visible; mso-wrap-style:square'> <v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ANDREW~1\LOCALS~1\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image001.gif" o:title="Unhappy"/> </v:shape><![endif]--><!--[if !vml]--><!--[endif]-->

    There are still no options to enable raid, the bios only picks up 2 of the 4 sata drives and it looks like they are in IDE mode...

    I bought this board for the hardware raid option, would have purchased the cheaper models and bought a controller card if I knew it was going to be this hard!

    Anyone else with this motherboard and 4 sata drives, same problems?

    Janus, can you advise why this has been disabled, can i go back to F5 for the time being?<o:p></o:p>

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •