Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 26 of 26

Thread: GA-EP45-DS5 G-SATA Problem! Please Help!




  1. #21

    Default Re: GA-EP45-DS5 G-SATA Problem! Please Help!

    Hello, All the way from the Netherlands I mix myself in this thread about the "not working" Smart Backup with the G-SATA2 controller. I especcially choose this GA-EP45-DS5 motherborad for its easy and Smart Backup - Plug and Play according to the Gigabyte website!! It didn't work and still doesn't, whatever I've tried. An email to Gigabyte support: No reply!! Finally I googeled and found this site with astonishing results. The SATA2 controller doesn't work at all. A hugh announcement from Gigabyte and now that this problems appear the company wraps itself in dumbness about this issue. Why not being honnest about it and tell how it really is.

    I'm really looking forward for good news about updates. Meanwhile I'll write some warnings on several Dutch sites not to believe what they promiss about their boards.

  2. #22
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1

    Default Re: GA-EP45-DS5 G-SATA Problem! Please Help!

    Anybody tried bios f 12 ? Is it g sata raid 0 enabled again?
    I have bios f6 with working g sata 0 raid on ports GS0 and GS2 as system disk.
    Last edited by darkogo; 10-04-2008 at 09:07 PM.

  3. #23
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

  4. #24
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Zealand
    Posts
    1

    Default Re: GA-EP45-DS5 G-SATA Problem! Please Help!

    Maybe I'm dealing with the same problem as above, or perhaps i still have that to look forward to. Trying to install XP Pro with slipstreamed SP3 on GA-EP45-DS5, with mixed failures. I have two Seagate 500Gb SATA drives attached to the Southbridge connectors, also two DVD writers. No Raid requested. All are detected as hoped for in BIOS, although my first plan was to use GS0 source and GS2 source for the two DVDs - no go, then I tried the seagate SATA disks there and also no go. So for now the 6 connectors from the Sth Brdg are getting crowded and the purple "GSATA" ports are vacant. Bios is F6. I have 2 + 1 e-SATA ports to connect to somewhere so I really need to get some life out of GSATA ports - once i've solved the op sys install problem.

    As seen in other fora, installation works fine during character mode phase, but halts after entering graphics mode. Seems drivers for disks are not remembered after restart, ie in text mode the install builds and formats partitions on the Seagate drives but after the restart it can not read these at all. Similarly, after booting with a floppy disk the drives are found but can not be read. I hoped using SP3 would overcome any old age-related issues with my XP SP2. Currently thinking about installing XP SP3 to an IDE disk, formatting seagate SATAs and then having another crack at installing XP SP3 to the SATAs and removing the IDE.

    Any joy on latest BIOS updates and this GSATA chip ? I note F12 is now available and there have been some adjustments to SATA drivers.
    Last edited by CraigL4; 10-23-2008 at 08:07 AM.

  5. #25
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-EP45-DS5 G-SATA Problem! Please Help!

    You should use the yellow Intel ports to install XP, and you will need to use the driver and set the correct BIOS settings. What BIOS settings are you using? Post a pic if you like from Advanced BIOS Settings page. You should have no issues installing like this if you use the correct driver and settings. You Did remove the Jumper on the back of your SATA Hard drives right? If not please do so

    The purple ports can only be used for NON managed(Meaning you cannot change the RAID Type/settings, ect) Backups I believe as of now, unless you use the older BIOS mentioned in the above thread linked

  6. #26
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1

    Default Re: GA-EP45-DS5 G-SATA Problem! Please Help!

    Hi...
    I use GA-EP45DQ6, about a month ago, I use smart back up GS0/GS1 for Raid1 (BIOSF10 , Win XP SP1)
    then I flash using Bios F12 and Win Vista SP1 ... my raid1 didnt work, i try connect GS2/GS3 and work, until now.
    I didnt realize about bios problem, until today i try using 4 hdd (GS0/1, GS2/3) but only GS2/3 that work. I havent try roll back the bios.
    Is this true bios problem ?

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •