Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Newbie question.....




  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    19

    Default Newbie question.....

    I have my flame suit on in case I need it, but I have just finished assembling my machine, and I fired it up expecting to hear beeps. Heard none. Realized I don't have an onboard speaker. So busted into an old box and rescued the speaker from oblivion, and plugged it in, hopefully with the correct polarity? (red + / black -)?? Fired up the machine and no beeps.

    I have an ATI Radeon X1900XT card onboard that was given to me as a gift from a friend who couldn't get it to work on his Mac Power PC. So in reality I have no idea if it is worth anything. Obviously there is no native video on the mobo, so how would I know if the video card is working? And if it is, having not gotten far enough along to install drivers, how will this card speak to my monitor (it's all VI, no VGA)

    I'm just a little lost at the moment.
    Thanks in advance for any help.
    Last edited by ransx77; 07-30-2008 at 09:01 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    19

    Default Re: Newbie question.....

    Hi Ransx77, don't be such a loser. Pull that 11 year old PCI ATI RageII VGA graphics card out of that old box over there, yeah the one you got the speaker from, and plug it in. Remove the ATI Radeon card of course. Now run the VGA cable to your monitor you dork and turn the box on and see if it beeps!!

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    19

    Default Re: Newbie question.....

    Thanks Ransx77, I did as you suggested, or demanded, I should say, and when I booted the new box I got a single short beep, and the GIGABYTE screen displayed on the monitor and I was able to setup the Bios and save it.

    Now I have to try to remember how to format a Hard Drive from DOS.....sheeesh! Got any ideas on that one smarta$$????

  4. #4
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Central Alberta , Canada
    Posts
    1,019

    Default Re: Newbie question.....

    LOL ....looks like your doing just fine so far. Let Us know if you need more help.
    Antec 900 case (4 120mm and 1 200mm lighted fans + UFO flashing light set + 2 12" and 1 6" Mutant Mods meteor lights) - Aerogate ll thermal controller - Asus M2N-e SLI - AMD 64 X2 AM2 6400+ - Corsair TX650 PSU - MSI 450GTS Cyclone OC - 2 X 2GB Patriot Extreme Performance PC2 6400 RAM - SATA 320 GB Seagate HD, SATA 300GB Maxtor HD and IDE 80 GB Samsung HD - Floppy Drive/Card Reader Combo - LG SuperMulti Lightscribe 18x DVD RW - Plextor PX-716A DVD r/rw - Windows 7 Home Premium 64

    Crude but Effective ... it is a way of life.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Australia
    Posts
    1,525

    Default Re: Newbie question.....

    Now this could wind up being the best thread going here so don't interupt him while he's on a roll. ;)

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    19

    Default Re: Newbie question.....

    Quote Originally Posted by ransx77 View Post
    Thanks Ransx77, I did as you suggested, or demanded, I should say, and when I booted the new box I got a single short beep, and the GIGABYTE screen displayed on the monitor and I was able to setup the Bios and save it.

    Now I have to try to remember how to format a Hard Drive from DOS.....sheeesh! Got any ideas on that one smarta$$????
    Hey Ransx77, you schmuck!
    You don't need to format that new 640gb DD in DOS. Use that XP Pro SP2 disk that came with your laptop, stick it in the DD drive and fire the beast up. Select the CD for booting and away you go. XP will force you to format the HDD.

  7. #7

    Default Re: Newbie question.....

    Come on guys, this is not funny.
    GA-Z97-D3H Windows Pro 8.1
    i5-4690K + Corsair H90
    Sapphire Radeon R7 240
    16GB (2x8GB) DDR3 Corsair Vengeance Pro 2400MHz PC3 19200
    Corsair CX750M
    Samsung SSD 840 EVO 500 GB

    Sharkoon VS-3V tower

  8. #8
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    19

    Default Re: Newbie question.....

    Quote Originally Posted by svcglobal View Post
    Come on guys, this is not funny.
    Sorry if you are not amused sir, perhaps you can change the channel? All I'm doing here is blogging my progress. If I ask a question and stumble on the answer myself, I figured I should let the board know I kinda found the answer to that problem. I did so with some humor, sorry it bugs you.
    Last edited by ransx77; 07-30-2008 at 09:59 PM.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    19

    Default Re: Newbie question.....

    Damn.
    After an hour of formatting the partition, I get the message "Setup was unable to format the partition. The disk may be damaged" Whiskey Tango Foxtrot?
    First Build - Desktop :
    Gigabyte E35P-DS3R | Core 2 Duo Wolfdale E8500 3.18ghz | Corsair Dominator DHX 4GB (2x2gb) DDR2 1066 |
    EVGA 8800 GT 512mb | WD 640gb HDD | 2x Samsung DVD-RW | 2x Dell SP2009 monitor |
    Antec 900 w/Antec Tru-Power Trio 550 |Windows XP Pro

    Last Build - HTPC:
    Gigabyte E45P-UD3P | Core 2 Quad Yorkfield 9550 2.83ghz | Corsair Dominator DHX 8GB (4x2gb) DDR2 1066 |
    EVGA 9800 GTX 512mb | WD 750gb & 640gb & Seagate 320gb HDD | Samsung DVD-RW | Sony Blu-Ray BDU-X10SR |
    Antec 1200 w/Antec Neopower 650 | Vista Ultimate 64bit

    New Build - Desktop
    Gigabyte EP45C-UD3R | Core 2 Duo Wolfdale E8600 3.33ghz | Corsair Dominator DHX 8GB (4x2gb) DDR2 1066 | Dell S2009 monitor |
    EVGA 9800 GTX 512mb | WD 1tb HDD | Samsung DVD-RW | Antec 200 w/Antec TP 550| Vista Home Premium 64bit

  10. #10
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    19

    Default Re: Newbie question.....

    Quote Originally Posted by ransx77 View Post
    Damn.
    After an hour of formatting the partition, I get the message "Setup was unable to format the partition. The disk may be damaged" Whiskey Tango Foxtrot?
    Once again, you are a schmuck. Didn't you read the instructions that you need to install it in a raw partition??? DUH! Now go back and delete the partition, select "C" and follow the instructions, and read them this time, will ya????
    First Build - Desktop :
    Gigabyte E35P-DS3R | Core 2 Duo Wolfdale E8500 3.18ghz | Corsair Dominator DHX 4GB (2x2gb) DDR2 1066 |
    EVGA 8800 GT 512mb | WD 640gb HDD | 2x Samsung DVD-RW | 2x Dell SP2009 monitor |
    Antec 900 w/Antec Tru-Power Trio 550 |Windows XP Pro

    Last Build - HTPC:
    Gigabyte E45P-UD3P | Core 2 Quad Yorkfield 9550 2.83ghz | Corsair Dominator DHX 8GB (4x2gb) DDR2 1066 |
    EVGA 9800 GTX 512mb | WD 750gb & 640gb & Seagate 320gb HDD | Samsung DVD-RW | Sony Blu-Ray BDU-X10SR |
    Antec 1200 w/Antec Neopower 650 | Vista Ultimate 64bit

    New Build - Desktop
    Gigabyte EP45C-UD3R | Core 2 Duo Wolfdale E8600 3.33ghz | Corsair Dominator DHX 8GB (4x2gb) DDR2 1066 | Dell S2009 monitor |
    EVGA 9800 GTX 512mb | WD 1tb HDD | Samsung DVD-RW | Antec 200 w/Antec TP 550| Vista Home Premium 64bit

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •