Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: EP45 and OCZ 667 problem ?




  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9

    Default EP45 and OCZ 667 problem ?

    I have 4 x 1 Gb OCZ 667, here is the setting in my EP45-DS4P with intel E6600 2.4 Ghz motherboard MIT setting:

    MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
    Robust Graphics Booster ...............: [Auto]
    CPU Clock Ratio ..........................: Auto
    Fine CPU Clock Ratio.....................:.Auto
    CPU Frequency ...........................: 2.40


    Clock Chip Control
    Standard Clock Control
    CPU Host Clock Control..................: [Enabled]
    CPU Host Frequency (Mhz) ............: 266Mhz
    PCI Express Frequency (Mhz) .........:Set to 100


    Advanced Clock Control [Press Enter]
    CPU Clock Drive...........................: <<< Leave
    PCI Express Clock Drive.................: <<< Leave
    CPU Clock Skew (ps)....................: <<< Leave
    MCH Clock Skew (ps)...................: <<< Leave


    DRAM Performance Control
    Performance Enhance...................: [auto]
    Extreme Memory Profile (X.M.P.).....: auto
    (G)MCH Frequency Latch...............: auto
    System Memory Multiplier ..............: auto
    Memory Frequency (Mhz) ..............: Auto
    DRAM Timing Selectable ................: [manual]

    Standard Timing Control
    CAS Latency Time........................5
    tRCD .........................................5
    tRP'...........................................5
    tRAS..........................................15

    Advanced Timing Control
    tRRD...........................................Aut o
    tWTR..........................................(Aut o
    tWR............................................Aut o
    tRFC...........................................(Au to
    tRTP...........................................Aut o
    Command Rate (CMD) ....................:Auto

    Channel A
    Static tRead Value.........................:Auto
    tRD Phase0 Adjustment...................:<<< Leave for all below as well
    tRD Phase1 Adjustment...................:Auto
    tRD Phase2 Adjustment .................:Auto
    tRD Phase3 Adjustment..................:Auto
    Trd2rd(Different Rank)....................:Auto
    Twr2wr(Different Rank)...................:Auto
    Twr2rd(Different Rank)...................:Auto
    Trd2wr(Same/Diff Rank)..................:Auto
    Dimm1 Clock Skew Control...............:Auto ps
    Dimm2 Clock Skew Control...............:Auto ps

    Channel B
    Static tRead Value.........................:Auto
    tRD Phase0 Adjustment...................:<<< Leave for all below as well
    tRD Phase1 Adjustment...................:Auto
    tRD Phase2 Adjustment .................:Auto
    tRD Phase3 Adjustment..................:Auto
    Trd2rd(Different Rank)....................:Auto
    Twr2wr(Different Rank)...................:Auto
    Twr2rd(Different Rank)...................:Auto
    Trd2wr(Same/Diff Rank)..................:Auto
    Dimm1 Clock Skew Control...............:Auto ps
    Dimm2 Clock Skew Control...............:Auto ps

    Motherboard Voltage Control
    Voltage Type.………... Auto
    CPU
    CPU Vcore….……….........................: [Auto Or Normal]
    CPU Termination…..... 1.200V*.......: <<< Leave
    CPU PLL…………………....1.500V*.......: <<< Leave
    CPU Referen.…………....0.755V*.......: <<< Leave
    CPU Reference2………,,0.800V*.......:<<< Leave

    MCH/ICH
    MCH Core…………….....1.100V...........: << Leave
    MCH Reference….…….0.800V...........; <<< Leave
    MCH/DRAM Ref.…......0.900V...........: <<< Leave
    ICH I/O……………….....1.550V............: <<< Leave
    ICH Core…………...……1.100V............: <<< Leave

    DRAM
    DRAM Voltage ……....1.800V............: 1.800V

    DRAM Termination .…0.900V............: <<< Leave
    Channel A Reference 0.900V............: <<< Leave
    Channel B Reference 0.900V............: <<< Leave

    the problem i have that whenever i open and use the IE 7 for a while the system suddenly reset by itself for about 3 sec (The screen window xp desktop screen ) blank and return to normal ( not the IE7 screen )
    ATI 1950 Pro
    my xp home edition with sp3,
    IE7 with the latest service pack
    EP45-DS4P Bios F6
    All memories is test with memtest86 for 8 hrs show no errors
    I don't know what else I can do to fix the problems !
    Thanks for all the helps and info

  2. #2
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: EP45 and OCZ 667 problem ?

    Try >>>
    MCH Core…………….....1.100V...........: 1.2

    I am not quite sure what you said exactly. Windows IE freezes right? Then is ok, or the whole system freezes or restarts?

    IE 7 Is not good anyway, I would suggest Firefox or Opera. But I will try to help you with this, can you please explain it again differently or more in depth?

    Thanks

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9

    Default Re: EP45 and OCZ 667 problem ?

    Thanks for your reply
    the problem started everytime when I use IE7 for about 1/2 hour then the error pop up said " The windows encounter the problem need to shutdown, Do you need to contact Microsoft for support ? "
    When I click "No", and click "error detail" the list tell me that IE7 can't access memory address at x 000.... and so on and a list go on with numerous IE7 Module names.
    Then I clicked closed "Error windows" then everything back to normal just like computer just reboot by itself. This error happened exactly about 1/2 hour IE7 use !!? no more, no less and I don't what and why ?
    I ruled out the Virus infected becaused i have "Kaspersky Internet suit 7"
    I also tested 4 x OCZ DDR2 -667 numerous time with each single module with different slot and all 4 modules at a time with memtest 2.01 and results come with no error at all for almost 2 days
    I tried to set as you suggested but errors still happened.

  4. #4
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: EP45 and OCZ 667 problem ?

    Can you try a reinstall of IE 7 >>>

    Also, please run any Spyware apps scanners you have, and also download and install/run this one and see if maybe you have some spyware >>>
    The home of Spybot-S&D!

    And, can you please install and run this program and post me a screenshot of it so I can see what AUTO in the BIOS is actually giving you for ram timings. You may need to get them out of AUTO, it is generally not the best >>>
    Tweakers.fr

  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9

    Default Re: EP45 and OCZ 667 problem ?

    I just run the spyware you gave me the link, thanks for the info
    there is no spyware in my computer.
    FYI, If i don't use the EI7 the problem is not happen !? ( I'll tried to install the firefox and run to see if the problem still happen and i'll post back )
    how do i capture the screen shot of the memset 3.5 to post in this?

  6. #6
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: EP45 and OCZ 667 problem ?

    Did you update the program first? If so then dont mind me, if not then please update it and run it again

    IE 7 is not good, did you try a reinstall of IE 7? If not here, download it and reinstall it and see if that helps anything >>>
    Download details: Windows Internet Explorer 7 for Windows XP

    To get a screenshot you will use the "Print Screen" (PrtScn) button it is above the Insert/delete buttons then open MS Paint and hit paste (Control + V) or in the file menu at the top, choose edit then paste

  7. #7
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9

    Default Re: EP45 and OCZ 667 problem ?

    memset 3.5 screenshot is attached.
    yes, I did updated the spyware and I use both the spyware from your link and the spyware from Kaspersky with the result the same: no spyware detected !
    I did reinstalled the ie7 three times before I posted this problem here and also the latest updates for IE7.
    Attached Images Attached Images EP45 and OCZ 667 problem ?-mymemset-gif 

  8. #8
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: EP45 and OCZ 667 problem ?

    I cannot read that image, please take it again, and this time save as a jpeg or PNG

    But it looks like you need to raise Refresh to Act (Trfc) and Static tRead Level, but I am not sure what to suggest only that I would suggest more. Such as trfc 42-48, and Static tRead 7-10. But like I said I cannot view the image properly so the rest I would need to see.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9

    Default Re: EP45 and OCZ 667 problem ?

    Sorry for the messy pic
    Hopefully this one is better.
    Attached Images Attached Images EP45 and OCZ 667 problem ?-mymem-jpg 

  10. #10
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: EP45 and OCZ 667 problem ?

    Much better!

    Ok, can you verify on your ram sticker if you need 1.8V or if it is more? It is not likely more, but It would be best to check. If there is no sticker check in CPU-z in the SPD tab and see if all tables shown list 1.8V, or if some are more >>>
    CPUID

    Here is a image showing where I mean if you are not familiar with CPU-z >>>>



    OK, that looks all good you have above. I would try what I suggested though since you have four sticks in >>>

    trfc ..... 42-48

    And Static tRead Value ..... 7 or 8 (7 will likely be fine at those speeds)

    Other then that, if the above does not help I do not know what to suggest as it is not a motherboard or ram issue.

    But likely a system driver messed up or something along those lines. Do you have a backup drive? If so, I would backup what you need and do a clean install.

    Or just use Firefox, it is much better.

    Sorry I cannot help much with IE errors, I hate it and have not used it for years.

    By the way, what is the EXACT error # like this >>> 0x00000000

    If it goes by too fast for you to see, please open control panel, then system , then the advanced tab. Then at the bottom click Startup and Recovery, and in the new window UNCHECK Automatic restart in the system failure box. See image >>>



    Then open your IE and cause a BSOD again so you can see the error so you can see the BSOD screen, you will have plenty of time to view it now as it will not reboot until you reboot the system

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •