Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: X48T-DQ6 - Strange noise, lights on but nobody home




  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2

    Default X48T-DQ6 - Strange noise, lights on but nobody home

    I've never seen a PC issue quite like this before, so posting here in hope someone may have advice on what it could be.

    It's infrequent, but now and then my PC has dropped to a black screen, like if I press and hold the hard reset button on the case. All the lights/fans are on, but system isn't running anymore.
    The HD light stays on solid.
    A relatively loud buzzing/whirring kind of noise comes from the case. Like a fan going bad, but faster & more high pitched. Or a higher pitched version of the sound POST ram checks used to make on older PC's.

    It will often be in that state + noise for a few seconds when the PC is first turned on, then boots up normally. Sometimes it stays in that state until I start jiggling around / replugging the cables in the back.

    Best I can tell from holding my ear into the case is that the noise comes from near the CPU / back panel connector area. Around that quadrant anyway...hard to pinpoint exactly. Last time I poked around at the USB connectors on the back and it stopped.

    Specs:

    X48T-DQ6
    E6800 CPU
    4 x 1GB Corsair 1600 RAM.
    9800GTX Graphics
    Pair of 500G Seagate drives.
    Zalman 750W PSU
    Using onboard LAN + Sound.

    Any ideas what may cause such symptoms?

    Cheers,
    -M.

  2. #2
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: X48T-DQ6 - Strange noise, lights on but nobody home

    Could be your Power Supply, or your Graphics card. But jiggling the cables fixes it, sounds like it may be something loose on your board.

    Not sure what to think, have you had the system outside of your case yet? I would start there, and plug in one thing at a time until you find the source

  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2

    Default Re: X48T-DQ6 - Strange noise, lights on but nobody home

    Thanks for the quick response LSD.
    So far it hasn't been frequent / reproducable enough to have me start isolation testing. I shall keep that in mind if it gets worse to try track it down.

  4. #4
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: X48T-DQ6 - Strange noise, lights on but nobody home

    Good luck, it could just be something rubbing on a fan also since it stops when you move things. Check your fans over while they are off, may have a slight rub somewhere

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •