Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 53

Thread: New Messages boot and fps problems with 4870




  1. #11
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: New Messages boot and fps problems with 4870

    It's ok man! No Problem

    Please fill out that with your settings And maybe I can help you. You may have some wrong ram settings and they can cause you problems

    I would stick to F10 or F11 BIOS.

    But like they said above you are not going to get much better at that high resolution with only one card

  2. #12
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    23

    Default Re: New Messages boot and fps problems with 4870

    well look, first of all i got booting problems before the lame preformens....
    i tried the same system with 8800 (well 4870 its kinda better) and i got better fps in Crysis. if it was only crysis, ok... but then itried COD4! my card gave me 20-40, in some places with smoke i had only 11+, when the 8800 gave me 65+.... same settings, same system...

    i really hope that it config problem or something...

    anyway, can you tell me what to do? i really want to end my 2 bad mounts....

    thanks!

  3. #13
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    17

    Default Re: New Messages boot and fps problems with 4870

    Oh you were running 8800 before? Did you do the following?

    1. Uninstall nvidia drivers, reboot
    2. Boot into safe mode, run Driver cleaner
    3. Boot up again with radeon 4870 plugged in. stop windows from trying to install drivers.
    4. Install catalyst and drivers, reboot

  4. #14
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    23

    Default Re: New Messages boot and fps problems with 4870

    i did not run 8800 before, i treid 8800 and the same pc like mine...

  5. #15
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: New Messages boot and fps problems with 4870

    Well then, that cannot be used as a comparison. Was this system the EXACT same Board, Ram, GFX card, BIOS settings, and Hard drives?

    If not, then it is not any type of comparison at all, even then I would only Maybe consider it valid.

    Now, what you can do is test that 8800 in your system for a comparison, that would be far more valid.

    And you have still yet to post what actual BIOS settings you are using so I could see if you could use some ram adjustments

    Hey, is your Card running at 16x, if not that could be your issue? You can check with this >>>
    techPowerUp! :: Download TechPowerUp GPU-Z v0.2.8

    It will say here, shown in image >>>


  6. #16
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    23

    Default Re: New Messages boot and fps problems with 4870


  7. #17
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: New Messages boot and fps problems with 4870

    Nice, there is your problem right there! You are running at x1 not x16

    Please uninstall the card from device manager and shut down pull the card, and then reinstall it and the drivers. If that does not work try adding some voltage to the ICH core.

    If still no luck shut down and install the card into the second PCIe slot and see if it fixes it.

  8. #18
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    23

    Default Re: New Messages boot and fps problems with 4870

    didn't helped mate..

    waiting for more instructions about the voltage ...

    and, thanks!

  9. #19
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: New Messages boot and fps problems with 4870

    Did you try everything I said above one by one? Second slot it still said x1?

    Voltage, just add some, try ICH Core 1.2 or 1.3 and ICH I/O 1.6-1.65

    You can also see if Setting PCI express Freq to 105 or so fixes it, this sometimes helps.

    Second slot and a driver install should have made it work on slot two. If not the card is faulty. One slot may have a issue sometimes but not both. One you get it to work in slot two it should in slot one as well when you put it back

    Many other fixes or methods here >>>
    PCIE running at x1 - Google Search

    or
    PCI-E running at x1 - Google Search

    Or
    4870 running at x1 - Google Search

    Or
    PCIe only running x4 - Google Search

  10. #20
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    23

    Default Re: New Messages boot and fps problems with 4870

    nope... not the ICH and not the 105...
    what you think? take the freq higher? its not dengures?

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •