Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 102 of 1088 FirstFirst ... 25292100101102103104112152202602 ... LastLast
Results 1,011 to 1,020 of 10871

Thread: GIGABYTE Latest Beta BIOS




  1. #1011
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    54

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    Use bios 7c or 8b, most are reporting those work with S3, and earlier bioses do not.

    I use S3 with EIST/C1E off (off or on makes no difference on mine) and Hyperthreading is on (off or on makes no difference on mine). I am using ahci, but worked fine with ide on mine as well.

    Only thing I did have to do with windows 7 RC 1 is go to advance power options under power options>>change plan settings>>advance power options and set require password upon wakeup to -no-.

    Also when going from earlier bios where S3 does not work to one that does, for some reason sometimes I have to clear cmos once...then usual load optimal defaults, then load my settings...to get S3 to work, but then works flawlessly.
    3770K 4.7 - Windows 7 64 - GB UD5h - Dom 2133 - corsair 850 - Intel 520 SSD - 680 GTX - 26 inch Samsung LCD
    Lian Li G70 WC

  2. #1012

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    Quote Originally Posted by rge View Post
    I am using the modded bios 8b with the new AHCI ROM posted by noangel in post 943. Can someone request that GB put this new AHCI ROM in next beta version of 8 for extreme.

    The new AHCI ROM in modded 8b bios cuts 8 seconds off boot time for the extreme. The annoying 8 second delay of dots where the hard drive search occurs on unmodded bios 8b with OLD AHCI ROM is no longer tolerabe, now that I have been spoiled with the better ahci rom......just would like all future bioses to have the new ahci rom...if someone would pass along the request I would appreciate it.
    Ah the new AHCI ROM takes away that annoying wait!?! I would also like this for the EX58-UD4P :)
    i7 920 C0/C1 3841A
    24/7 OC: 21x183Mhz = 3.84Ghz @ stock Vcore/QPI voltages
    Thermalright Ultra-120 Extreme 1366
    3x2GB OCZ DDR1600 OCZ3P1600LV6GK
    EX58-UD4P BIOS F11
    EVGA GTX 260 Core 216 SC 55nm 896-P3-1257-AR
    Antec NEO HE 550 Power Supply

  3. #1013
    Join Date
    May 2009
    Posts
    6

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    Quote Originally Posted by rge View Post
    Use bios 7c or 8b, most are reporting those work with S3, and earlier bioses do not.

    I use S3 with EIST/C1E off (off or on makes no difference on mine) and Hyperthreading is on (off or on makes no difference on mine). I am using ahci, but worked fine with ide on mine as well.

    Only thing I did have to do with windows 7 RC 1 is go to advance power options under power options>>change plan settings>>advance power options and set require password upon wakeup to -no-.

    Also when going from earlier bios where S3 does not work to one that does, for some reason sometimes I have to clear cmos once...then usual load optimal defaults, then load my settings...to get S3 to work, but then works flawlessly.

    Excellent I will do that right away...
    What version of the Bios are you using? and do you have a download link to that version (Somehow the checksum on these Bios that schould be the same is different?) so would like to get a link that you are using with S3

    Also what driver did you use for the AHCI the Native Windows 7 driver or the one from the Intel chipset drivers?
    Or did you use ACHI on the 4 port sata with the Gigabyte driver sata II ?

    People have ben reporting that only the OLD Sata II is working and that the Intel RAID/AHCI didnt work with S3?

    Thanks for the quick answer!
    Last edited by casperse; 05-25-2009 at 12:46 AM.

  4. #1014
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    St. Louis, MO
    Posts
    112

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    New EP45-DS3R bios up, F11c Beta. Anyone try? What's fixed?
    I7 - 2600K
    Gigabyte Z77X-UD3H (bios F20e mod)
    G.SKILL Ripjaws Z Series 16GB (4 x 4GB)
    Sapphire 7970
    ASUS XONAR DX
    Windows 8.1 64 bit

  5. #1015
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    54

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    Quote Originally Posted by casperse View Post
    Excellent I will do that right away...
    What version of the Bios are you using? and do you have a download link to that version (Somehow the checksum on these Bios that schould be the same is different?) so would like to get a link that you are using with S3

    Also what driver did you use for the AHCI the Native Windows 7 driver or the one from the Intel chipset drivers?
    Or did you use ACHI on the 4 port sata with the Gigabyte driver sata II ?

    People have ben reporting that only the OLD Sata II is working and that the Intel RAID/AHCI didnt work with S3?

    Thanks for the quick answer!
    noangels post with bios 8b, someone just reposted a few ago..checksum on it is A600, on 8b without modded bios with new ahci rom checksum is A900 or something like that, but different.
    http://forums.tweaktown.com/298926-post947.html

    I loaded intel newest ich10 drivers for ahci prior to loading OS, so S3 is working fine with the newest intel achi drivers on mine.

    my gb sata is disabled in bios, I think that speeds up boot process as well since it does not look for GB sata, and I dont have anything plugged into gb, 3 hd and 1 dvd all plugged into intel.

    here is storage driver from intel file and date info from ini

    ; ** Revision: Version 8.8.0.1009
    ; ** Date: 02/11/2009
    ; ** Abstract: Windows* INF File for Intel(R) Matrix Storage Manager Driver
    Last edited by rge; 05-25-2009 at 01:46 AM.
    3770K 4.7 - Windows 7 64 - GB UD5h - Dom 2133 - corsair 850 - Intel 520 SSD - 680 GTX - 26 inch Samsung LCD
    Lian Li G70 WC

  6. #1016
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    U.K.
    Posts
    106

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    i have no problems with s3 in win7 7127 (also worked in the release candidate build 7100) and the built in ahci drivers for the intel ports (hpet 64bit and eist enabled)

    i do get the HAL error messages in the event viewer when the system goes to sleep, but it doesn't seem to affect the stability

    also, i have to go to the device manager>realtek ethernet>power management, and remove the tick in the box "Allow this device to wake the computer" otherwise my system powers up again in a minute or so
    Last edited by GHz; 05-25-2009 at 02:43 AM.
    i7 950, Gigabyte EX58A-UD3R (2.0), 3x4GB G.Skill PC3-12800, HD 6970

  7. #1017
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    64

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    Quote Originally Posted by rge View Post

    here is storage driver from intel file and date info from ini

    ; ** Revision: Version 8.8.0.1009
    ; ** Date: 02/11/2009
    ; ** Abstract: Windows* INF File for Intel(R) Matrix Storage Manager Driver
    where do you get those drivers ?

  8. #1018
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    U.K.
    Posts
    106

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    i7 950, Gigabyte EX58A-UD3R (2.0), 3x4GB G.Skill PC3-12800, HD 6970

  9. #1019
    Join Date
    May 2009
    Posts
    19

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    hmm .. i can hit F11 and save 'internally'
    but trying to browse to hd wont work at all
    UD3R @ f6

  10. #1020
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    77

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    Does anyone know if there is a f8b bios with the new ahci for the ud5 motherboard.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 159 users browsing this thread. (3 members and 156 guests)

  1. AudiTuner,
  2. Bartman007,
  3. boe323

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •