Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 137 of 1085 FirstFirst ... 3787127135136137138139147187237637 ... LastLast
Results 1,361 to 1,370 of 10847

Thread: GIGABYTE Latest Beta BIOS




  1. #1361
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    Quote Originally Posted by GHz View Post

    I just tried flashing my board with this bios all went well but when I enabled Intel raid it would just hang after detecting my hdds. it would boot if enabled ahci and not raid. Flashed back to 9a and im back up and running. One thing i have noticed with both bios why it says no ahci rom installed but everything works. I dont know if this problem exists with the unmodified version on my board or not.
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





  2. #1362
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    U.K.
    Posts
    106

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    apologies, that was one i had previously modded for someone else. they had asked for a new raid rom to be added as well, but I did not get any feedback

    i've now changed it for one with just the 1.20e ahci rom if you would like to try redownloading:
    http://www.fileden.com/files/2009/7/.../EP45UD3Pm.10b

    altho i'm not sure why you aren't just using the one from the first post if you are not using ahci...
    Last edited by GHz; 07-12-2009 at 08:47 AM.
    i7 950, Gigabyte EX58A-UD3R (2.0), 3x4GB G.Skill PC3-12800, HD 6970

  3. #1363
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    Quote Originally Posted by GHz View Post
    apologies, that was one i had previously modded for someone else. they had asked for a new raid rom to be added as well, but I did not get any feedback

    i've now changed it for one with just the 1.20e ahci rom if you would like to try redownloading:
    http://www.fileden.com/files/2009/7/.../EP45UD3Pm.10b

    altho i'm not sure why you aren't just using the one from the first post if you are not using ahci...
    Thx will try unmodded 10b and this m10b and see if there is a diffrence in boot time with raid. But I think intel's raid still uses the ahci rom because it shows doring post detecting hdd's.

    edit: well you were right updated to the unmodded 10b with ahci rom 1.07 and it did not detect the drives any slower then with 1.20
    Last edited by Acebmxer; 07-12-2009 at 09:32 AM.
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





  4. #1364
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    Quote Originally Posted by GHz View Post
    I tried it and it seems to have bricked my mobo :( .. the motherboard keeps starting / rebooting constantly; any idea if there's a way to take it out of this ?

  5. #1365
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    U.K.
    Posts
    106

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    hi, i'm sorry to hear that you've had problems with the bios flash.

    i presume you have already tried using the clr cmos button and the clr cmos jumper as detailed in the manual?
    did you load optimized defaults before flashing?

    your motherboard has a dual bios setup. if your "Primary" bios fails at any time, the "Spare" should automatically take over on your next system boot.
    Last edited by GHz; 07-13-2009 at 12:25 AM.
    i7 950, Gigabyte EX58A-UD3R (2.0), 3x4GB G.Skill PC3-12800, HD 6970

  6. #1366
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    tried everything possible :D ... up to removing everything (including the CPU) and putting back only the basic things ... nothing seems to help .. oh well, guess I'll have to RMA it

  7. #1367
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    8

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    Has anyone tried the x58 Extreme 58g bios yet and if so did it work for you???
    Enquiring mind want to know.
    GA-EX58 Extreme f4 bios
    Core I7 965 Extreme
    BFG 280 GTX
    Patriot Extreme Viper PVT36G1600LLK 6GB
    1 WD 500 mb HD
    1 Samsung 1T HD
    2 Asus DVD 20x DVD

  8. #1368
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    43

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    you mean F8g , yes its tried and tested is fast.

    You may have USB issues if you have a USB keyboard and mouse , but to over come this just enabled USB Keyboard and Mouse in the BIOS , not a Big deal .

    Pretty good so far
    Intel Core7 920. C0 stepping @ 3.2 GHz
    Gigabyte GA-X58-extreme (BIOS v.F8e)
    Cooler Master HAF 932
    PSU: Tagan 700 watts
    Cooler Master V8 CPU cooler
    RAM: OCZ3P1600LV6G - 6GB Triple Channel - 1600 Mhz @ 7,7,7,21
    GPU:Zotac GTX275
    HDD:1TB Segate 7200.12 & 1TB WD caviar Black edition
    Os: 64bit Windows 7 , OSX Leopard 10.5.7 & Vista 32 Bit SP2
    Mon : Asus 26inch @ 1920 x 1200

  9. #1369
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    8

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    Only reason I ask is because I had problems with f8e and nobody posted problems but me. Now f8g is out little leary about updating bios. Had a earlier post.......just put the X58 extreme f8f bios on my computer and all seemed ok at first but within a half an hour later ... problems. Ran memtest 86+ and because I have 3 computers on a kvm switch went to another computer. Last time I checked it was on test 7 no errors. Went away again then the computer shut off by itself.... Ok... so restarted and went into OS (win 7 RC x64) and after it booted I clicked the firefox icon the computer froze then shut off. Restarted and went into bios to change a few settings, froze in bios, then shut off. Tried numeros things still freezing and shutoff. No bsod's, just freezing. Flashed back to F7 havnt had a problem since. Definatly a problem with that bios (at least for me). Interesting to see if any one else has had problems as well.

    Anything???
    GA-EX58 Extreme f4 bios
    Core I7 965 Extreme
    BFG 280 GTX
    Patriot Extreme Viper PVT36G1600LLK 6GB
    1 WD 500 mb HD
    1 Samsung 1T HD
    2 Asus DVD 20x DVD

  10. #1370
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Norway
    Posts
    44

    Default Re: Gigabyte Latest BIOS

    trouble with late f8 bioses ocz ram...
    UD5@Extreeme bios, I7 920@~ water cooled, OCZ 1600LV6GK, hd 4870x2 (Asus Top bios) water cooled. TX850w, LG 19" wide. 2x wd250ks sata raid 0 ( Win 7, 64bit)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 198 users browsing this thread. (5 members and 193 guests)

  1. AudiTuner,
  2. jelol98,
  3. krokodil,
  4. salamence502

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •