Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 443 of 1087 FirstFirst ... 343393433441442443444445453493543943 ... LastLast
Results 4,421 to 4,430 of 10866

Thread: GIGABYTE Latest Beta BIOS




  1. #4421
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    51

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    F1 on B3 stepping UD5 seems to keep the bios settings after a AC power off, even when the CPU is removed and reinserted. It even kept a 5 ghz +PLL overvolt setting after removing cpu's and turning off the power. It sometimes power cycles once after a power off though.

    Zero problems so far with PLL overvolt disabled at lower speeds. PLL enabled still causes occasional overclock failed if either saving bios settings, or exiting out of the bios without saving. This is probably why it wasn't in official bios versions; seems very flaky whether the settings stick or not.

    Also LLC is fixed reasonably on UD5, and LLC2 is not the same as LLC2 on the B2 versions:
    Standard:, BIOS: 1.25v
    Idle: 1.224v
    Load: 1.164v

    Level 1:
    idle: 1.248v
    Load: 1.224v

    Level 2:
    idle: 1.260v
    Load : 1.272v

    So level 1 is small vdroop down, level 2 is small droop up.
    Delta is probably greater at higher voltages, though.

  2. #4422
    Lonelobo's Avatar
    Lonelobo is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Belgium
    Posts
    111

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    just upgraded mu UD9 from bios vF5m to F5o and the boot speed is increased wiyh a huge amount when trying to boot from intel M25-W 160GB from gigabyte sata-0 port :)
    Now im going to test if i can boot from the intel ports, with f5m/k this didnt work :(

  3. #4423
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,692

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by Lonelobo View Post
    just upgraded mu UD9 from bios vF5m to F5o and the boot speed is increased wiyh a huge amount when trying to boot from intel M25-W 160GB from gigabyte sata-0 port :)
    Now im going to test if i can boot from the intel ports, with f5m/k this didnt work :(
    Hi Lonelobo,
    can you upload F5k,that I can share in Previous beta BIOS.
    Thanks.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  4. #4424
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    UK
    Posts
    131

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Nice one Lonelobo, your my best freind, coz im using you as Guine pig for my ud9.

    I use a c300 ssd on sata3 ports on my ud9... sata6/7.

    So waiting to see if this bios will not kill my board and stop me booting, as im in AHCI.

  5. #4425
    Lonelobo's Avatar
    Lonelobo is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Belgium
    Posts
    111

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    @stasio srorry, I dont have it anymore, just after i installed F5o and saw it was far supperior to previous beta's i deleted them from my usb-drive
    @pablo lol, will test if i get the ahci error on intel/marvel ports

    EDIT: Just tested my intel ssd (boot drive) with the intel sata port (port 0) and... It booted, no errors, no long waiting, no freezes. It just booted normaly. In windows it gave new hardware found, did driver instal, asked to reboot, and a minute later i was back in windows.

    So I can confirm that the ahci error is gone (for me) in F5o bios :)
    Last edited by Lonelobo; 03-14-2011 at 01:49 AM.

  6. #4426
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,692

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    Hi Lonelobo,
    can you upload F5k,that I can share in Previous beta BIOS.
    Thanks.
    Very disappointed.
    No other comments.

    Edit:
    today getting from Taiwan.
    Last edited by stasio; 03-14-2011 at 02:39 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  7. #4427
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Rio de Janeiro
    Posts
    6

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Anyone already got the B3 version of p67a-ud3? Vdroop problem was fixed?

  8. #4428
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    usa
    Posts
    25

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by fix_ud3_vdrop View Post
    Anyone already got the B3 version of p67a-ud3? Vdroop problem was fixed?
    Still droop voltages not fix......................

  9. #4429
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    USA
    Posts
    33

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Anymore updates to the GA-X58-UD7? Using F8K. Understand there is a AHCI issue.
    Gigabyte GA-X58A-UD7
    Intel core i7 990X stock speeds
    Corsair 1600 Vengeance 12 GB
    Corsair HX1000 PSU
    HAF-X Case
    CorsairH70
    Gigabyte GTX480 stock x 2 SLI
    OCZ Agility 120 SSD (OS)
    2 x 300 GB Raptors RAID
    Liteon DVD Burner
    Saitek KB Eclipse-Blue LED
    Logitech G5 Mouse
    Win 7 64 Ultimate SP-1

  10. #4430
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    31

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    GA-X58A-UD3R (rev. 1.0) F7L - tested, the AHCI issue has been fixed.
    GA-X58A-UD7 (rev. 1.0) F8M
    Last edited by cristi18r; 03-15-2011 at 02:01 AM.
    Case: Antec Three Hundred Two
    MB: GA-X58A-UD3R (rev. 1.0) F8B (Realtek LAN ROM v2.56, Intel(R) RAID ROM v12.7.0.1936, JMicron 1.07.28, Marvell 88SE9128 Bios v1.0.0.1033/FW 2.2.0.1125)

    PC: Intel Core i7-920 D0 | 6GB DDR3 Corsair Dominator @1600 (8-8-8-24) | Samsung 830 256GB SSD + 2x1TB HDD's | NVIDIA GTX 660 | Samsung T260 26"
    OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64 | Windows 8 Pro x64
    | Mac OS X Mountain Lion 10.8.4 | Ubuntu 13.04
    Gigabyte apparently stopped releasing BIOS updates for X58 series

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 186 users browsing this thread. (1 members and 185 guests)

  1. AudiTuner

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •