Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 636 of 1085 FirstFirst ... 136536586626634635636637638646686736 ... LastLast
Results 6,351 to 6,360 of 10847

Thread: GIGABYTE Latest Beta BIOS




  1. #6351
    RoadToNever is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Malmö, Sweden
    Posts
    18

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by brutisb View Post
    Upgraded my GA-Z68XP-UD4 to the UEFI BIOS and have a couple of questions -

    1/ Can you still Back-up the BIOS using ALT+F12? Doesn't appear to work for me anymore.
    2/ Is there are Manual (or Website) to explain some of the New or Changed UEFI settings.
    3/ Is the current Touch BIOS B11.1201.1 compatible with the new UEFI BIOS? as I see there is Touch BIOS (UEFI) B11.1124.2 a special one(?) for the X79.

    For all those having problems with a Boot Disk have a look at this website MS-DOS Bootable Flash Drive - Create - Windows 7 Forums worked perfectly for me. Once you have the USB Boot Drive just copy the Gigabyte files over to it (Autoexec.bat, FLASHEFI.EXE and Z68XPUD4.U1G or whatever your UEFI BIOS file is)


    Try running that DOS flash drive under U1G and tell me if it still works for you. It's Alt+F10 btw(from 1st post). The main point of UEFI update was Ivy Bridge OC support(currently no LLC). Haven't tried TouchBIOS.
    Last edited by RoadToNever; 07-27-2012 at 08:22 AM.

  2. #6352
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    CA
    Posts
    1

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Using Ivy bridge with my gtx 580 and z68 rev.1 mobo my pcie1 lane is borked to x8 speed.
    what am i to do buy another board so i can get my x16 speed back? or buy a gen3 GPU and get my x16 speed back?
    The sweeter option is the GPU and the 7970 lightning has dropped £100 the last while ...
    option 1
    gtx 580 + g1 sniper3 /UP5 TH

  3. #6353
    hackintoshx86 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Canada
    Posts
    7

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by cheekygirl View Post
    Using Ivy bridge with my gtx 580 and z68 rev.1 mobo my pcie1 lane is borked to x8 speed.
    what am i to do buy another board so i can get my x16 speed back? or buy a gen3 GPU and get my x16 speed back?
    The sweeter option is the GPU and the 7970 lightning has dropped £100 the last while ...
    option 1
    gtx 580 + g1 sniper3 /UP5 TH

    I use 1UA beta verson for Z68X-UD4-B3. The PCI configuration is broken on my board as well. I have found that the PCI lane being broken down to 8x is causing me boot loop errors. I have been testing a lot of the options in BIOS to make sure that it is the PCI lane causing the problem and it seems to be the only error my system is producing. I have also noticed the BIOS won't hold selections such as Init. Display First set to PCI over the restart. Also the time and date seem to be reset as well?!?

    Now the question is, will this be fixed when the versions are out of beta and released?

  4. #6354
    RoadToNever is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Malmö, Sweden
    Posts
    18

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    So despite getting all riled up I managed to find a way to sucessfuly return to Award BIOS. You simply add a line to autoexec.bat on the DOS boot drive simmilar to this:
    efi2awd M0D3L.VSN

    Thanks bad144 for uploading the tool.

    FWIW I've reported all the bugs I found to GGTS. I encourage everyone experiencing bugs in the UEFI updates to do the same.
    Last edited by RoadToNever; 07-27-2012 at 04:50 PM.

  5. #6355
    stasio's Avatar
    stasio is offline GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    New BIOS:

    G1.Sniper 3 - F6c
    GA-Z77X-UD5H - F9o
    GA-Z77X-UD3H - F12j
    GA-Z77-D3H - F16
    GA-Z77M-D3H - F10
    GA-Z77M-D3H-MVP - F5
    GA-Z77M-D3H-MVP - F6a


    - 20-25.Jul 12

    G1.Assassin 2 - F12b
    GA-X79-UD7 - F11m
    GA-X79-UD5 - F13d
    GA-X79-UD3 - F12c


    - Improve compatibility
    - 20.Jul 12
    Last edited by stasio; 07-30-2012 at 12:37 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  6. #6356
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Zealand
    Posts
    21

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by RoadToNever View Post
    Try running that DOS flash drive under U1G and tell me if it still works for you. It's Alt+F10 btw(from 1st post). The main point of UEFI update was Ivy Bridge OC support(currently no LLC). Haven't tried TouchBIOS.
    Hi and thanks for that. If you mean does the DOS Flash drive still Boot to DOS (using F12) after U1g then the answer is yes. ALT+F10 works fine but I'm sure that the 1st post said only for X79 (or something like that) when I first read it :-)
    Intel i7 2600k | Gigabyte GA-Z68XP-UD4 (U1g) | 2x4GB Corsair Vengeance 1600 (CL8) | Galaxy GTX275 1GB
    OS Drive - OCZ Vertex3 SATA 6Gbps 120GB (2.22) | Storage Drives - 2xSeagate ST31000524AS 6Gbps 1TB (RAID 0)
    Other Storage Drive - 1xSeagate ST31000333AS SATA 3Gbps 1TB | LiteON SATA iHAS324 (BL1P)
    Corsair CMPSU-750HX | Coolermaster HAF912 Advanced |
    Coolmaster V8 Aircooler
    ZBoard | Logitech G9x | Panasonic 37" 1080p LCD | Windows 7 Pro 64bit

  7. #6357
    slc2015 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    New York, United States
    Posts
    1

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Is the Gigabyte U1g UEFI implementation truely UEFI? Because I can't seem to get a .EFI file to boot. If it's possible to boot EFI files, how? I have a FAT32 EFI partition on my thumb drive that has a GPT partition scheme. In that partition, the EFI file is: "BOOT/BOOTx64.EFI" (Its an EFI Shell.)

    Mobo: GA-Z68XP-UD3 Rev. 1.3, BIOS (UEFI) U1g

  8. #6358
    RoadToNever is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Malmö, Sweden
    Posts
    18

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by brutisb View Post
    Hi and thanks for that. If you mean does the DOS Flash drive still Boot to DOS (using F12) after U1g then the answer is yes. ALT+F10 works fine but I'm sure that the 1st post said only for X79 (or something like that) when I first read it :-)
    Interesting. I'm using onboard graphics and GGTS suggested popping in a discrete card and using the VGA output. I guess using a discrete graphics card would be sufficient.

  9. #6359
    RicoFrost is offline Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Sydney
    Posts
    28

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by 2therock View Post
    I had a cold boot issue that turned out to be a peripheral. It turned out to be an eSATA RAID1 box. I swapped it to FW800 and she is good. It's the box's fault not Giga's.
    I take it you have taken it down to just a mouse & keyboard, both wired to see if it repeats.
    I know I get those kind of boots when my Clock is not right also.
    Have you stripped all the peripherals and taken to the latest BIOS posted on the official Gigabyte site for the board?
    And just a reminder, when you flash a new BIOS be sure and optimize it and then tweak.
    The only thing connected is my mouse and keyboard, speakers and mic. I have flashed bios a number times and its all fine for a number of weeks then one morning boom cold boot problem. I did have a problem with my joystick causing bsod once but i never really use it anymore so i dont have it plugged in.

    I did turn my ram down from 16 to 13 to see if that could be the problem. i will see how that goes over the next few days.
    Intel i7 2700K (@4.6Ghz) - 8GB Corsair - Windows 7 64Bit - Gigabyte GA-Z77X-UD3H - Corsair Force 3 SSD 120GB
    Gigabyte GTX680 OC - Benq 120hz LED Monitor

  10. #6360
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    China
    Posts
    19

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by slc2015 View Post
    Is the Gigabyte U1g UEFI implementation truely UEFI? Because I can't seem to get a .EFI file to boot. If it's possible to boot EFI files, how? I have a FAT32 EFI partition on my thumb drive that has a GPT partition scheme. In that partition, the EFI file is: "BOOT/BOOTx64.EFI" (Its an EFI Shell.) Mobo: GA-Z68XP-UD3 Rev. 1.3, BIOS (UEFI) U1g
    The file should be EFI/BOOT/BOOTx64.EFI. And boot from entry: EFI: USB USB USB, etc...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 198 users browsing this thread. (5 members and 193 guests)

  1. AudiTuner,
  2. jelol98,
  3. krokodil,
  4. salamence502

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •