Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 752 of 1088 FirstFirst ... 252652702742750751752753754762802852 ... LastLast
Results 7,511 to 7,520 of 10876

Thread: GIGABYTE Latest Beta BIOS




  1. #7511
    Bongkie is offline Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Philippines
    Posts
    160

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    F19h-mod1 made by stasio is stable. That is my bios now

  2. #7512
    13xforever's Avatar
    13xforever is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Russia
    Posts
    11

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by CageJ View Post
    yes
    But there is written.. AUTO-> Legacy OpRom.. must be bug.
    So you cannot only enter to UEFI? Or even to Windows/Mac?
    There is written that Legacy OpROM will be used for Legacy OS only (i.e. non-EFI boot loader). I have Windows 8 installed in EFI mode.
    Windows is loading fine (sometimes), but I can't see anything until it boots up. As a result, I can't change anything in UEFI and sometimes it halts, but I can't see why.

    UPDATE.
    Alright, I removed my main videocard and tested F16co a bit more (for Z77X-UD5H rev 1.0, to reiterate). It seems that you can turn Fast Boot off, but CSM support will stuck to Never and will always require GOP support. Also, if I insert my videocard without GOP support, UEFI will go into infinite reboot cycle.

    I guess, I'll stick with F15r for a while longer.
    Last edited by 13xforever; 06-08-2013 at 09:10 PM. Reason: more testing!

  3. #7513
    Zardoc's Avatar
    Zardoc is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Quebec / Canada
    Posts
    34

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    So this goes to show that we have different strokes for different folks.

    It seems that if you don't have a High end card, then this BIOS is an issue. I installed F15R and it boots once then won't reboot and does a clicking noise. Gigabyte won't even recognize it and suggests not using it so it must either be a modded BIOS or a bad beta for many

    Unfortunately when you try to share these problems with Gigabyte, they isolate you and think that you're the only one with an issue and ask you to trouble shoot all the material and software.

    I wish that they could read these posts, ask questions and update accordingly.

    To my knowledge, I think that this forum is viewed more than the actual Gigabyte forum.

    I sure wish that someone from Gigabyte would read the posts here and follow through.


    To me the F16c is better than the F14 because of the ports, but that's it boot isn't faster with ultra, fast or whatever modifications made.

    Well, maybe soon
    Click Here for the Specs of My Machines
    I Think I'm so smart, that I'm dumb enough to believe it!!

  4. #7514
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    UK
    Posts
    36

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Any UD3H users here who can suggest a bios thats more stable than F19j ??

    Having issues with it forgetting bios settings, in particular the cpu multiplier.

    Really need one of the F19 series as I use Win8 and full EFI booting.

    I see F19e is an 'offical' beta, is that a stable one ??

    Really tearing my hair out with board now.

  5. #7515
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    z87-oc f5h and f5i when chaging uncore multi does not seem to be changing uncore speed. Cpuz shows uncore speed changing with changes to bclk but not uncore multi.
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





  6. #7516
    pitroy's Avatar
    pitroy is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Vietnam
    Posts
    4

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Thanks stasio, GA-Z77X-D3H - F18e is the best bios version, very stable. i5-2500@4.7ghz with 1.405V-1.4V(1.415v with other bios ver.)

    7h fulload:
    <script type="text/javascript">var dd = new YAHOO.util.DD('maindiv'); dd.setHandleElId('titlediv');</script>
    //Sory for my bad English.

    Last edited by pitroy; 06-09-2013 at 02:59 AM.

  7. #7517
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    615

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by SLICKRIC21 View Post
    Any UD3H users here who can suggest a bios thats more stable than F19j ??

    Having issues with it forgetting bios settings, in particular the cpu multiplier.

    Really need one of the F19 series as I use Win8 and full EFI booting.

    I see F19e is an 'offical' beta, is that a stable one ??

    Really tearing my hair out with board now.
    I can personally recommend F18, and strongly discourage you from ANY F19's. It's not worth the problems.

  8. #7518
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    UK
    Posts
    36

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Thanks for reply Octopuss.

    Problem ive got is being on a Win8 full EFI install F18 is a no go, as it doesnt support it.

  9. #7519
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,695

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by SLICKRIC21 View Post
    Thanks for reply Octopuss.

    Problem ive got is being on a Win8 full EFI install F18 is a no go, as it doesnt support it.
    Partly answered HERE.

    Quote Originally Posted by Acebmxer View Post
    z87-oc f5h and f5i when chaging uncore multi does not seem to be changing uncore speed. Cpuz shows uncore speed changing with changes to bclk but not uncore multi.
    Uncore bug supose to be fix in BIOS B10 ......(I cann't confirm,still waiting for my OC)
    1.25 ratio....OK?

    http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=74920&page=6
    http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=77563&page=2
    Last edited by stasio; 06-09-2013 at 04:37 PM.
    Z370 AORUS Gaming 7,
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  10. #7520
    Zardoc's Avatar
    Zardoc is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Quebec / Canada
    Posts
    34

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by VimesUK View Post
    For me the 16c BIOS on the UD5H board seemed to cause problems with S3 sleep and the Windows 8. I have the NVidia GTX670 and the latest WHQL drivers for it. When put into S3 sleep it would be fine but resuming from sleep and the monitor would remain in standby.
    This would repeat each time and yet I flashed the BIOS twice and it flashed fine, I did not restore any profile and I even reset everything to the defaults etc.
    Going back to the 15r and it immediately worked fine with Windows 8 resuming back from S3 sleep and the monitor coming out of standby.

    It would be nice to know what has changed with these beta BIOS's (apart from "Improve system compatibility") and the only remaining issue that I have with either of my Z77 boards is the issue where the USB 3 ports will be quite picky depending on what I plug into which port as to whether it will work or not. USB 3 sticks are more widely supported but USB 3 HD's can cause an issue of working or not, especially when using the front ports.
    Do you have an SSD as main Win drive?

    S3 mode is not recommended neither is superfetch. The more writes on the drive the faster it deteriorates. The only "tweak" I've done on my system, is to disable hybrid sleep. In hybrid sleep mode, every time you activate S3 sleep it will also write the multi-GB hibernation file "just in case". This will cause a lot of unnecessary SSD writes. I have left the pagefile on SSD, hibernation enabled and the hiberfil is on the SSD too.

    I don't shut down but log off. I also have redeayBoot disabled. Running XMP.


    Still no fast boot, even less on cold boot.
    Click Here for the Specs of My Machines
    I Think I'm so smart, that I'm dumb enough to believe it!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 196 users browsing this thread. (4 members and 192 guests)

  1. AudiTuner,
  2. Mseirco,
  3. stasio,
  4. Trinergy

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •