Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 800 of 1087 FirstFirst ... 300700750790798799800801802810850900 ... LastLast
Results 7,991 to 8,000 of 10862

Thread: GIGABYTE Latest Beta BIOS




  1. #7991
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,691

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by snozski View Post
    oki know your not tech support and not your fault but i just thought if you had their ear maybe you could tell them this
    Send mail.....just now.
    But,you still report to GGTS also.

    Edit:
    Btw,did you try manually adjust bus speed in BIOS F5j.......eg....100.3 or.......any other value,instead of Auto?
    Last edited by stasio; 08-18-2013 at 04:00 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  2. #7992
    13xforever's Avatar
    13xforever is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Russia
    Posts
    11

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    ^Yea,you are right......thanks for info.
    I'll added this on my list.

    Edit:
    GA-ZZX-UD5H - F15 added in OP and Previous BetaBIOS,as well modded in BIOS mod thread post.
    As with F16co, I have a problem with CSM support option: it resets to Never after first reboot. Plus other problems: BCLK is down to 99.77 MHz (from 100.12 MHz), I have problems accessing MEI (meinfo can't get access to MEI drivers) and clearing CMOS corrupts BIOS (or something; I get infinite boot loop with debug codes 15>4F>72>9A>reset). Interestingly enough, after flashing F16co/F15 I am immediately going into Advanced UEFI interface and not in 3D BIOS as in F15r and previous versions.

    So frustrating. I guess F15r will be the last stable release for a while for me. (Coincidentally, all these problems started after rev 1.1 started to get UEFI updates).

  3. #7993
    wsarahan is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Brazil
    Posts
    78

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Stasio:

    Let me ask you something

    There is the new version for my MB GAZ77X-D3H bios, the f18g and today i`m using the f18e one

    Should i update or it`s not necessary? The f18g one brigs something that really makes an interesting update?

    Thanks

  4. #7994
    snozski is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    United Kingdom
    Posts
    22

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    @ Stasio ye I tried 100.23 but still the same. I made a report on GGTS. Thanks
    i5 4670k
    gigabyte
    GA-Z87-D3HP motherboard
    MSi twin forza 770gtx 2gb
    Soundblaster X fi xtremegamer
    8gb Kingston ddr3


  5. #7995
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,691

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by wsarahan View Post
    Stasio:

    Let me ask you something

    There is the new version for my MB GAZ77X-D3H bios, the f18g and today i`m using the f18e one

    Should i update or it`s not necessary? The f18g one brigs something that really makes an interesting update?

    Thanks
    If you want ...can,
    before flash save your BIOS F18e on FAT32 drive.
    I suggest using modded F18g from virtu.
    Anytime,you can flash back to your saved F18e BIOS.
    Always is some improvement.......

    Quote Originally Posted by snozski View Post
    @ Stasio ye I tried 100.23 but still the same. I made a report on GGTS. Thanks
    OK,good,
    because you can explain them better then me.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  6. #7996
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,691

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by 13xforever View Post
    As with F16co, I have a problem with CSM support option: it resets to Never after first reboot. Plus other problems: BCLK is down to 99.77 MHz (from 100.12 MHz), I have problems accessing MEI (meinfo can't get access to MEI drivers) and clearing CMOS corrupts BIOS (or something; I get infinite boot loop with debug codes 15>4F>72>9A>reset). Interestingly enough, after flashing F16co/F15 I am immediately going into Advanced UEFI interface and not in 3D BIOS as in F15r and previous versions.

    So frustrating. I guess F15r will be the last stable release for a while for me. (Coincidentally, all these problems started after rev 1.1 started to get UEFI updates).
    Are you flashed latest F15 ( or modded F15).....posted yesterday with Q-Flash?
    Using normal or UEFI boot?
    For 3D press F1 on keyboard (I think can be set....as in Z87.....or I am wrong)
    Need more info about your spec and OS.......asking without this is like you want to found 1 fish in Ocean......

    Edit:
    Is noted by me and by our moderators,many times...............fulfill your spec in Setting/Edit Profile.
    Last edited by stasio; 08-18-2013 at 05:11 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  7. #7997

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    For the GA-Z77X-UD5H F15-mod i can confirm that BCLK is down to 99.77 MHz and the setting isn't available anymore.
    MEInfo and consequently ME Firmware update fail to run with Error 8193.

    Other than that it's stable so far.
    GA-Z77X-UD5H # F16-mod8
    i5-3570K # 4.1Ghz
    32GB Geil DDR3-1600 Evo Leggera
    Gigabyte GTX 660 OC
    Seasonic G-550

  8. #7998
    virtualfred's Avatar
    virtualfred is offline Super Moderator
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    France
    Posts
    634

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by 13xforever View Post
    As with F16co, I have a problem with CSM support option: it resets to Never after first reboot. Plus other problems: BCLK is down to 99.77 MHz (from 100.12 MHz), I have problems accessing MEI (meinfo can't get access to MEI drivers) and clearing CMOS corrupts BIOS (or something; I get infinite boot loop with debug codes 15>4F>72>9A>reset). Interestingly enough, after flashing F16co/F15 I am immediately going into Advanced UEFI interface and not in 3D BIOS as in F15r and previous versions.

    So frustrating. I guess F15r will be the last stable release for a while for me. (Coincidentally, all these problems started after rev 1.1 started to get UEFI updates).
    Hi,
    What about your specs ? It looks like RAM instability so BIOS is corrupted, BIOS F16c is clearly the best for me. You should do CMOS, keep your RAM and CPU at low frequencies and flash BIOS F16c or F16c mod6 again with Qflash...

  9. #7999
    13xforever's Avatar
    13xforever is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Russia
    Posts
    11

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    Are you flashed latest F15 ( or modded F15).....posted yesterday with Q-Flash?
    I've tried everything: first mods, then down to vanilla. I'm flashing with latest @BIOS (is there a difference, really?) And just to clarify, all that is really bothering me is CSM Support option. Other things that I mentioned are just what I noticed compared to F15r.

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    Using normal or UEFI boot?
    UEFI, with Windows 8 secure boot when available

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    For 3D press F1 on keyboard (I think can be set....as in Z87.....or I am wrong)
    No no, I don't need it, but in previous releases it was a default view on your first boot, but starting with F16co I'm going straight to Advanced view.

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    Need more info about your spec and OS.......asking without this is like you want to found 1 fish in Ocean......
    To be fair, I did post everything when F16co was released, but should've repeated everything again, I guess.

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    Edit:
    Is noted by me and by our moderators,many times...............fulfill your spec in Setting/Edit Profile.
    That's strange. My profile has been reset or something? I did fill in everything (Firefox even filled in all the fields for me).
    Last edited by 13xforever; 08-18-2013 at 06:57 PM. Reason: clarification

  10. #8000
    13xforever's Avatar
    13xforever is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Russia
    Posts
    11

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by virtualfred View Post
    Hi,
    What about your specs ? It looks like RAM instability so BIOS is corrupted, BIOS F16c is clearly the best for me. You should do CMOS, keep your RAM and CPU at low frequencies and flash BIOS F16c or F16c mod6 again with Qflash...
    My RAM is rated for 1600 (and runs just fine at 1800 right now), but it doesn't have XMP, so it defaults to 1333, so there's no issue. All the settings are at defaults too, nothing is overclocked when I test new UEFI.

    And anyway, why does it work fine (except for resetting CSM Support option) until I try to clear CMOS (with button or by shortening the pins - doesn't matter).
    Last edited by 13xforever; 08-18-2013 at 06:53 PM. Reason: clarification

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 196 users browsing this thread. (5 members and 191 guests)

  1. AudiTuner,
  2. sinnedone,
  3. stasio,
  4. thedukelebt,
  5. yahfz

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •