Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 876 of 1085 FirstFirst ... 376776826866874875876877878886926976 ... LastLast
Results 8,751 to 8,760 of 10850

Thread: GIGABYTE Latest Beta BIOS




  1. #8751
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Sorry, missed that.
    Just googling your error message shows a lot of people with that error, with different boards than Gigabyte....that makes me think it's probably not BIOS related. But you can check for yourself by trying a different BIOS if there are any available. Flashing won't take long.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  2. #8752
    snozski is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    United Kingdom
    Posts
    22

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Ye trust me i spent hours trying to find a solution but to no avail. Thing is all the nvlddmkm posts are related to driver crashes, my drivers dont crash that much its happened a bit but these errors can appear in event viewer for ages and no crashes then a crash will happen, if a crash never happend I'd not care but I was playing path of exile for example and my hardcore character died before of it (200 hours invested) Also none of them are related to rebooting, how can it be fine for over 20 days, then reboot and its screwed then fix it via multi reboots then its fine again for a number of days till next time I reboot. No posts have those issues. I prolly should not hijack with this issue but just wanted some feed back on the latest beta and if its worth trying. I dont like to change things if they are unstable :) It leads me to think something is going on when the PC posts , also their is referance to PCI X compatibility in the bios notes.
    i5 4670k
    gigabyte
    GA-Z87-D3HP motherboard
    MSi twin forza 770gtx 2gb
    Soundblaster X fi xtremegamer
    8gb Kingston ddr3


  3. #8753
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    England
    Posts
    17

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Hi there,

    I really need some help with my somewhat new system (i5 4670k, z87x-ud3h, 8gb ddr3, GTX 760). I build the stuff a month or two ago, running integrated graphics and it ran without many issues, the issues mainly came a week or so ago, after installing my new graphics card, the 760. I was running the same installation of windows as before, and installed the graphics card. The first couple of boots went fine, after installing the drivers. However, I then ran into problems. The first boot I logged in, and all that loaded in was asus gpu tweak. The rest of the screen was black, no win explorer or anything. Though fair enough, a hard reset should fix it. I restarted and was able to log in, albeit slowly. The next restart had the same problem, but just after the windows loading animation. Black screen, next few restarts had a blue screen. Reinstalled windows, installed all drivers etc and then I couldn't use add or remove programs to uninstall something, can't remember. Tried to reinstall windows again, and installed everything. Seemed mostly fine. However ran a game and got a weird thing where I'd get a few frames through, then the screen stopped for a few seconds, then a bit more, then stopped. I got the game to close, and the problem carried on. Then I got "nvidia drivers have stopped working and successfully recovered." Everything was then smooth. Ran that msi stress tester, similar problem but no driver crash. Reinstalled drivers numerous times, and tried a downgrade of drivers too. No change, so just ran it for general use but no gaming. Seemed okay, but got home today to try some advice someone gave. I downloaded the recommended tool, and restarted to enter safe mode. However, windows system repair started up. Restarted numerous times, same problem. I'm pretty bored and annoyed of having problems now, so just leaving it on my desk to get a proper fix. Can anyone help me with these problems, it must be the graphics card, but could it be the motherboard Bios and if so, would these beta builds perhaps fix it/help? Currently running F7

  4. #8754
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    New BIOS:

    G1.Sniper 3 - F8n
    GA-Z77X-UD5H - F16g
    GA-Z77-HD4 - F2f


    - Fix audio function under Win7/8/8.1
    - Improve system compatibility
    - 26.Dec 13
    Last edited by stasio; 01-13-2014 at 07:39 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  5. #8755
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by Shivy011 View Post
    Hi there,

    I really need some help with my somewhat new system (i5 4670k, z87x-ud3h, 8gb ddr3, GTX 760). I build the stuff a month or two ago, running integrated graphics and it ran without many issues, the issues mainly came a week or so ago, after installing my new graphics card, the 760. I was running the same installation of windows as before, and installed the graphics card. The first couple of boots went fine, after installing the drivers. However, I then ran into problems. The first boot I logged in, and all that loaded in was asus gpu tweak. The rest of the screen was black, no win explorer or anything. Though fair enough, a hard reset should fix it. I restarted and was able to log in, albeit slowly. The next restart had the same problem, but just after the windows loading animation. Black screen, next few restarts had a blue screen. Reinstalled windows, installed all drivers etc and then I couldn't use add or remove programs to uninstall something, can't remember. Tried to reinstall windows again, and installed everything. Seemed mostly fine. However ran a game and got a weird thing where I'd get a few frames through, then the screen stopped for a few seconds, then a bit more, then stopped. I got the game to close, and the problem carried on. Then I got "nvidia drivers have stopped working and successfully recovered." Everything was then smooth. Ran that msi stress tester, similar problem but no driver crash. Reinstalled drivers numerous times, and tried a downgrade of drivers too. No change, so just ran it for general use but no gaming. Seemed okay, but got home today to try some advice someone gave. I downloaded the recommended tool, and restarted to enter safe mode. However, windows system repair started up. Restarted numerous times, same problem. I'm pretty bored and annoyed of having problems now, so just leaving it on my desk to get a proper fix. Can anyone help me with these problems, it must be the graphics card, but could it be the motherboard Bios and if so, would these beta builds perhaps fix it/help? Currently running F7
    I think, that BIOS F7 didn't support your video card.
    Try latest BIOS F8m......link in OP.
    Last edited by stasio; 01-13-2014 at 05:27 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  6. #8756
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    England
    Posts
    17

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    I think, that BIOS F7 didn't support your video card.
    Try latest BIOS F8m......link in OP.
    Okay, do you know if the beta is stable enough? Don't want to go about messing my mobo up lol, and does the new bios definitely support it?

  7. #8757
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by Shivy011 View Post
    Okay, do you know if the beta is stable enough? Don't want to go about messing my mobo up lol, and does the new bios definitely support it?
    ^I always using latest Beta.....you have nothing to loose.
    Save existing BIOS to FAT32 drive,before flashing.
    Btw,
    I using F8m on my UD3H board,also.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  8. #8758
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    England
    Posts
    17

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    ^I always using latest Beta.....you have nothing to loose.
    Save existing BIOS to FAT32 drive,before flashing.
    Btw,
    I using F8m on my UD3H board,also.
    Okay, how would I save the existing bios to a usb then?

  9. #8759
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by Shivy011 View Post
    Okay, how would I save the existing bios to a usb then?
    Enter BIOS.....F8...enter Q-Flash.....=> Save BIOS to Drive.

    BIOS will be saved with all your setting.



    Something similar like here (AWARD BIOS):
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ash-guide.html

    Edit:
    Also can be saved with @BIOS ,prior to flash new BIOS.
    Last edited by stasio; 01-13-2014 at 09:32 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  10. #8760
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    England
    Posts
    17

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    Enter BIOS.....F8...enter Q-Flash.....=> Save BIOS to Drive.

    BIOS will be saved with all your setting.

    Something similar like here (AWARD BIOS):
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ash-guide.html

    Edit:
    Also can be saved with @BIOS ,prior to flash new BIOS.
    Okay thanks, don't think I'll use @bios due to my os being so unstable, I'll let you know how it goes

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 192 users browsing this thread. (1 members and 191 guests)

  1. TheOne320

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •