Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 936 of 1087 FirstFirst ... 4368368869269349359369379389469861036 ... LastLast
Results 9,351 to 9,360 of 10862

Thread: GIGABYTE Latest Beta BIOS




  1. #9351
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,691

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by Curro View Post
    Thanks Stasio.
    On the subject of RAMs you could tell me something?
    It's long time that somebody mention this board.
    The best solution is google for info.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  2. #9352
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Brazil
    Posts
    7

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    I have a X79 - UD5 . Flashed ,by @bios :( , the lasted beta bios to fix a cold boot issue.
    Good news, the cold boot is gone.
    Bad news, i cant access the UFEI.
    The PC boot directly to windows.
    NO POST at All!! no logo, no IRQ summary. Just a cursor blinking for 3 sec and boot to windows(at least is fast).
    If i hit DEL, END ( for q-flash) ,F12 (for alternate boot), alt+f10 ( for backup bios) ,the computer hangs.
    I cant boot to usb!!
    I used, reluctant , the @bios again, to reflash 14e, 13w, 13z. Same thing . I cant go back to 12 bios ( a message appears saying the downgrade is not allowed)
    and now i cant disable HT, enable virtualization, overclock ( i can use ET if i have no option ).
    any suggestion ?

    EDIT: I got it. Putting the video card on the third PCI-E Slot , and only one stick of ram made the AMI screen appears allowing me to enter the bios( but still no iRQ summary). The problem is that now i cant get tri/quad channel, only dual channel . But i guess this is the reason of the initial problem. I forgot to mention that i have bents pin in the MB socket.
    and with SLI, i cant even boot with 14e, (blinking cursor forever), i will stick with 13w.
    Last edited by javalino; 07-10-2014 at 10:42 PM.

  3. #9353
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,691

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    ^Try to Clear_CMOS first.

    If you want to flash back try to use this:
    EfiFlash 043.
    Previous BIOS's is here:
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...tml#post270610

    G1.Sniper B5 - F8b

    - Improve Intel K-sku CPU performance
    - 07.Jul 14
    Last edited by stasio; 07-10-2014 at 04:29 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  4. #9354
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Sai Gon
    Posts
    1

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Hello, I am the new member in this forum and it's the first time i try the Beta bios. My mobo is Z77X-UD5H, after flashing from F16 to F16g the Gigabyte Splash Screen no longer appears, which appears normally in F16. It go directly into Windows 8.1 boot screen (with Gigabyte logo). But when it hit DEL repeatedly when the monitor power LED changes from amber to blue, it goes to bios setting. The "show full screen logo" option in bios setting only affects the windows boot screen logo. Is it normal ?
    My system boot normally into windows with debug code A0, but sometimes it changes to D4 and when the system wakes from sleep it shows D3. Flashing bios doesn't help.
    Last edited by TomCat91; 07-10-2014 at 09:22 PM.

  5. #9355
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    Quote Originally Posted by TomCat91 View Post
    Hello, I am the new member in this forum and it's the first time i try the Beta bios. My mobo is Z77X-UD5H, after flashing from F16 to F16g the Gigabyte Splash Screen no longer appears, which appears normally in F16. It go directly into Windows 8.1 boot screen (with Gigabyte logo). But when it hit DEL repeatedly when the monitor power LED changes from amber to blue, it goes to bios setting. The "show full screen logo" option in bios setting only affects the windows boot screen logo. Is it normal ?
    My system boot normally into windows with debug code A0, but sometimes it changes to D4 and when the system wakes from sleep it shows D3. Flashing bios doesn't help.
    AO is normal. Other code appears after sleep is normal.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  6. #9356
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    California
    Posts
    2

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    I have a gigabyte z97mx gaming 5. Im new to overclocking and have read several guides about it. I am just a little confused on the new gigabyte bios because some of them i dont recognize from the guides i have read and most of the guides dont use gigabyte boards. My goal is simple, i want to maintain my 4790k at 4.0ghz but i want to do a dirty undervolt. I also want to make my voltage also use what it only needs. Although i have read guides im am quite confused at Vrin and other voltages values too. Can someone help me especially to people with gigabytes z97 boards too

  7. #9357
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,691

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    ^Set CPU multi from Auto to x40 and CPU voltage from Auto to 1.05-1.08V.
    Since Vring also overvoltage on stock (under load), set from Auto to 1.05-1.10V.
    Vccin maybe from Auto to 1.65-1.70V

    Btw,
    any additional setting you can post in this thread:
    Gigabyte Z97 Boards Teazer
    Last edited by stasio; 07-11-2014 at 07:54 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  8. #9358
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    need some help reflashing z87 ud4h backup bios.. it was running f7 bios.. led debug shows 0 computer starts but does nothing,switch to main and everything is fine.. the main bios is running f10a... do i need to flash f7 bios on my main so i can then do a dual flash to my backup bios?.. because when i do dual bios flash ( main to backup) its not working

    if so.. how do i downgrade from f10a to f7?

  9. #9359
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,691

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    ^
    Leave both BIOS Switch's to 1......Main BIOS and Dual BIOS.
    On OP page you have noted this:
    Backup BIOS reflash:
    .................
    ALT+F10 - UEFI BIOS

    So,be sure that you are in Main BIOS and before splash screen fast type ALT+F10.....so your Main BIOS will reflash Backup BIOS.
    Btw,
    how you know that F7 is on Backup BIOS...as didn't start?

    Edit:
    What is your CPU...?
    Try F10c.

    Usually people asking for advice/help, with very little info about ....so please post your full spec.
    Last edited by stasio; 07-12-2014 at 05:12 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  10. #9360
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10

    Default Re: GIGABYTE Latest Beta BIOS

    its fixed, alt + f10 did the trick both bios are running f10c.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 184 users browsing this thread. (3 members and 181 guests)

  1. AudiTuner,
  2. Nhawk,
  3. ROKUGAN

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •