Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: EP45-DQ6 - GS0 Drive not found




  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Iowa City
    Posts
    70

    Default EP45-DQ6 - GS0 Drive not found

    I moved one of my HDDs (WD Caviar Black 1TB) to GS0 and when booted up I can't find the drive - The Gigabyte RAID driver is loaded - the drive doesn't show up in the hardware device manager. Gigbyte RAID says a device was not found, the Gigabyte raid controler shows up in device manager and shows it's working fine. Not trying to set up a RAID array - just move a HDD to the onboard controler to see if it reduces load on processor by using the onboard controller for the drive to speed up HD Video Rendering - this is the disk I am writing to with finished files. Bios f5 - any suggestion? Is I doing somthing that's not possible?
    GA-EP45-DQ6, Q6700 @ 3.33ghz, 8GB G.Skill DDR2 PC 8800, Thermalright 120 Ultra Extreme, Gigabyte Poseyden case, Geforce 7300GS, WD 1TB Caviar Black, SG 250 Barracuda, Raid 5 with 3 SG 250 Barracudas on ICH10R, Raid0 with 2 WD 640 Caviar Black on 3Ware 9650SE 4LPML, LG Bluray DVD R/RW, Corsair HX620W

  2. #2
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: EP45-DQ6 - GS0 Drive not found

    Those drives are ONLY for RAID, meaning you need TWO drives connected to the purple ports or none at all.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Iowa City
    Posts
    70

    Default Re: EP45-DQ6 - GS0 Drive not found

    Thanks, I didn't know that. Back to port 5 with the drive then.
    GA-EP45-DQ6, Q6700 @ 3.33ghz, 8GB G.Skill DDR2 PC 8800, Thermalright 120 Ultra Extreme, Gigabyte Poseyden case, Geforce 7300GS, WD 1TB Caviar Black, SG 250 Barracuda, Raid 5 with 3 SG 250 Barracudas on ICH10R, Raid0 with 2 WD 640 Caviar Black on 3Ware 9650SE 4LPML, LG Bluray DVD R/RW, Corsair HX620W

  4. #4
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: EP45-DQ6 - GS0 Drive not found

    Anytime, some of the older BIOS's for that board will allow you to use RAID 0 and 1 on those ports I believe.

    But ya, only there for the Smart Backup Feature

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •