Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: GA-X58-EXTREME problems on vista x64 with easytune and energy saver




  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    26

    Default GA-X58-EXTREME problems on vista x64 with easytune and energy saver

    Tried install multiple times easy tunes but i always get when it autostart at boot an application crash message:
    GUI MFC Applciation has stopped working , Gui.exe crash on work.dll
    GUI windows sockets initialization failed.

    Tried with both bios F3 and F4d

    Starting energy saver tell me bios in not correct version , tried both gigabyte site software and bios and beta ones.

    They cant work at all on vista x64 ?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    167

    Default Re: GA-X58-EXTREME problems on vista x64 with easytune and energy saver

    Strange... I have Vista 64, and both those apps work with F3 and F4e ^^.
    Windows 7 Pro 64 | OCZ Vertex 120 | Cosmos S
    Gigabyte P67A-UD5-B3 (F6) | Enermax Revolution85+ 1050w
    i7 2600k | 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | EVGA GTX570 SC
    Apogee XT | Magicool 360 Radiator | MCP35x Pump + v.2 Res

  3. #3
    stasio's Avatar
    stasio is offline GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GA-X58-EXTREME problems on vista x64 with easytune and energy saver

    autostart at boot
    Try to set app,"Run as Administrator"
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  4. #4
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    26

    Default Re: GA-X58-EXTREME problems on vista x64 with easytune and energy saver

    they are executed as admin, system is a clean install , only program installed is symantec end point protection latest version, and all vista updates.
    Well going try a new install of os :)

  5. #5
    stasio's Avatar
    stasio is offline GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GA-X58-EXTREME problems on vista x64 with easytune and energy saver

    Symantec end point may cause this (?!)
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    26

    Default Re: GA-X58-EXTREME problems on vista x64 with easytune and energy saver

    Just did now a new full install , latest drivers , problem is same.
    Can be a defective motherboard ?

    Enrgy saved if i lauch it say Please update the latest Dynamic Energy saver Advanced Utility from gigabyte website for the advanced.

    ET6 just crash after i accept the admin rights for make it start

  7. #7
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    26

    Default Re: GA-X58-EXTREME problems on vista x64 with easytune and energy saver

    System is runnign without anything installed now only sata drivers and lan driver

  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    26

    Default Re: GA-X58-EXTREME problems on vista x64 with easytune and energy saver

    Wonder if there is any setting to activate on mb bios for make them work ?

  9. #9
    stasio's Avatar
    stasio is offline GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GA-X58-EXTREME problems on vista x64 with easytune and energy saver

    Do you have any special disk configuration (RAID, AHCI) on the Intel ports?
    In Bios Giga has some AHCI/IDE bug (they say it's fix).
    Btw,for the moment don't use easytune and energy saver,until will be fix.
    Code:
    Combination "SATA RAID/AHCI Mode [AHCI]" and "Onboard SATA/IDE Device [Disabled]" -hang start/"Onboard SATA/IDE Device".....[Enabled]
    Last edited by stasio; 11-23-2008 at 06:32 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  10. #10
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    26

    Default Re: GA-X58-EXTREME problems on vista x64 with easytune and energy saver

    System is only a Velociraptor, a DVD burner and a 4870 ati

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •