Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: GA-EX58-Extreme Problem (Easy to reproduce)




  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Montreal
    Posts
    7

    Default GA-EX58-Extreme Problem (Easy to reproduce)

    Hello,

    If I put the Intel Sata controller (ICH10R) in AHCI or RAID mode, and that I disable the onboard "Sata/Ide Device", the system hang at the boot screen logo.

    If I leave the onboard Sata/Ide on, it work no problem.

    Also, I I leave the Intel RAID/AHCI @ disabled (default setting), I can disable the Onboard Sata/IDE, and again it boot fine, no freeze.

    Tested on GA-EX58-UD5 and GA-EX58-Extreme.
    Attached Images Attached Images GA-EX58-Extreme Problem (Easy to reproduce)-sans-titre-jpg 

  2. #2
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GA-EX58-Extreme Problem (Easy to reproduce)

    Gigabyte R&DTeam know about this and I already post this bug here:
    http://forums.tweaktown.com/270098-post6.html
    Thank"s for info.
    Hope they will settle this in new BIOS.
    Last edited by stasio; 11-26-2008 at 12:25 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Montreal
    Posts
    7

    Default Re: GA-EX58-Extreme Problem (Easy to reproduce)

    Ok, good to know they are working on it ;)

    Still not working on F4e, was it working on F4d?

    Thanks!

  4. #4
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GA-EX58-Extreme Problem (Easy to reproduce)

    F4d no info so far

    In testing......
    GA-EX58-UD5-F4g
    GA-EX58-Extreme-F4f
    Last edited by stasio; 11-26-2008 at 12:38 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •