Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: Trouble with 480MHz+ on GA-EP45-UD3P w/Q9650




  1. #11
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    10

    Default Re: Trouble with 480MHz+ on GA-EP45-UD3P w/Q9650

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Mid values? You should use all highest I suggested until you get stable, lower or mid may be unstable. Ahh ya, sorry I reply as I read. Yes higher values are looser/slower/more stable

    Na, nothing will work just like that. It is not easy for sure with such a advanced BIOS, those would be P35 boards.

    Set all Very high, then lower one at a time testing as you go. Best to keep your ram VERY Looser (Even looser then I posted is fine) until you get your CPU where you want it then you can work on lowering voltages and tightening up your ram


    My problem is that I can pass Intel Burn Test and OCCT at 480x9, but if I download zip files (or even copy files from drive to drive) they will be corrupted. I have not tried Prime as I assume it would fail - just don't have to the time to wait for it to fail as I can easily tell by the corrupted files that something is wrong.

    I do not have any problems running 460x9 (haven't tried 470x9) so I don't think it's problems caused by harddrives or other stuff - am I correct?

    Judging by my situation at 480x9 I assume that my CPU is stable and my RAM is not.

    I will try looser RAM settings tonight to see if that helps.

    If I cannot get it to work - not even "only" with 2 sticks (2x2GB), is there any RAM you can recommend if I *need* to have 8GB or is 8GB out of the question for FSB higher than 480?

    Sorry for my ramblings - I'm a n00b at this - and I know it :-)

    Thank you VERY much for your help so far - it's very much appreciated!
    Gigabyte GA-EP45-DQ6
    Intel Q9650 3,0@4,41 GHz (490x9)
    Corsair Dominator DDR2 PC8500 4x2 GB
    Club3D 4870x2
    Corsair HX1000
    3x Western Digital Raptor 150GB 16MB Raid0
    Hitachi Deskstar 320GB
    Swiftech 655
    Swiftech GTZ (CPU)
    XSPC X20 Delta (NB)
    Ek 150ml res
    TFC 480 w/8x YateLoons DL12 in push/pull @1000RPM
    MasterKleer 11.1mm ID tubing
    HP LP2475w 24" + ViewSonic VX922 19"
    Vista Ultimate 64bit SP1

  2. #12
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Trouble with 480MHz+ on GA-EP45-UD3P w/Q9650

    PCI Express set to 100? How many passes and what settings for Intel Burn test, and how long OCCT test?

    Could be your ram or CPU? Have you tested your ram with memtest86+? That would be where I would look first. Run 5-10 full passes and if all is well then you know your issue likely lies with other things.

    8GB should work for you, but yes 8GB does hinder overclocking for sure. Loosening it up should help though. Have you played with MCH or Ram skews at all, as this may also help

  3. #13
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    10

    Default Re: Trouble with 480MHz+ on GA-EP45-UD3P w/Q9650

    Well, I managed to burn my PSU and mobo (user error - don't ask :-/), so I won't be doing any OC'ing anytime soon as it's going to take some time before I get replacement.

    Also I've decided to go for the GA-EP45-DQ6 instead, but I think most if not all the settings should apply to that board also.

    I will make sure to troubleshoot my RAM before anything else when I start OC'ing on the new board.

    Thanks for your help so far, and a merry christmas to ya!
    Gigabyte GA-EP45-DQ6
    Intel Q9650 3,0@4,41 GHz (490x9)
    Corsair Dominator DDR2 PC8500 4x2 GB
    Club3D 4870x2
    Corsair HX1000
    3x Western Digital Raptor 150GB 16MB Raid0
    Hitachi Deskstar 320GB
    Swiftech 655
    Swiftech GTZ (CPU)
    XSPC X20 Delta (NB)
    Ek 150ml res
    TFC 480 w/8x YateLoons DL12 in push/pull @1000RPM
    MasterKleer 11.1mm ID tubing
    HP LP2475w 24" + ViewSonic VX922 19"
    Vista Ultimate 64bit SP1

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •