Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: EX58-DS4 squeak sounds coming from it...




  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    14

    Default EX58-DS4 squeak sounds coming from it...

    Hello,

    I just got the EX58-DS4 a few days ago and its been running great, however I've noticed some high pitched sounds coming out of it, for some reason it seems they come out whenever there's hard drive activity. Its from the CPU area...

    Its not that annoying but I was just wondering if its something I should be worried about. Im using an antec 650watt psu, core i7 920, 6gb of g.skill ram and a geforce 260 gtx gpu.

    Also, heres the screen to the voltages from everest. Im noticing that the +5V stand by voltage is low... What do you guys think?

    thanks



  2. #2
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    942

    Default Re: EX58-DS4 squeak sounds coming from it...

    GA-P35C-DS3R Rev2.0 F11 bios, E8200 (@3.0Ghz), OCZ DDR3 PC3-10666 Reaper 4GB (@1200Mhz), Xonar D1, 8800GTS 512, Corsair HX520 (Single 12volt line, Max 40A), WDC 3200aaks/5000aaks in AHCI mode, Vista 64 Premium.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    14

    Default Re: EX58-DS4 squeak sounds coming from it...


    Oh, didn't see that one... I did what they said to disable EIST and C1 state and the noise is gone, im gonna leave them enable though... just wanted to make sure it was not something bad.

    Thanks a lot for your reply.

    Regarding the stand by voltage, what do you guys think?

    thanks

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    942

    Default Re: EX58-DS4 squeak sounds coming from it...

    I tend to think the 5 volt standby line is being misreported even by Easy Tune 6 (which in theory should be accurate).

    You have two choices really. Either measure the voltage with a Multimeter (Pin 9 ATX Connector), or see what the bios says. Is the 5V standby Voltage monitored in the bios on the PCHealth screen?

    EDIT:-
    Just noted it's Everest that is Misreporting, which tends to be normal when a new Chipset/board has been released. I'd say the 5VSB is probably OK.
    Last edited by VorLonUK; 12-27-2008 at 01:51 AM.
    GA-P35C-DS3R Rev2.0 F11 bios, E8200 (@3.0Ghz), OCZ DDR3 PC3-10666 Reaper 4GB (@1200Mhz), Xonar D1, 8800GTS 512, Corsair HX520 (Single 12volt line, Max 40A), WDC 3200aaks/5000aaks in AHCI mode, Vista 64 Premium.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    14

    Default Re: EX58-DS4 squeak sounds coming from it...

    Quote Originally Posted by VorLonUK View Post
    I tend to think the 5 volt standby line is being misreported even by Easy Tune 6 (which in theory should be accurate).

    You have two choices really. Either measure the voltage with a Multimeter (Pin 9 ATX Connector), or see what the bios says. Is the 5V standby Voltage monitored in the bios on the PCHealth screen?
    Huh? As I see it easy tune is not reporting the 5V standby voltage, only everest...

    Bios does not report it, just the above.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    942

    Default Re: EX58-DS4 squeak sounds coming from it...

    Updated above post.
    GA-P35C-DS3R Rev2.0 F11 bios, E8200 (@3.0Ghz), OCZ DDR3 PC3-10666 Reaper 4GB (@1200Mhz), Xonar D1, 8800GTS 512, Corsair HX520 (Single 12volt line, Max 40A), WDC 3200aaks/5000aaks in AHCI mode, Vista 64 Premium.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •