Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: Vista loses Internet Connection every 1/2 hr UD-3P




  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    75

    Default Vista loses Internet Connection every 1/2 hr UD-3P

    I updated the BIOS to 7a for the Ga UD3P mobo with a q9550 and when using Firefox or IE... I would just lose connection for no reason... strange. Anyone has this same problem with Vista + SP1. How often do you see the Network Icon as 'Limited Connectivity'... Vista really sucks... with XP I never had this problem for yrs of using it but with Vista issues like this make life hard... when it already is.
    CPU Type QuadCore Intel Core i7-4790K, 4200 MHz (42 x 100)
    Motherboard Name Gigabyte GA-Z97M-D3H
    (2 PCI, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
    Motherboard Chipset Intel Wildcat Point Z97,
    Intel Haswell System Memory 16269 MB
    (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
    DIMM1: Corsair Vengeance Pro CMY16GX3M2A2400C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
    DIMM3: Corsair Vengeance Pro CMY16GX3M2A2400C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24

  2. #2

    Default Re: Vista loses Internet Connection every 1/2 hr UD-3P

    You know I was having something similar like this going on w/ my UD3P and Vista SP1. I was not able to tell for sure what the issue was, I was pretty sure it was the Kaspersky trial software that was doing it but I RMA'd my board for other reasons so I cannot tell you 100% till I get it back

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    75

    Default Re: Vista loses Internet Connection every 1/2 hr UD-3P

    I have installed everything already.. and not willing to go through that hassle of RMAing it... as it is working ok. I searched and found many with Vista losing connection not just the Mobo.... I think it is a vista issue.
    CPU Type QuadCore Intel Core i7-4790K, 4200 MHz (42 x 100)
    Motherboard Name Gigabyte GA-Z97M-D3H
    (2 PCI, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
    Motherboard Chipset Intel Wildcat Point Z97,
    Intel Haswell System Memory 16269 MB
    (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
    DIMM1: Corsair Vengeance Pro CMY16GX3M2A2400C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
    DIMM3: Corsair Vengeance Pro CMY16GX3M2A2400C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24

  4. #4

    Default Re: Vista loses Internet Connection every 1/2 hr UD-3P

    I am running UD3R with Vista 64 sp1 with no problems. I get lag with wow every so often but other than that, it runs pretty flawless.
    Antec tps-650 E8500 A/C Freezer 7 pro
    Gigabyte ga-ep45-ud3r WD 640GB Vista 64
    G.Skill (2x2GB) PC2 8000 5-5-5-15 @1000
    Sapphire Radeon HD 4870 1GB 800 Gpu 1000 mem

  5. #5

    Default Re: Vista loses Internet Connection every 1/2 hr UD-3P

    Do you have the latest drivers for your devices installed? Are you sure it's not a setting on your router?

    What about your firewall software?
    Nothing is impossible... Just mathematically improbable..

    "The best defense against computer viruses might not even be antivirus software, but a crafty combination of education and common sense."

    Intel Pentium e5200 @ 3.8HZ (380 X 10)
    Giga-byte GA-EP35-DS3L
    Mushkin 4GB DDR2 800 @ 760MHZ 4-4-3-10 @ +0.3v
    SAPPHIRE 100245L Radeon HD 4850 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16
    Seagate 160GB @ 7200rpm
    SB Audigy2
    Corsair 520HX
    Super Antec Lanboy
    Windows 7 Ultimate 64bit RTM
    Acer AL2216Wbd 22"

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    75

    Default Re: Vista loses Internet Connection every 1/2 hr UD-3P

    I just downloaded the new Realtek Network Drivers... I will install it and see how it goes... do anyone of you update the High Definition Audio as well from Realtek R2.12 for Vista?
    CPU Type QuadCore Intel Core i7-4790K, 4200 MHz (42 x 100)
    Motherboard Name Gigabyte GA-Z97M-D3H
    (2 PCI, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
    Motherboard Chipset Intel Wildcat Point Z97,
    Intel Haswell System Memory 16269 MB
    (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
    DIMM1: Corsair Vengeance Pro CMY16GX3M2A2400C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
    DIMM3: Corsair Vengeance Pro CMY16GX3M2A2400C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24

  7. #7
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Vista loses Internet Connection every 1/2 hr UD-3P

    Ya, I would be thinking along software and driver lines before the OS itself. Disable your firewall and be sure vista's firewall is disabled and then see if the issue persists

    Here is Realtek Audio Driver 2.12 (Vista 32/64) >>>
    ftp://202.65.194.211/pc/audio/Vista_R212.zip

    Not sure if you were asking about the driver download or what you meant.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •