Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 8 of 8

Thread: new build issues




  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Portland, OR
    Posts
    3

    Default new build issues

    build
    Rosewill case
    GIGABYTE GA-EP45-UD3R
    EVGA GeForce 9500 GT 1GB
    Intel E8500 Wolfdale 3.16 (junk manf cpu fan for now)
    OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2
    Seagate 500gb sata 3gb/s
    HP dvd1070i

    after putting it together does not post, all phase leds are on, no sound from speaker case fan goes, but the cpu fan tries or moves very little and stops. heat sink does not get hot. the last time i put a build together was 1998, so would it be odd for the new mbs to stop if the fan is dead or is this more likely an issue of the cpu being DOA...

    have striped the system down to just the CPU, mem, and MBM

    thanks
    -avarince
    Last edited by avarince; 01-21-2009 at 03:31 PM. Reason: update

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: new build issues

    Do u have another PSU to try? Are you using an 8pin MB CPU Power Connector thing. I dont know how much power the 9500GT Card draws but Id say you would be pushing your limit with only 450watt? Maybe? I dont know. ID try and get a hold of another (bigger) PSU and try that before anything?
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Portland, OR
    Posts
    3

    Default Re: new build issues

    I said above i have removed all but the cpu, and memmory from 1st turn on and i still get the issue, but i checked out the power setup further psu rec for the card is 350w, 12v, 18amps (has +12, 20a)


    Thanks,
    -avarince
    Last edited by avarince; 01-21-2009 at 03:24 PM. Reason: update

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: new build issues

    Just for ****s and giggles plug the CPU fan into the system fan plug and see if the fan itself is working. I doubt that will be the problem though, Have you tried reversing the speaker connections on the mb they possible could be around the wrong way? You will need to get another PSU to do any further testing i reakon and or another Graphics card to see if possible ur system just doesnt like the one u have got. But my money is on a dead motherboard or PSU. Thank me later.
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  5. #5

    Default Re: new build issues

    1 stick on mem only, in the 1st slot next to cpu. Try each one individually.
    New Q9650, Gigabyte UD3P, 4GB OCZ Platinum, Asus TOP 4850, Antec TP3 550W, Vista 64 SP1/XP SP3.

    http://www.cardomain.com/ride/2641801

  6. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: new build issues

    Try that to. But Im worried about the CPU Fan thing, something just aint right.
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  7. #7
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Portland, OR
    Posts
    3

    Default Re: new build issues

    I Pulled the cpu, and memory, same falt, i also swaped the speaker, and tried the aux cpu fan con near the IDE plugin, will be testing a new psu when the stores open
    Last edited by avarince; 01-21-2009 at 08:50 PM. Reason: update

  8. #8
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: new build issues

    Well That will be a good start, Make sure you get one with a bit higher wattage, go a 600 or something more maybe so in the future when u upgrade ur graphics card you dont have to worry about a PSU. But I Dont know im leaning towards dead motherboard. This is a new board you say? Never had it going anywhere else? Did you try the fan in the system fan plug and see if it is maybe a dead fan, but that wouldnt explain the other issues. you would thing ud get something for a little while atleast.
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •