Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Gigabyte EX58-UD4P Memory Issue




  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3

    Default Gigabyte EX58-UD4P Memory Issue

    <!-- / icon and title --> <!-- message -->I've just put together a new system and I've got a strange problem, spec below:

    Core i7 920*
    Gigabyte EX58-UD4P*
    Corsair TR3X3G1600C8D (3x1GB 1600Mhz)*
    4870x2
    Be-Quiet Dark Power Pro 850w

    *Denotes New Bit

    The problem is a bit strange, basically I'm getting mixed messages as to how much RAM the system is actually able to detect. During POST and in the BIOS is states the RAM as being 1024MB as does windows when looking at Task Manager which only shows Physical Memory as 1021MB but under System in Control Panel it shows 3.00 GB.

    Any ideas as to what might be happening?

  2. #2

    Default Re: Gigabyte EX58-UD4P Memory Issue

    Which Windows are you using?
    GA-Z97-D3H Windows Pro 8.1
    i5-4690K + Corsair H90
    Sapphire Radeon R7 240
    16GB (2x8GB) DDR3 Corsair Vengeance Pro 2400MHz PC3 19200
    Corsair CX750M
    Samsung SSD 840 EVO 500 GB

    Sharkoon VS-3V tower

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3

    Default Re: Gigabyte EX58-UD4P Memory Issue

    Vista 32bit.

    It seems I'm not the only one suffering this issue:

    Bizarre issue with Gigabyte X58-UD4P board - Memory there, but not seen by Windows. - [H]ard|Forum

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3

    Default Re: Gigabyte EX58-UD4P Memory Issue


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •