Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: S1283 hsf




  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    8

    Default S1283 hsf

    I just installed the Xigmatek S 1283 on my GA-P35-DS3R

    The fan is not spinning and I'm wondering if it won't kick it until it reaches a certain temp. According to CoreTemp, my idle temp is around 22-23 C, and at load (well, while playing GTA4, it goes up to about 38-39 C. I plugged the 4 pin connector into the 4 pin receiver on the mobo. The fan never engages. Bad fan? Bad install? Ideas?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    8

    Default Re: S1283 hsf

    update

    the fan that came with the S 1283 is not faulty. i plugged in to the front system fan and upon start up it fired up right away.

    i also checked the old HSF (stock intel unit) and it used the same 4 pin connector as the new HSF. i have not altered any BIOS settings.

    any suggestions would be much appreciated.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Australia
    Posts
    286

    Default Re: S1283 hsf

    im guessing it doesn t spin because the temperature isnt sufficiently high enough for the fan to spin at all, my friend's AC freezer extreme doesnt spin until the cpu gets to arund 40-50C.

    Dont worry, its probably designed like that, see if u can increase the temperature somehow to 50C.
    Asrock P55-Extreme
    Core I5 @ 3.2GHZ
    2x2GB G.skill Ripjaws DDR3 1600
    ASUS HD5850
    1TB Samsung SATA II
    Corsair TX650W PSU

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    8

    Default Re: S1283 hsf

    got the temps up and sure enough, it kicked in.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •