Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 51 to 60 of 73

Thread: GA-E7AUM-DS2H : DES Turned Off upon Reboot




  1. #51
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-E7AUM-DS2H : DES Turned Off upon Reboot

    Well once you click the x and get rid of it, you should then be able to uninstall the program right? Try that if you have not already

    Or, you could remove it from startup altogether, here is what I suggest you use to do that >>
    Mike Lin's Home Page

    No, sorry I have not heard back on this yet... They are pretty busy right now with P55

  2. #52
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    21

    Default Re: GA-E7AUM-DS2H : DES Turned Off upon Reboot

    Hi,

    Holidays are over, and I'm back. Could we continue finding a solution for this ?
    So status :
    - bios update : no-go
    - bios clearing : no-go
    - special flashing : no-go
    - installing latest DES + close : no-go (error messages)

    What's next ?

  3. #53
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-E7AUM-DS2H : DES Turned Off upon Reboot

    I will see if I can have this looked into on Sunday night (Monday in Taiwan), please remind me then

  4. #54
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    21

    Default Re: GA-E7AUM-DS2H : DES Turned Off upon Reboot

    Great, maybe it's interesting for you to know that I'm in the timezone GMT+1. Just to make sure we have the same idea of "sunday evening"

  5. #55
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-E7AUM-DS2H : DES Turned Off upon Reboot

    I have just sent in a request for the BIOS guys to look into this, I will let you know what I hear back.

  6. #56

    Default Re: GA-E7AUM-DS2H : DES Turned Off upon Reboot

    Hey I am new.

    I have been having the same exact problem. Tried everything in this thread that was suggested and nothing.

    Until today...

    Try these steps:

    1. Download latest from Gigabyte site, if you havent done so already.
    2. Uninstall whatever you have, Install that version.
    3. Once you've booted up to Windows, after you did get that DES turned off message...
    --Open DES.
    --Turn it ON.
    --Close DES. Choose OK to let it run in stealth. DO NOT REBOOT.
    Now here is what i had never tried and it seemed to remedy it.
    --ReOpen DES, it should still remember the setting of it running.
    --Turn DES off
    --Close DES. Choose OK to let it run in stealth.
    I know seems repetetive, but I think I have an explanation.
    --ReOpen DES, it should still remember the setting of it not running.
    --Close DES. CHOOSE CANCEL TO NOT LET IT RUN IN STEALTH.

    Reboot.

    Hopefully you will get what i got which is windows right after DMI without the DES message.

    My reasoning... Just a guess.
    I think DES commits changes to bios only when you select to run in stealth. Therefore you have to turn DES off and run it in stealth in order for the OFF setting to actually stick.

    let me know.

  7. #57
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-E7AUM-DS2H : DES Turned Off upon Reboot

    Thanks for posting your findings!!

    Hope this helps those members who have been having issues

  8. #58

    Default Re: GA-E7AUM-DS2H : DES Turned Off upon Reboot

    Let's hope.

    Thought it shouldnt require so much work.

    I am almost convinced the message coming up has something to do with the combination of wether DES is running when you close it, along with if you select to let it run in stealth or not.

    Didnt want to try it again because i am not 100% and didnt want the issue to come back.

  9. #59
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-E7AUM-DS2H : DES Turned Off upon Reboot

    Sometimes a work around is the only way to fix things, at least you were kind enough to post back the method so others can test it out! Thanks again!

    I have not got word from the BIOS engineers on this yet, but I assume it can/will also be corrected via BIOS update or newer Easytune update

  10. #60
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-E7AUM-DS2H : DES Turned Off upon Reboot

    A beta BIOS is in testing now, and I have been told that a final will likely be ready next week to help with these issues.

    I will keep you guys informed, in the mean time please try the above work around and let us know how you get along

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •