Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: GigaByte GA-EX58-UD3 Not booting




  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3

    Default GigaByte GA-EX58-UD3 Not booting

    I have built a computer with the above motherboard using a i7 920, 3gb of ram, xfx nvidia 9600xt and 750w silent power supply.

    The computer worked fine for a week when it just shut down randomly one day and refused to reboot, just a few led's flashing and fans spinning for a sec and then nothing, after leaving it unplugged for a few hours it booted again i updated to latest bios F4 and it continued to work fine for a few hours before it started to reboot itself constantly and evently stopped booting.

    Now i just get a quick led flash when pressing the power button and then nothing, pressing power button again does nothing, if i switch of the psu and then on again pressing the power button again just flashes the led's once and then nothing.

    Any Idea's what could be wrong?

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3

    Default Re: GigaByte GA-EX58-UD3 Not booting

    oh and i have not tried to overclock the computer in anyway just left it to use the default settings.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    990

    Default Re: GigaByte GA-EX58-UD3 Not booting

    What brand is the "750W silent power supply"? Cheap PSUs are one of the most common causes of this kind of behaviour.
    Also check the link in my sig, try the things in there and see if that helps.


  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3

    Default Re: GigaByte GA-EX58-UD3 Not booting

    i'm using the PSU found here

  5. #5
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: GigaByte GA-EX58-UD3 Not booting

    50 Bucks says you have a dead PSU. I had the exact same problem once.
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  6. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: GigaByte GA-EX58-UD3 Not booting

    I would get a decent PSU to run with your system. Dont cheap out now.
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  7. #7
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GigaByte GA-EX58-UD3 Not booting

    Generic Brand name?...... a PSU for $40?

    Wow, no offense meant but what made you decide to purchase that? A cheap PSU is something you never want to put into your $1000 machine. Your PSU is the MOST important part of your setup, as said above something to never buy cheap

    Please do try to borrow a better PSU to test if you can, but DO NOT Try that PSU in another system because if it is faulty it could damage the next system you try it in as well. Hope your setup is all ok if it indeed was the PSU that died
    Last edited by Lsdmeasap; 03-03-2009 at 01:41 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •