Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Ga-p35-ds3




  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    2

    Default Ga-p35-ds3

    I have the GA-P35-DS3 motherboard which according to the gigabyte website has "Integrated SATA 3Gb/s with RAID function". I've gone into bios and then integrated peripherals and selected the "RAID/IDE" option from the menu "Onboard SATA/IDE Ctrl Mode" but I see no way to get into the raid bios.

    Can someone please tell me what RAID functionality this board has and how to use it.

    Thanks in Advance

    Conor

  2. #2
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Ga-p35-ds3

    You MUST plug your Disks you want to RAID (2 max) into the Purple Ports, these are the Gigabyte/J.Micron ports and you will need to use the proper drivers from the Gigabyte site for your board Or off your CD (You want the smaller .15MB Files for Pre-OS Install) >>>
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2748


    Then you will need to enable the settings as noted below >>>

    Integrated Peripherals

    Gigabyte/J.Micron Controller (Purple Ports)
    Onboard SATA/IDE Device (GIGABYTE SATA2 Chip) ............. Enabled
    Onboard SATA/IDE Ctrl Mode (GIGABYTE SATA2 Chip) ........... RAID/IDE



    Then reboot And press Control + G at bootup (When you see the IRQ Screen) and that will take you to the Gigabyte RAID ROM

    Sounds like you may be doing it correctly? But just incase I posted all the info for you. Maybe you was using the wrong ports? They have to be the Purple ones on this board

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    2

    Default Re: Ga-p35-ds3

    Thanks very much, I think I have it working now.
    And yes I was using the yellow coloured ports.

    Cheers

    Conor

  4. #4
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Ga-p35-ds3

    Ahh, simple mistake man! Nice to see you are all fixed up and running now!

    Post back anytime if you need help with anything else.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •