Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: Gigabyte P45-DS4P problem




  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3

    Default Gigabyte P45-DS4P problem

    Hi people I have just finished building my first computer these are the specs:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
    Processor: Intel core 2 quad Q6600 <o:p></o:p>
    Memory: OCZ DDR2 PC-2 8500Reaper 4 GB rated at 1066 <o:p></o:p>
    Motherboard: Gigabyte P45-DS4P<o:p></o:p>
    Graphics card: HIS HD 4870 IceQ 4+Turbo 1 GB x 2 running ATI crossfire<o:p></o:p>
    Power supply: OCZ GameXstream 850 watt sli <o:p></o:p>
    Hard drive: western digital 1Tb<o:p></o:p>
    Operating system: Vista ultimate 64bit <o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    This is my first system every to build I havenít any idea but I was told as I was building it that it should play nearly anything on the market at the moment anyway my problem is with the Gigabyte easy tune utility every time without doubt when I enable it I either get a blue screen of death I once got a red screen? Or it just shuts down my computer totally I have done a clean install loaded all the latest drivers and latest utilities from gigabytes website but still same problem I would appreciate any support you can offer.<o:p></o:p>

  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Gigabyte P45-DS4P problem

    Are you using the ET6 version that came with the mobo CD?
    Download the latest version from the GB website, and make sure that you download the correct version for Vista 64bit.

    Uninstall your current version of ET6 and then install the new version.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3

    Default Re: Gigabyte P45-DS4P problem

    Gday mate i done what you said and updated to the latest version off gigabytes website i seem to have gotten rid of the blue screen and the red screen but have gained another problem when i activate it above sports the system just freezes i am new to this whole thing and do thank you for your support.

  4. #4
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Gigabyte P45-DS4P problem

    A forum search on: ET6 or easytune might help. I've seen a few cases where a few others have also had similar problems.

    I believe that the first time you run ET6, the default is to auto-load at windows startup. If you then manually start ET6, it might not work with 2 instances running at the same time. The next time you start your system, check the taskbar and see if it's already running. If the ET6 icon is already in the system tray, all you have to do is double click the icon to run it.

    Let us know how you make out.

    ps: I think that I detect an Austrailian accent in your post.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3

    Default Re: Gigabyte P45-DS4P problem

    Hi there mate thanks very much for your support i have done what you said and yep its all working finally lol and yeah im a aussie from queensland aye now where would i find a good duide on overclocking memory and processor i dont want to do anything crazy just learn the basics thanks for your time mate.

  6. #6
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Gigabyte P45-DS4P problem

    When you're in the Gigabyte forum, there are several STICKIES at the top of the list. There's a lot of good info that relates to overclocking, stability testing and more.

    Feel free to post any questions or issues that may come up. Lucky for you that we don't charge for help based on kilobytes X distance.

    Thanks for your feedback, now I know what the ET6 issue/fix is, at least for now.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •