Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 10 of 10

Thread: Easytune 6.B09.0216.1 - voltage adjustment broken




  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5

    Default [solved] Easytune 6.B09.0216.1 - voltage adjustment broken

    Hi,

    I just got my new UD3P and installed the latest version of ET6. BIOS F8, OS Vista x64.

    FSB adjustment works fine with ET6 but I wasn't able to change any voltage.
    Here is what I do:

    Start ET6 and another tool that can read your vCore, Speedfan or CPU-Z in my case.


    1. Go to Advanced mode / Voltages
    2. Increase vCore
    3. Trigger "Set" button
    4. Have a look on CPU-Z / Speedfan (no changes on vcore)
    5. In ET6 switch to frequency tab
    6. In ET6 switch back up voltages tab



    Result:
    Everything on voltages tab dissappeared. Voltages changes have not been applied.
    I have to restart ET6 to get the voltages sliders back.

    Really sad that this doesn't work.

    EDIT: I uninstalled 6.B09.0216.1 and installed the version from the CD, B08.1113.1
    Now the voltage adjustment seems to work.
    Last edited by OSJF; 03-29-2009 at 11:24 PM. Reason: solved

  2. #2
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Easytune 6.B09.0216.1 - voltage adjustment broken

    Yes, I too have found this issue with the latest Easytune!!

    I will be forwarding this info and page onto Gigabyte tonight, as I planned to last week and forgot.

    Glad to see it is not just me!! I thought maybe it was my Boards BIOS having issues with the latest version, I see this is not the case.

  3. #3

    Default Re: [solved] Easytune 6.B09.0216.1 - voltage adjustment broken

    Quote Originally Posted by OSJF View Post
    Hi,

    I just got my new UD3P and installed the latest version of ET6. BIOS F8, OS Vista x64.

    FSB adjustment works fine with ET6 but I wasn't able to change any voltage.
    Here is what I do:

    Start ET6 and another tool that can read your vCore, Speedfan or CPU-Z in my case.


    1. Go to Advanced mode / Voltages
    2. Increase vCore
    3. Trigger "Set" button
    4. Have a look on CPU-Z / Speedfan (no changes on vcore)
    5. In ET6 switch to frequency tab
    6. In ET6 switch back up voltages tab



    Result:
    Everything on voltages tab dissappeared. Voltages changes have not been applied.
    I have to restart ET6 to get the voltages sliders back.

    Really sad that this doesn't work.

    EDIT: I uninstalled 6.B09.0216.1 and installed the version from the CD, B08.1113.1
    Now the voltage adjustment seems to work.
    my thread link at http://forums.tweaktown.com/f69/easy...ps-here-31325/

    You might need new version ET6 B9.0316.1 2009/03/17 (might be fixed it ?) try DL below.

    link at GIGABYTE - Support&Download - Motherboard - Utility - GA-EP45-UD3R (rev. 1.1)

    hope it help

    pg
    Last edited by powergiga; 04-01-2009 at 05:40 AM. Reason: edited
    GA-EP45-UD3R REV 1.1 BIOS F11 (stay away F10F)
    New Intel Pentium E6500 9x500 FSB=4.5 GHz on air
    G
    .SKILL PI BLK 2x2GB DDR2 800 1.8-1.9v CL4 @5.5.5.15 500 MHZ
    MSI GTX 260 OC 620/1080/1296 (192 SP)
    PSU BFG TECH GS-550W (DUAL+12V RAILS 18A EACH.)
    Windows 7 64bit build 7600



  4. #4
    kick's Avatar
    kick is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Europe,the wild wild west.
    Posts
    1,223

    Default Re: Easytune 6.B09.0216.1 - voltage adjustment broken

    Easytune6..I release gas in your general direction .same goes for your brother easytune 5 on my GA 73 pvms2 mbrd.
    And no ,Im not going to update my bios to f6 if the only benefit is correct easytune info.

    Signed"not the worlds biggest easytune fan"
    Current Systems:

    Asrock p67 Extreme6.............. Gigabyte EP-45 UD3 ...................... Gigabyte 73 PVM S2
    Intel i5 2500k 4.8ghz................ Intel Q8400 3.8ghz......................... Intel D820 2.8ghz
    Zalman 10x cooler.................... Coolermaster V8............................ HP cooler
    8GB Gskill ripjaw ddr3.............. 4GB Gskill PI ddr2.......................... 4GB samsung ddr2
    60GB ssd/500GB HDD .............. WD 1TB hdd.................................... Seagate 160GB hdd
    GTX 460 1GB x2 SLI ................. Msi 9600GT 512MB(died) ........... Onboard gx
    Win7 64 ,750w psu(ocz)............ Win7 64 ,520w psu,seasonic...... Win XP pro ,400w psu

    HEC 6A34 case . ....................... Jeantec R2 case............................ Packard Bell case

    hoping to upgrade to http://www.thinkgeek.com/stuff/41/habicase.shtml
    http://www.flixya.com/video/140325/Animal-launching

  5. #5
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: [solved] Easytune 6.B09.0216.1 - voltage adjustment broken

    Quote Originally Posted by powergiga View Post
    my thread link at http://forums.tweaktown.com/f69/easy...ps-here-31325/

    You might need new version ET6 B9.0316.1 2009/03/17 (might be fixed it ?) try DL below.

    link at GIGABYTE - Support&Download - Motherboard - Utility - GA-EP45-UD3R (rev. 1.1)

    hope it help

    pg

    Just so you know, we are using the latest Version. The version you link B9.0316.1 is only the DES, latest EasyTune is B09.0216.1

  6. #6
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Easytune 6.B09.0216.1 - voltage adjustment broken

    You have a PM OSJF of New version. I am using it and everything works properly now

    EasyTune 6 B09.0320.1

    @ Kick

    Only Major changes are noted in BIOS Change Logs, there is always several other smaller but often good changes/fixes as well in each new BIOS revision... So you may want to update your BIOS anyway

  7. #7
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    7

    Default Re: Easytune 6.B09.0216.1 - voltage adjustment broken

    Hello

    Ive never been able to get easytune to work .. Iam using vista x64 and a UD5 board bio's F6e

    Would you mind passing on the latest version Lsdmeasap


    Many Thanks

  8. #8
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5

    Default Re: Easytune 6.B09.0216.1 - voltage adjustment broken

    Thank you Lsdmeasap, I' gonna give it a shot soon as my UD3P is back from RMA.

  9. #9
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Easytune 6.B09.0216.1 - voltage adjustment broken

    In a effort to prevent Mass PM's here is da link for anyone who would like to use this version mentioned

    EasyTune 6 B09.0320.1
    EasyTune 6 B09.0320.1.zip

    @ PinkPound

    Are you using a Legit Vista? If not then that would be why ET may not work for you. If you are using a Paid/Legit Vista then please be sure you have a updated BIOS and that you have loaded and applied/saved optimized defaults after you flashed

  10. #10
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    7

    Default Re: Easytune 6.B09.0216.1 - voltage adjustment broken

    Thanks


    Yes its a a legit copy of Vista x64 .. always done load defaults and on latest bio's

    I could just be a bad in stall of vista but i dont feel like reformatting @ this time

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •