Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: Newbie Help with New Computer




  1. #11
    kick's Avatar
    kick is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Europe,the wild wild west.
    Posts
    1,223

    Default Re: Newbie Help with New Computer

    fingers xed etc.
    Current Systems:

    Asrock p67 Extreme6.............. Gigabyte EP-45 UD3 ...................... Gigabyte 73 PVM S2
    Intel i5 2500k 4.8ghz................ Intel Q8400 3.8ghz......................... Intel D820 2.8ghz
    Zalman 10x cooler.................... Coolermaster V8............................ HP cooler
    8GB Gskill ripjaw ddr3.............. 4GB Gskill PI ddr2.......................... 4GB samsung ddr2
    60GB ssd/500GB HDD .............. WD 1TB hdd.................................... Seagate 160GB hdd
    GTX 460 1GB x2 SLI ................. Msi 9600GT 512MB(died) ........... Onboard gx
    Win7 64 ,750w psu(ocz)............ Win7 64 ,520w psu,seasonic...... Win XP pro ,400w psu

    HEC 6A34 case . ....................... Jeantec R2 case............................ Packard Bell case

    hoping to upgrade to http://www.thinkgeek.com/stuff/41/habicase.shtml
    http://www.flixya.com/video/140325/Animal-launching

  2. #12
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    7

    Default Re: Newbie Help with New Computer

    Well here are the results:

    Installed win xp prof. SP3 with ICH 10R driver on the floppy: no problem
    Installed all motherboard drivers (chipset/ realtek sound and LAN) without any problem.
    Installed Geforce Nvidia driver: OK
    All 4 HDD installed on intel Sata Connectors (in ACHI mode): no problem
    Scanner, 2 Printers, 1Webcam all OK
    Software: Canon software/drivers Office 2003 Photoshop CS4, Nero lite, IE8, wmp11, QT 7.6 Acobat 9.1 etc all OK

    I had no errors during install and no errors or freezing after.

    Now I tried to install win Vista Enterprise on a 100GB partition created for that purpose (on a different HDD then winXP)

    -Win Vista installed without any Problem: no freezing, no errors.
    Dual boot worked as "advertised" letting me choose the operating system.

    So what went wrong:

    I can install SP1 for Vista but it doesn't reboot anymore after the installation.

    First attempt:
    a) Installed Vista from DVD---> OK (i didn't modify anything)
    b) Installed Intel (vista) chipset driver, Realtek LAN Driver, Realtek Audio driver (latest version from manufacturer) and I rebooted--->OK
    c) Installed SP1 from a file---> Installation went fine until the last reboot where the green moving vista start up bar never ended. (I didn't manage to have the desktop screen)
    Second Attempt:
    a) I disconnected everything (except what I need to run) the computer: scanner, printer etc
    b) I installed vista normally.--->OK
    c) I ran automatic windows updates (more than 80 updates) with restarting a several times.---->OK
    d) I installed SP1 through windows update and after rebooting I had the same problem: It didn't start up.

    So now what else can I try: I don't have an vista SP1 installation DVD

    Microsoft

    Waiting for windows 7:

    Carl

  3. #13
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    7

    Default Re: Newbie Help with New Computer

    I found the solution:

    I didn't install the nvidia driver package before installing sp1.

    Do I have to install the GSata driver without using the connectors?

    Carl

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •