Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: Weird Issues with my system. Help, please!




  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    31

    Default EP45-DS3R boot issues. Help Please!

    Hello everyone. I'm hoping I can get some help here.

    I have an EP45-DS3R mobo with a Q6600 CPU and 8Gb 800Mhz OCZ RAM.

    For some reason when I turn the PC on, the fans and power light comes on for a second, then it all shuts of for a second and then the PC boots up normally. Also, when I tell windows to restart, the system shut down, but then it sits there for a long time with the screen turned off and the lights on the keyboard on. The it flashes the keyboard lights (as it's supposed to) and posts and boots.

    If I go into the BIOS, I do not get any errors as I have before when OC'ing (usually the BIOS will tell me that there was an issue with OC or volatges, blah, blah...).

    I am OC's the CPU to 3 Ghz, but not the RAM. It does this even with the BIOS set to Optimized Settings.

    Lastly, when Vista 64 loads, after the bottom moving bar, instead of displayng the round logo, sometimes I get a blank screen with a white bar at the very top and I have to cold boot the system. this seems random (Video card is GeForce 8600GT dual DVI with latest 185.50 drivers).

    Thanks a bunch,

    Rob
    Last edited by tazmanfrom; 04-08-2009 at 11:48 PM.

  2. #2

    Default Re: Weird Issues with my system. Help, please!

    What happens if you load just 2x2gig sticks then load the safe defaults?
    Asus P8Z68-V PRO/GEN3 bios 3202
    2500k@4.7GHZ.
    CM Hyper 212 EVO blademasters push-pull
    8GB's Samsung 30nm tech ram 1.35v
    EVGA GTX 460 superclocked plus (part# 1G-P3-1372-TR)
    Seasonic X660
    Canada

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    31

    Default Re: Weird Issues with my system. Help, please!

    I have not tried that yet and will try it, but I have just upgraded to 8Gig last week and it was doing this even with 2 Gigs (2x1 gig chips tested with mem test)

    Thanks,

    Rob

  4. #4

    Default Re: Weird Issues with my system. Help, please!

    I think you might have to play with it a bit to get the 8 to run.
    Asus P8Z68-V PRO/GEN3 bios 3202
    2500k@4.7GHZ.
    CM Hyper 212 EVO blademasters push-pull
    8GB's Samsung 30nm tech ram 1.35v
    EVGA GTX 460 superclocked plus (part# 1G-P3-1372-TR)
    Seasonic X660
    Canada

  5. #5
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    31

    Default Re: Weird Issues with my system. Help, please!

    Quote Originally Posted by Tyreman View Post
    I think you might have to play with it a bit to get the 8 to run.
    Any suggestions? I'm new to this and I thought I could just plug them in a be done.

  6. #6

    Default Re: Weird Issues with my system. Help, please!

    Well I don't run that much ram, you need to know the settings.
    Some ram types are differeing to as well.
    Am using Mushkin here
    Try looking about for some settings on the posts here.
    Alternately you could try auto for the ram.
    Just to get it running
    Asus P8Z68-V PRO/GEN3 bios 3202
    2500k@4.7GHZ.
    CM Hyper 212 EVO blademasters push-pull
    8GB's Samsung 30nm tech ram 1.35v
    EVGA GTX 460 superclocked plus (part# 1G-P3-1372-TR)
    Seasonic X660
    Canada

  7. #7
    kick's Avatar
    kick is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Europe,the wild wild west.
    Posts
    1,223

    Default Re: Weird Issues with my system. Help, please!

    Post all the information u can.
    Post your bios template,Post what voltage the memory is supposed to need at 800 mhz etc.
    I have only tried 8g for one session,using 5300 (generic)samsung 2x2G in slots 2+4 and my Gskill 6400 in 1+3.
    It seemed to work ok but would only clock to around 710mhz stable.
    How much of that is down to being limited by the 667mhz memory or the fact i had 4 sticks running i cant say.
    Lsd etc advise u may not get 4 sticks running at their rated speed in other posts.
    All I can suggest without seeing your stats is ,underclocking the memory until you get stable with 8 G or bump the mch and memory voltage using "standard performance" on the memory in bios.
    I wouldnt advise going over 2.5 v in bios for the memory or 1.4v in bios for mch.The cpu v shouldnt matter as much between 2 or 4 sticks.

    Then again there is allways the try 1.05v mch which some people have found works for 4 sticks without high cpu overclocks,
    Last edited by kick; 04-09-2009 at 05:14 AM.
    Current Systems:

    Asrock p67 Extreme6.............. Gigabyte EP-45 UD3 ...................... Gigabyte 73 PVM S2
    Intel i5 2500k 4.8ghz................ Intel Q8400 3.8ghz......................... Intel D820 2.8ghz
    Zalman 10x cooler.................... Coolermaster V8............................ HP cooler
    8GB Gskill ripjaw ddr3.............. 4GB Gskill PI ddr2.......................... 4GB samsung ddr2
    60GB ssd/500GB HDD .............. WD 1TB hdd.................................... Seagate 160GB hdd
    GTX 460 1GB x2 SLI ................. Msi 9600GT 512MB(died) ........... Onboard gx
    Win7 64 ,750w psu(ocz)............ Win7 64 ,520w psu,seasonic...... Win XP pro ,400w psu

    HEC 6A34 case . ....................... Jeantec R2 case............................ Packard Bell case

    hoping to upgrade to http://www.thinkgeek.com/stuff/41/habicase.shtml
    http://www.flixya.com/video/140325/Animal-launching

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •