Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: UD3R boot question




  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    17

    Default UD3R boot question

    Hi
    I just built a PC with a Q6600 and UD3R.
    When I cold boot the power light and fans start up for a second and then both turn off for another second and then starts again and boots.
    Is this normal?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    17

    Default Re: UD3R boot question

    anyone?

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Location
    New South
    Posts
    19

    Default Re: UD3R boot question

    nekromantik, I have a UD3R with an E8400. When I hit the switch, the fans and lights start almost instantly and stay on. The lights go out after the initial boot sequence.

    What hardware have you installed, including the PSU?

    OverDraught

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    17

    Default Re: UD3R boot question

    Got Q6600 G0
    4GB Corsair XMS2 RAM @ stock settings
    Corsair 650W TX PSU
    Geforce GTX260 gfx
    500GB WD HD

    If I restart the PC then its normal, as the fans and power light stay on and it boots. Only from cold boots does it start up and then go off and then power on and boot.

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Location
    New South
    Posts
    19

    Default Re: UD3R boot question

    Well, the PSU is more than adequate. A few other questions:

    - Does the computer operate normally after it boots?
    - Have you selected "Load Optimized Defaults" in your bios?
    - Have you flashed the latest bios (F9, dated 4/16/09)? If not, do it using Q-Flash, NOT @BIOS (it has a spotty track record). Immediately after flashing, go into the bios and load the optimized defaults again.

    I've heard, I think in this forum, that the cpu fan may delay before starting, but I've not heard of it doing what you describe.

    Also, are you using a battery backup (UPS)?

    OverDraught

  6. #6

    Default Re: UD3R boot question

    yes if the cpu fan is on smart fan it does delay on start.
    Asus P8Z68-V PRO/GEN3 bios 3202
    2500k@4.7GHZ.
    CM Hyper 212 EVO blademasters push-pull
    8GB's Samsung 30nm tech ram 1.35v
    EVGA GTX 460 superclocked plus (part# 1G-P3-1372-TR)
    Seasonic X660
    Canada

  7. #7
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    17

    Default Re: UD3R boot question

    Yeah once it boots everything is normal.
    I dont mean the CPU fan, I mean all fans and the power light on the case.
    They all go on and then off agen and then back on and it boots normally. Only happens after cold boots.
    Not using UPS and not flashed to latest bios. If there are no problems with the PC not starting or being stable then do I really need to update BIOS?

  8. #8
    Join Date
    May 2008
    Location
    New South
    Posts
    19

    Default Re: UD3R boot question

    You don't normally need to update bios if you're not having issues. I'm using F8 on a v1.1 board and will leave it be for now.

    I'm tinkering with my rig right now to see if I can get it to behave like yours. Nothing yet...

    OverDraught

  9. #9
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    17

    Default Re: UD3R boot question

    I have OCed my CPU to 3ghz with fsb @ 333 and ram at 2.40B strap so it runs at 800mhz which is the stock speed with stock voltage of 1.9v.
    Could that be the issue?
    Should I up the RAM voltage to 2.0v?

  10. #10
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    17

    Default Re: UD3R boot question

    I changed the RAM voltage to 2.0v and it still does that.
    Anyone got any ideas?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •