Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: EP45UD3P + E8400 Voltage Setting




  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13

    Cool EP45UD3P + E8400 Voltage Setting

    I oc my EP45UD3P + E8400 and i reach 3.8 Ghz with 1.3875 Vcore....
    I change only Vcore and FSB in Bios setting
    I didnt change any setting (pll and other voltage) can you give me setting to reach 4Ghz ?
    Help me
    Sorry for bad english

  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: EP45UD3P + E8400 Voltage Setting

    Cpu PLL and CPU Termination must NOT be set to AUTO when overclocking, as the mobo will grossly over-volt both of these settings.
    Change the following:

    Cpu Termination -----------: [Auto] <--- set to 1.28 (note: this might affect stability)
    Cpu PLL -------------------: [Auto] <--- set to 1.57

    Using EasyTune 6 --> TUNER tab --> ADVANCE mode --> VOLTAGES will display the voltage settings, both manually set and those set by AUTO. There was a post earlier today with an E8400 overclocked to 4.05 GHz and his ET6 screen shot showed voltages way beyond the safe level.

    **edit** Here is a link to his ET6 screen shot.
    Last edited by profJim; 04-26-2009 at 10:08 AM.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13

    Default Re: EP45UD3P + E8400 Voltage Setting

    Thanks, i will try
    if error, i must increasing pll or decreasing ?
    sorry for bad english

  4. #4
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: EP45UD3P + E8400 Voltage Setting

    If lowering your voltages leads to instability, increasing voltages one small step at a time might fix the instability. Cpu Termination is the one most likely to possibly cause instability.

    An easier and safer solution would be to lower your overclock to 3.85 - 3.95 GHz. There are quite a few e8400 setups here running at 3.95 GHz with safe temperatures and voltages.

    Even with identical hardware, two different systems would have somewhat different settings in their bioses. If you have more questions just ask. It will be easiest for us to advise you if you include an ET6 screen shot similar to the one I linked to in post #2.

    Your english is fine, no problem.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •