Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 79 of 89 FirstFirst ... 29697778798081 ... LastLast
Results 781 to 790 of 890

Thread: GA-EP45-UD3P - Won't boot with 450FSB




  1. #781
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    615

    Default Re: GA-EP45-UD3P - Won't boot with 450FSB

    9x450 with 1.1 MCH and 1.34375 VCORE is stable, trying 9x455 now :)
    The question remains though!
    edit: looks like 1.34 VTT is another magic number.
    Last edited by Octopuss; 09-12-2009 at 02:42 PM.

  2. #782
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    615

    Default Re: GA-EP45-UD3P - Won't boot with 450FSB

    I've got some bad new and some bad news.
    The bad news is that I just briefly tried some basic benchmark with 450x9 2.40B strap vs 540x7.5 2.00B strap.
    Result? Not very pleasant!
    Back to synchronous mode... Bye bye lower temperatures!

  3. #783
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

  4. #784
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    615

    Default Re: GA-EP45-UD3P - Won't boot with 450FSB

    Haven't tried yet.
    *makes a note to do so asap*

    Currently in desperate testing Blend, 540x7.5, .720 MCH ref. Usually fails after 15 or so hours :(

  5. #785
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

  6. #786
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    J'Habite En Angleterre
    Posts
    2,431

    Default Re: GA-EP45-UD3P - Won't boot with 450FSB

    Quote Originally Posted by Octopuss View Post
    I've got some bad new and some bad news.
    The bad news is that I just briefly tried some basic benchmark with 450x9 2.40B strap vs 540x7.5 2.00B strap.
    Result? Not very pleasant!
    Back to synchronous mode... Bye bye lower temperatures!
    The RAM gains are purely from your FSB over clock. Notice how write operations gain a huge amount and read/copy only gain around 500MB-1000MB.
    Coolermaster CM 690 II advance Case
    Corsair HX750 (CWT, 91%(80+ Gold rated @230V) single 62A 12V rail
    P55A-UD4 v2.0 @ F14
    Core i5 760 @ 20 x 201, 4.02GHz
    TRUE Black with a single Noctua NF-P12 pumping out 55 CFM @ 19db .
    2 x 2GB Mushkin Ridgeback (996902), @ 7-10-8-27, 2010-DDR, 1.66v
    2 x Gigabyte GTX 460 1024MB in SLI (Pre OC'd to 715MHz core and 1800MHz VRAM) @ 850 Core / 4100 Mem.
    Intel X25-M Boot Drive (OS and Programs) 200MB/s Read & 90MB/s Write
    Corsair X32 200MB/s Read & 100MB/s Write
    WD Caviar Blue 640GB C (Steam, Games, Storage, Temp Files & Folders, etc)
    Samsung F3 500GB Backup/Images
    Noctua 1300RPM 19dB case fan (rear extraction)
    3 x 140 MM Coolermaster LED fans (one front intake, one top extraction, one side intake)
    Dell Ultra Sharp 2209WAf E-IPS @ 1680x1050

  7. #787
    KayossZero's Avatar
    KayossZero is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Jefferson, Maine
    Posts
    88

    Smile Re: GA-EP45-UD3P - Won't boot with 450FSB

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Thread needs renamed to 6 Month to One Year Epic CPU Test
    Haha, if this could be a 10 star thread it should be. The amount of good information in here rivals entire forums on other sites.

  8. #788

    Default Re: GA-EP45-UD3P - Won't boot with 450FSB

    24hrs of OCCT Medium data set said it had completed without error at the top but Windows reported there was a problem and it needed to close it (When writing the graphs at the end I assume).

    I seem to remember people talking about OCCT being buggy, could this be what was meant (Using Windows 7)?
    * CPU: Intel i7-3770K @ Stock * Cooling: Corsair H80i / Noctua NF-F12 x2 * MoBo: Gigabyte GA-Z77X-UD5H (Rev. 1.1 - BIOS F16 Mod16) * RAM: Crucial 1600MHz DDR3 32GB (4x8GB) *
    * GPU: Intel HD 4000 (768MB) * Mon 1: Dell U2410 (A07) * Mon 2: Panasonic TX-P55VT50B * Cam: Logitech C910 HD * BD: Pioneer BDR-208DBK * HD 1: Crucial SSD M4-CT256M4SSD2 256GB *
    * HD 2: Western Digital Caviar Green 3TB * IR: Apple Infrared Board 922-7195 * WiFi & BT: Apple Broadcom BCM94360CD (802.11 a/b/g/n/ac - Bluetooth 4.0 * PSU: Seasonic M12 - 600W *

  9. #789
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    J'Habite En Angleterre
    Posts
    2,431

    Default Re: GA-EP45-UD3P - Won't boot with 450FSB

    I've had this issue too with OCCT on Win 7. I also assumed that the graphing module/section of the program is the part having trouble. A 24 hour Prime of the same sized data set revealed no errors, which supports this assumption.

    Since then I have always run OCCT in Vista SP1 compatibility mode, and have never experienced the error since. Compatibility mode, as far as I can tell, doesn't impact on the stability testing aspect of OCCT and it carries on doing its thing to full effect.

    This thread is indeed a great source of info. I feel lucky to be a part of a community that actually follows up on posts and where people make great effort to give others an easy to search and nice to read point of reference.
    Coolermaster CM 690 II advance Case
    Corsair HX750 (CWT, 91%(80+ Gold rated @230V) single 62A 12V rail
    P55A-UD4 v2.0 @ F14
    Core i5 760 @ 20 x 201, 4.02GHz
    TRUE Black with a single Noctua NF-P12 pumping out 55 CFM @ 19db .
    2 x 2GB Mushkin Ridgeback (996902), @ 7-10-8-27, 2010-DDR, 1.66v
    2 x Gigabyte GTX 460 1024MB in SLI (Pre OC'd to 715MHz core and 1800MHz VRAM) @ 850 Core / 4100 Mem.
    Intel X25-M Boot Drive (OS and Programs) 200MB/s Read & 90MB/s Write
    Corsair X32 200MB/s Read & 100MB/s Write
    WD Caviar Blue 640GB C (Steam, Games, Storage, Temp Files & Folders, etc)
    Samsung F3 500GB Backup/Images
    Noctua 1300RPM 19dB case fan (rear extraction)
    3 x 140 MM Coolermaster LED fans (one front intake, one top extraction, one side intake)
    Dell Ultra Sharp 2209WAf E-IPS @ 1680x1050

  10. #790

    Default Re: GA-EP45-UD3P - Won't boot with 450FSB

    Cheers P

    Folks, I never once expected this to grow as it has and can only thank everyone for their contributions (SO FAR )
    * CPU: Intel i7-3770K @ Stock * Cooling: Corsair H80i / Noctua NF-F12 x2 * MoBo: Gigabyte GA-Z77X-UD5H (Rev. 1.1 - BIOS F16 Mod16) * RAM: Crucial 1600MHz DDR3 32GB (4x8GB) *
    * GPU: Intel HD 4000 (768MB) * Mon 1: Dell U2410 (A07) * Mon 2: Panasonic TX-P55VT50B * Cam: Logitech C910 HD * BD: Pioneer BDR-208DBK * HD 1: Crucial SSD M4-CT256M4SSD2 256GB *
    * HD 2: Western Digital Caviar Green 3TB * IR: Apple Infrared Board 922-7195 * WiFi & BT: Apple Broadcom BCM94360CD (802.11 a/b/g/n/ac - Bluetooth 4.0 * PSU: Seasonic M12 - 600W *

Page 79 of 89 FirstFirst ... 29697778798081 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •