Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: GA-MA78GM-S2H RTC resume from standby issue




  1. #1
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9

    Default GA-MA78GM-S2H RTC resume from standby issue

    I have GA-MA78GM-S2H rev1.1 and I'm using Windows XP in my media PC. I'm having an issue with standby.

    If I put my PC on standby and wake it using MCE remote controller, it works fine and MediaPortal (software) works fine after the PC has resumed.

    When a TV recording is due to start when my PC is in standby, PC powers on automatically at the right time. However the screen stays black. If I push the green (home) button on the MCE remote, the screen is displayed, and there is a .NET exception waiting. After dismissing the exception PC works.

    I have SP3 in XP, S3USB fix and latest 8a BIOS. S3 sleep mode is selected in BIOS.

    This is very a very annoying issue and I've been fighting with it for several months now (when I switched to this motherboard), so any help is really appreciated!

  2. #2
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-MA78GM-S2H RTC resume from standby issue

    Did you have the issue with Previous Beta or NON Beta BIOS's? If not then you may want to go back until they correct this issue with F8 series. Please send in a report with a link to this thread and explain your issue to the tech team and ask them to forward this bug report to the BIOS Engineers >>
    GIGABYTE - Support&Download - Technical Service Zone

    You do have all the latest windows updates installed correct, even the optional ones?

    Do you have your GFX Card set to be able to wake the system in the power options?

    What is this S3USB Fix, and where did you get that?

  3. #3
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9

    Default Re: GA-MA78GM-S2H RTC resume from standby issue

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Did you have the issue with Previous Beta or NON Beta BIOS's? If not then you may want to go back until they correct this issue with F8 series.
    Yes, I actually updated to 8a only a couple of days ago to find out whether this issue would have been fixed (used 7 before). (Sidenote: I was not aware that 8a means Beta release - this should be mentioned in the BIOS download page.)

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    You do have all the latest windows updates installed correct, even the optional ones?
    Yes (all the relevant ones, there are some optional updates like PowerShell I don't want to install), and I have also reinstalled Windows.

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Do you have your GFX Card set to be able to wake the system in the power options?
    I'm not sure what do you mean? I'm using the integrated display adapter and didn't see anything related in the BIOS.

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    What is this S3USB Fix, and where did you get that?
    That was supplied on the CD ROM which came with the motherboard. I have not seen any documentation for it, but without installing the fix video playback stuttered a lot after standby.

    Btw., I asked about this issue also in MediaPortal's forum and found out that I'm not alone with this one.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •