Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 27

Thread: Got My New Core 2 Quad (Q9650) CPU and Still Not Stable!!!!




  1. #11
    Join Date
    May 2009
    Posts
    56

    Smile Re: Got My New Core 2 Quad (Q9650) CPU and Still Not Stable!!!!

    Good Morning,
    O.K., I have a much better outlook today on fixing this problem! I have cooled off finally.
    Anyway, I am running Windows XP Pro (SP-3). I installed it from a disk and it is a clean install on a brand new hard-drive. The disk was the Service Pack 3 Edition, so I didn't have to download the service packs to upgrade.
    Oh yeah, it is the x32 bit version.
    I have been curious about the ATI Graphics card Drivers? I have had problems with them in the past. Just not very good software or support, in the past!
    I am going to contact them this morning after I hear back from you guys and ask them if they have heard of this conflict before?
    I sure hope I don't have to try a different Graphics Card driver, because it is almost Impossible to get all the stuff off of the hard drive that is related to ATI! You almost have to re-format the hard drive and start over! At least this has been my experience in the past with ATI graphics cards/drivers and software!

    So Here is my Operating System Again:

    Windows XP Professional (SP-3) x32 bit version

    Thanks Guys and Gals and Hope to Here from You Soon!

    MattR.

  2. #12
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    1,470

    Default Re: Got My New Core 2 Quad (Q9650) CPU and Still Not Stable!!!!

    Do you have the ATI-Software removal tool in add and remove programs? This always must be used before installing any catalyst control center software or ati drivers. AMD has drivers and software updates for that graphics-tv card. The Legacy driver is Catalyst software suite 9.3 Do you have this?
    Last edited by artdrivers; 06-17-2009 at 09:21 PM.
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ench-test.html
    http://www.gigabyte-usa.com/FileList...ios_qflash.pdf
    Phenom II 945 @ 3.2Ghz w/Thermaltake Big Typhoon Pro 14 CPU Cooler
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev.1.1 F11
    Sapphire 3870HD / 100225L / 512MB / ddr4
    4GB / Kingston / KHX8500D2K2/2GN / 5-5-5-18 / 1066Mhz
    (2) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA RAID-0
    (1) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA AHCI
    (2) IDE's 1 8XdualDVDRW 1 52x32x52x CDRW
    Antec /Neo HE550 / 550W
    Mid size ATX case with show through panel
    2) 80x80 front fans (1) 120x120 rear fan and small nb fan
    Microsoft comfort curve USB keyboard 2000 ver.1.0
    Logitech G500 USB mouse
    Monitor: CMV937A
    7.1+2 Channel High Definition ALC889A
    Dual boot Windows 7 32bit home & Windows 7 64bit home


  3. #13
    Join Date
    May 2009
    Posts
    56

    Smile Re: Got My New Core 2 Quad (Q9650) CPU and Still Not Stable!!!!

    Hi There,
    Good to here from you!
    Yes, I have a tool called "ATI-software Uninstall Utillity" in the Add and Remove Programs list.
    But that has never removed all the stuff in the past! I had to go back and remove things manually from the Registery and other places on the C: drive! Otherwise it would never work right if I did not get all the stuff off by just using the Uninstall Utillity?!
    I ended up getting advice from ATI on how to do it. And still had problems with new install. That was with my old ATI All-In-Wonder card.
    I know, you are asking yourself why did I buy another ATI card if I have had problems with them in the past?
    Well, I kind of figured that they would have gotten all the bugs worked out and they also merged with AMD. Not that that would make a difference, but I thought it might.
    When I first got this All-In-Wonder HD card that I am using now, the drivers and software that came with the card did not work correctly! There was static when you turned the T.V. on and it had other problems to. So I had to wait for almost 4 months to get the updated drivers and software! Even though they claim that they post new one's every month now. They didn't with this one?! So I tried to get a clean install with the new drivers and could not get it to work quite right, so I reformated the hard-drive and started over!
    I really, really don't want to have to do that tough, because I have probably over 50 applications on my computer and it takes for ever to reinstall them all!

    I don't Know about the Legacy software, but what I have is the Catylyst Control Center (version 2.008)and the ATI Display Drivers (version 8.451)?

    Thanks, I will be here all day! Until I get this fixed!

    MattR.
    Last edited by MattR.; 06-17-2009 at 09:33 PM.

  4. #14
    Join Date
    May 2009
    Posts
    56

    Default Re: Got My New Core 2 Quad (Q9650) CPU and Still Not Stable!!!!

    Yes, I have another hard-drive. But it has lots of stuff on it!

    MattR.

  5. #15
    Join Date
    May 2009
    Posts
    56

    Default Re: Got My New Core 2 Quad (Q9650) CPU and Still Not Stable!!!!

    Yeah, I was planning on eventually migrating to Windows 7. But there is no drivers out for all of my perefials yet?

    I also, wanted to use Windows XP x64 bit version. But there is a couple of drivers that are not available for a couple of perefials I am using. One is my MIDI contoller! Kind of Important!

    MattR.
    Last edited by MattR.; 06-17-2009 at 09:48 PM.

  6. #16
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    1,470

    Default Re: Got My New Core 2 Quad (Q9650) CPU and Still Not Stable!!!!

    I got Windows 7 32bit and it works well with my HDTV card. The old printer and everything works. When I treid the 64bit it give me errors after it installed the tv card drivers so I went to the 32bit. I downloaded them from Microsoft and burned the iso file to a DVD. You can get it here page down close to the bottom and pick the version you want.
    http://www.microsoft.com/windows/win.../download.aspx
    Last edited by artdrivers; 06-17-2009 at 10:09 PM.
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ench-test.html
    http://www.gigabyte-usa.com/FileList...ios_qflash.pdf
    Phenom II 945 @ 3.2Ghz w/Thermaltake Big Typhoon Pro 14 CPU Cooler
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev.1.1 F11
    Sapphire 3870HD / 100225L / 512MB / ddr4
    4GB / Kingston / KHX8500D2K2/2GN / 5-5-5-18 / 1066Mhz
    (2) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA RAID-0
    (1) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA AHCI
    (2) IDE's 1 8XdualDVDRW 1 52x32x52x CDRW
    Antec /Neo HE550 / 550W
    Mid size ATX case with show through panel
    2) 80x80 front fans (1) 120x120 rear fan and small nb fan
    Microsoft comfort curve USB keyboard 2000 ver.1.0
    Logitech G500 USB mouse
    Monitor: CMV937A
    7.1+2 Channel High Definition ALC889A
    Dual boot Windows 7 32bit home & Windows 7 64bit home


  7. #17
    Join Date
    May 2009
    Posts
    56

    Default Re: Got My New Core 2 Quad (Q9650) CPU and Still Not Stable!!!!

    I meant the x 64 bit version of windows XP Pro. Not the Windows 7 x64 bit version.

  8. #18
    Join Date
    May 2009
    Posts
    56

    Angry Re: Got My New Core 2 Quad (Q9650) CPU and Still Not Stable!!!!

    I just ran a bench mark using Everest. And it did a Memory Read of 6800 Mb/s!!!
    This is TERRIBLE!!! My Pentium 4 HT 3.73 Ghz EE CPU would hit 7600 Mb/s all the time!!!!!
    What is up with this?
    Shouldn't this CPU just kill the Pentium 4 CPU?

  9. #19
    Join Date
    May 2009
    Posts
    56

    Default Re: Got My New Core 2 Quad (Q9650) CPU and Still Not Stable!!!!

    One More thing, I did have this Graphics Card installed on my old Dell Dimension 4700. It has an Intel board, and it worked just fine! That is It didn't have the Re-start problem?
    The Re-start problem started when I installed the new Gigabyte Board?

  10. #20
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    1,470

    Default Re: Got My New Core 2 Quad (Q9650) CPU and Still Not Stable!!!!

    I don't know about that but that error message is related to Windows, drivers, or software . Until you get that in order you will not get that system performing correctly
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ench-test.html
    http://www.gigabyte-usa.com/FileList...ios_qflash.pdf
    Phenom II 945 @ 3.2Ghz w/Thermaltake Big Typhoon Pro 14 CPU Cooler
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev.1.1 F11
    Sapphire 3870HD / 100225L / 512MB / ddr4
    4GB / Kingston / KHX8500D2K2/2GN / 5-5-5-18 / 1066Mhz
    (2) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA RAID-0
    (1) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA AHCI
    (2) IDE's 1 8XdualDVDRW 1 52x32x52x CDRW
    Antec /Neo HE550 / 550W
    Mid size ATX case with show through panel
    2) 80x80 front fans (1) 120x120 rear fan and small nb fan
    Microsoft comfort curve USB keyboard 2000 ver.1.0
    Logitech G500 USB mouse
    Monitor: CMV937A
    7.1+2 Channel High Definition ALC889A
    Dual boot Windows 7 32bit home & Windows 7 64bit home


Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •