Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Need W2K drivers for the ICH10R on the GA-EP45-UD3P




  1. #11
    Join Date
    May 2009
    Location
    Canada
    Posts
    178

    Default Re: Need W2K drivers for the ICH10R on the GA-EP45-UD3P

    If I can recall correctly, I was able to get win2k to install with both yellow and the purple ports, but they both had to be set up in IDE mode in the bios. I just couldn't get AHCI to work, which I absolutely needed. I had read about the PC Perspective method of installing AHCI after windows XP was installed in IDE mode, but I had not found anyone being able to do it with win2K. Also I believe ICH10R supports winxp so I just scrubbed the idea of using win2K, and installed Winxp Pro as I needed AHCI running on my computer ASAP.

    My only suggestion to the OP is to try the method that KayossZero's link suggests if you want to attempt to get Raid to work with the older OS. If I can find a spare SATA HD lying around, I may try it again just for the hell of it.
    1) Gigabyte EP45-UD3P (rev 1.1, bios F9) E8400 @445x9@1.2625v bios, TRUE 120, Scythe UltraKaze 44cfm, 4x2gb GSkill 8500, Visiontek 3870, Corsair TX850, Antec 900, Win7-64 Home.
    2) Gigabyte EP45-UD3P (rev 1.1, bios F9) E8400 @500x8.5@1.2875v bios, TRUE 120, Schythe UltraKaze 44 cfm, 4x2gb Buffalo FireStyx 8500, XFX 5770, Corsair AX850, CM Scout, WinXP Pro/Win 7-64 Home.
    3) Gigabyte P55A-UD4P (rev 1.0, bios F5) i5 750 @190x20@1.30625v bios, CM Hyper 212+, 4x2gb G.Skill Ripjaw 1600, 7900GS, Corsair TX750, CM Scout, Win7 Pro-64.
    4) Asus P8Z68-V Pro (bios 0801), i5-2500K @44x100@1.248v cpuz, Megahalem rev.B, 4x4gb GSkill Sniper 1600, Corsair AX850, Antec 902, Corsair Performance 3 128GB, Win7-64 Home.


  2. #12
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    15

    Default Re: Need W2K drivers for the ICH10R on the GA-EP45-UD3P

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Are you having problems with the GB drivers on the dvd or the latest drivers from the GB website?

    Have you tried using the most recent Intel INF install drivers from the Intel website?
    The GB drivers from the website. I didn't try the ones on the DVD (doh!). The drivers on the Intel site for W2K don't support the ICH10.

  3. #13
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    15

    Default Re: Need W2K drivers for the ICH10R on the GA-EP45-UD3P

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Correct. I copied my w2k boot partition from my N650SLI-DS4 mobo setup to my new hard drive, deleted all the unneeded drivers and then installed new drivers for my EP45 system. Using IDE mode there was no need for the Matrix Storage drivers.
    Ah OK, I thought the drivers were required for the OS to see the SATA drive on the first reboot. They must be using a generic SATA driver for non-RAID setups. Since I'm not doing RAID or AHCI, I should be fine.
    I will give it a try!

  4. #14
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    15

    Thumbs up Resolved: Need W2K drivers for the ICH10R on the GA-EP45-UD3P

    Quote Originally Posted by speedyg869 View Post
    Ah OK, I thought the drivers were required for the OS to see the SATA drive on the first reboot. They must be using a generic SATA driver for non-RAID setups. Since I'm not doing RAID or AHCI, I should be fine.
    I will give it a try!
    It worked fine! No problems with SATA.
    Thanks for your help everyone!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •