Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 13 of 49 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 121 to 130 of 481

Thread: New Build GA-EP45-DS3 + Q9550




  1. #121
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: New Build GA-EP45-DS3 + Q9550

    Nope MCH Voltage @ +0.2v Made no difference. One thread Crapped out with an error within a couple of minutes.
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  2. #122
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: New Build GA-EP45-DS3 + Q9550

    Quote Originally Posted by NimrodAUS View Post
    for some reason it detected the RAM Auto as 1066 this time with some wake timmings 5-7-7-20? dont know were they came from
    WYSINAWYG

    What you see in BIOS is not always the actual settings applied, I have posted about it once, and ever since don't care for autos.

  3. #123
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: New Build GA-EP45-DS3 + Q9550

    Yeah I'm with you on that. I was just pointing it out that for some reason it shows something different than it has previously. Anyway I alway set shi.t up manually. Ok So Basically Im back to sqaure 2. I have a Prime Stable Stock Clocked System. Any thoughts?
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  4. #124
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: New Build GA-EP45-DS3 + Q9550

    Well I installed the ULNA from my Noctua Cooler pack to the Rear Case fan on the Lian Li and its now a near silent PC. Hasnt seemed to affect The temps of the CPU.

    One thing thats kinda annoying is that it seem as I kinda mentioned earlier on that my temp sensors on the Q9550 are kinda sticking at a low temp untill you heat up the CPU above it. 39 36 42 40 Its only when Ive ran Prime 95 for a few minutes that they start to move. Is there anything I can do to fix it????
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  5. #125
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: New Build GA-EP45-DS3 + Q9550

    Quote Originally Posted by NimrodAUS View Post
    One thing thats kinda annoying is that it seem as I kinda mentioned earlier on that my temp sensors on the Q9550 are kinda sticking at a low temp untill you heat up the CPU above it. 39 36 42 40 Its only when Ive ran Prime 95 for a few minutes that they start to move. Is there anything I can do to fix it????
    Nope, it's a known issue, have you ever read Psycho's signature?
    You probably need to go by the higher unntil you calibrate them.
    Your stock tempts BTW are my idle temps at same FSB LOL.


    Quote Originally Posted by NimrodAUS View Post
    I have a Prime Stable Stock Clocked System. Any thoughts?
    Yeah, what are your settinhs, or should we guess them?

  6. #126
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    J'Habite En Angleterre
    Posts
    2,431

    Default Re: New Build GA-EP45-DS3 + Q9550

    Thanks for the link Chike. I ws aware there was a JEDEC standard of 7-7-7-24 for PC-8500, but didn't know there were spacific design specifications too. Seems most manufacturers don't use them though, and prefer high binned PC-6400 and in some cases, super high binned PC-5300, which has been known to go up to DDR-1200 on some exceptional quality IC's (Micron D9).

    NimrodAUS, have you tried using voltage values from your sable speed, then altering FSB and uping Vcore 1-2 notches, then playing with both GTLref's? I'm not too familiar with what GTLref 1 and GTLref 2 do and if one is CPU, the other MCH. They could both be CPU ref. Try changing one at a time. Keep one fixed and try 3 up and 3 down of the othere, then change the one you didn't move up/down one and try different values on the first etc until you try a good few combinations.
    Coolermaster CM 690 II advance Case
    Corsair HX750 (CWT, 91%(80+ Gold rated @230V) single 62A 12V rail
    P55A-UD4 v2.0 @ F14
    Core i5 760 @ 20 x 201, 4.02GHz
    TRUE Black with a single Noctua NF-P12 pumping out 55 CFM @ 19db .
    2 x 2GB Mushkin Ridgeback (996902), @ 7-10-8-27, 2010-DDR, 1.66v
    2 x Gigabyte GTX 460 1024MB in SLI (Pre OC'd to 715MHz core and 1800MHz VRAM) @ 850 Core / 4100 Mem.
    Intel X25-M Boot Drive (OS and Programs) 200MB/s Read & 90MB/s Write
    Corsair X32 200MB/s Read & 100MB/s Write
    WD Caviar Blue 640GB C (Steam, Games, Storage, Temp Files & Folders, etc)
    Samsung F3 500GB Backup/Images
    Noctua 1300RPM 19dB case fan (rear extraction)
    3 x 140 MM Coolermaster LED fans (one front intake, one top extraction, one side intake)
    Dell Ultra Sharp 2209WAf E-IPS @ 1680x1050

  7. #127
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: New Build GA-EP45-DS3 + Q9550

    Quote Originally Posted by Chike View Post
    Nope, it's a known issue, have you ever read Psycho's signature?
    You probably need to go by the higher unntil you calibrate them.
    Your stock tempts BTW are my idle temps at same FSB LOL.



    Yeah, what are your settinhs, or should we guess them?

    Yes Ive seen Psycho's Signature. Stuck sensors all round.

    As for my settings Ive posted them here http://forums.tweaktown.com/f69/new-...tml#post306288
    But Basically just change 400FSB to 333 and the memory multi to give ya 1066 and thats what im running.
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  8. #128
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: New Build GA-EP45-DS3 + Q9550

    Quote Originally Posted by NimrodAUS View Post
    As for my settings Ive posted them here http://forums.tweaktown.com/f69/new-...tml#post306288
    But Basically just change 400FSB to 333 and the memory multi to give ya 1066 and thats what im running.
    I thought you were stable at stock speed, or was it with DDR2-800, what's changed?

    Personally I don't trust any of the memory timings to be on auto, I set them all manually.

    You have over 2GB memory so MCH needs to be up +0.1V isn't it?

    I am trying 400FSB too now (3.2GHz/DDR-800,) and the thing that changed from mo post to booting into windows was increasing tRFC from 42 to 52, maybe you'd like to try it. (I have also increased Static tRead from 6 to 8 but that alone didn't help)

  9. #129
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: New Build GA-EP45-DS3 + Q9550

    Quote Originally Posted by Psycho101 View Post
    Thanks for the link Chike. I ws aware there was a JEDEC standard of 7-7-7-24 for PC-8500, but didn't know there were spacific design specifications too. Seems most manufacturers don't use them though, and prefer high binned PC-6400 and in some cases, super high binned PC-5300, which has been known to go up to DDR-1200 on some exceptional quality IC's (Micron D9).

    NimrodAUS, have you tried using voltage values from your sable speed, then altering FSB and uping Vcore 1-2 notches, then playing with both GTLref's? I'm not too familiar with what GTLref 1 and GTLref 2 do and if one is CPU, the other MCH. They could both be CPU ref. Try changing one at a time. Keep one fixed and try 3 up and 3 down of the othere, then change the one you didn't move up/down one and try different values on the first etc until you try a good few combinations.
    Thanks Psycho. I somehow missed your post last night. BUt I will play with those references today. You haveto press the Ctrl + F1 to get them up in the MIT but thats about all that changes in there. I have know idea what they do. I might google it or find a post here about it to gain a better Idea of exactly what they are suppost to do.
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  10. #130
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: New Build GA-EP45-DS3 + Q9550

    Quote Originally Posted by Chike View Post
    I thought you were stable at stock speed, or was it with DDR2-800, what's changed?

    Personally I don't trust any of the memory timings to be on auto, I set them all manually.

    You have over 2GB memory so MCH needs to be up +0.1V isn't it?

    I am trying 400FSB too now (3.2GHz/DDR-800,) and the thing that changed from mo post to booting into windows was increasing tRFC from 42 to 52, maybe you'd like to try it. (I have also increased Static tRead from 6 to 8 but that alone didn't help)
    Yeah I am stable at stock speeds of 333X8.5= 2.83Ghz with DDR2 2x2gb 1066Mhz 5-5-5-15 @2.1v I have tried increasing the MCH voltage +0.2v with no effect. I currenty run prime for the 8Hours without any added volts on the MCH. With the E8500 + 2x2 gb 800Mhz DDR2 I didnt add any either for prime stable 24X7.

    But yes I have tried it. I may play with the advanced timmings or something as im running out of things to try. Any other suggestions?
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

Page 13 of 49 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •