Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Ga-EP45-UD3P Bios settings with XP2 8500 #996599




  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Oregon
    Posts
    2

    Default Ga-EP45-UD3P Bios settings with XP2 8500 #996599

    Hi,
    I can not get the four new sets of Mushkin XP2s 8500 to post with my brand new UD3P.
    I trolled the forums for bios settings and can not get a stable post with any of them.

    Heres what I've tried so far.
    Code:
    MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
    Robust Graphics Booster ...............: Auto or Fast
    CPU Clock Ratio ..........................: 8
    Fine CPU Clock Ratio.....................:.5
    CPU Frequency ...........................: 2.83
    
    
    Clock Chip Control 
    Standard Clock Control
    CPU Host Clock Control..................: [Enabled] 
    CPU Host Frequency (Mhz) ............: 333Mhz
    PCI Express Frequency (Mhz) .........:Set to 100
    
    C.I.A.2 .................................:[Disabled]
    
    
    Advanced Clock Control [Press Enter]
    CPU Clock Drive...........................: <<< 
    PCI Express Clock Drive.................: <<< 
    CPU Clock Skew (ps)....................: <<< 
    MCH Clock Skew (ps)...................: <<< 50-150
    
    
    DRAM Performance Control
    Performance Enhance...................: [STANDARD]
    Extreme Memory Profile (X.M.P.).....: Disabled
    (G)MCH Frequency Latch...............: [Auto] Or 333
    System Memory Multiplier ..............: 3.20B
    Memory Frequency (Mhz) ..............: 1066
    DRAM Timing Selectable ................: [Manual]
    
    Standard Timing Control
    CAS Latency Time........................5
    tRCD .........................................5
    tRP'...........................................5
    tRAS..........................................15
    
    Set all highest below then later you can lower testing as you go.  If you do not want to set all of this stuff, you need to at least set performance enhance above, trfc below, ram voltage, and MCH Voltages.  The rest you may leave on auto if you want if static Tread is not too low.  You may need to set it as well
    
    Advanced Timing Control
    tRRD...........................................3-5
    tWTR..........................................3-6 (Set 12 first)
    tWR............................................4-6 (Set 14 first)
    tRFC...........................................52-68
    tRTP...........................................3-6
    Command Rate (CMD) ....................:2
    
    Driving Strength Profiles
    Driving Strength ............................1066-1200
    
    Channel A
    Static tRead Value.........................:7-10 333 MCH (8/9-12 400 MCH)
     tRD Phase0 Adjustment...................:<<< Leave for all below as well
    tRD Phase1 Adjustment...................:Auto
     tRD Phase2 Adjustment .................:Auto
     tRD Phase3 Adjustment..................:Auto
    Trd2rd(Different Rank)....................:Auto 
    Twr2wr(Different Rank)...................:Auto 
    Twr2rd(Different Rank)...................:Auto 
    Trd2wr(Same/Diff Rank)..................:Auto 
    Dimm1 Clock Skew Control...............:Auto  ps
    Dimm2 Clock Skew Control...............:Auto  ps
    
    Channel B
    Static tRead Value.........................:7-10 333 MCH (8/9-12 400 MCH)
     tRD Phase0 Adjustment...................:<<< Leave for all below as well
    tRD Phase1 Adjustment...................:Auto
     tRD Phase2 Adjustment .................:Auto
     tRD Phase3 Adjustment..................:Auto
    Trd2rd(Different Rank)....................:Auto 
    Twr2wr(Different Rank)...................:Auto 
    Twr2rd(Different Rank)...................:Auto 
    Trd2wr(Same/Diff Rank)..................:Auto 
    Dimm1 Clock Skew Control...............:Auto  ps
    Dimm2 Clock Skew Control...............:Auto  ps
    
    Motherboard Voltage Control
    Voltage Type.………... Manual
    CPU
    CPU Vcore….……….........................:Auto
    CPU Termination…..... 1.200V*.......: <<< Leave
    CPU PLL…………………....1.500V*.......: << Please set to stock, Auto overvolts this way to much
    
    CPU Referen.…………....0.755V*.......: <<< .64% Of Vtt (Termination above) Auto Will set this correctly 
    
    CPU Reference2………,,0.800V*.......:<<< .67% Of Vtt (Termination above) Auto Will set this correctly 
    
    MCH/ICH
    MCH Core…………….....1.100V...........: << 1.15-1.23
    MCH Reference….…….0.800V...........; <<< Leave
    MCH/DRAM Ref.…......0.900V...........: <<< Leave
    ICH I/O……………….....1.550V............: <<< Leave
    ICH Core…………...……1.100V............: <<< Leave
    
    DRAM
    DRAM Voltage ……....1.800V............: 2.0-2.1
    DRAM Termination .…0.900V............: <<< Leave
    Channel A Reference 0.900V............: <<< Leave
    Channel B Reference 0.900V............: <<< Leave
    
    Advanced Settings
    Limit CPUID Max. to 3.....................: [Disabled]
    No-Execute Memory Protect............: [Enabled]
    CPU Enhanced Halt (C1E)................: [Disabled]
    C2/C2E State Support....................: [Disabled]
    x C4/C4E State Support..................: [Disabled]
    CPU Thermal Monitor 2(TM2) ...........: [Enabled]
    CPU EIST Function.........................: [Disabled]
    Virtualization Technology................: [Disabled] Enabled if you use Vmware/Virtual PC
    
    Integrated Peripherals
    Legacy USB Storage Detect ..............[Disabled] *Note* Must be enabled to flash from USB
    I have Started my dram voltage at 2.0 and driven it to 2.1 in increments.
    I have adjusted the MCH Core from 1.1 to 1.23 in increments as well.

    I have got the system to post successfully only with the above settings at dram voltage 2.0 and 1066Mhz memory timings. after a successful post the system will reboot loop on the next power cycle reset. I have yet to install windows vista successfully.

    Any help would be appreciated. I'm tech savy but this build is kicking me in the pants. If someone with a little more patience than I, could give me the exact bios settings I need to try to get a stable post?

    I have tested all 4 sticks of memory one at a time with no change in results.
    Gigabyte GA-EP45-UD3P Ver.1.6 Bios F9
    Intel Core 2 Quad Q9550 Yorkfield 2.83GHz E0
    Mushkin XP2-8500 4X2GB 996599 1066Mhz
    2X Seagate Barracuda SATA 3.0Gb/s 500GB ST3500418AS
    (Raid 0)
    1X LG DVD CDR/CDRW
    ASUS EAH3870X2 Radeon HD 3870 X2
    Swiftech H20-220-APEX-GT CPU Liquid Cooling Kit
    Thermaltake ArmorPlus(Armor+) VH6000BWS
    Windows Vista Ultimate X64

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Oregon
    Posts
    2

    Default Re: Ga-EP45-UD3P Bios settings with XP2 8500 #996599

    bump
    Gigabyte GA-EP45-UD3P Ver.1.6 Bios F9
    Intel Core 2 Quad Q9550 Yorkfield 2.83GHz E0
    Mushkin XP2-8500 4X2GB 996599 1066Mhz
    2X Seagate Barracuda SATA 3.0Gb/s 500GB ST3500418AS
    (Raid 0)
    1X LG DVD CDR/CDRW
    ASUS EAH3870X2 Radeon HD 3870 X2
    Swiftech H20-220-APEX-GT CPU Liquid Cooling Kit
    Thermaltake ArmorPlus(Armor+) VH6000BWS
    Windows Vista Ultimate X64

  3. #3
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Ga-EP45-UD3P Bios settings with XP2 8500 #996599

    Myabe if you were more specific about your current settings someone could have halep you.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •