Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 9 of 9

Thread: New GA-E7AUM-DS2H no post - Missing Video Beeps




  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    4

    Default New GA-E7AUM-DS2H no post - Missing Video Beeps

    Hey,
    Just setup a new GA-E7AUM-DS2H tonight with:
    CORSAIR XMS2 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800
    Intel Pentium E5200 Wolfdale 2.5GHz LGA 775 65W Dual-Core Processor
    OCZ ModXStream Pro OCZ500MXSP 500W ATX12V V2.2 / EPS12V SLI Certified

    All I get when I try to power on is the long beeps. I've already played with the memory, even removing it, etc but nothing changes.
    It has not posted once, and seeing as how it has an onboard video card I'm baffled as to why it is giving me that beep. Finally I have already tried clearing the cmos but that didn't help.

    Let me know if I need to RMA this so I can get another one soon or if there is some trick I've missed.

    Thanks!

  2. #2

    Default Re: New GA-E7AUM-DS2H no post - Missing Video Beeps

    Hello how did you get on with this board?

    I have just got this motherboard too. I can't get it to boot :(. I have it out of the case now and with just 1 Oz 2gb ddr2 stick, the CPU Core 2, SATA hard drive and a 400w psu (also tried the 350w from the htpc elonox case) all I see is the 4 RAM phase lights lit up the psu fan running and the CPU fan running, although the CPU fan looks slow to me.

    The monitor is connected via dvi for now but I can't see anything on the screen. I tried the 2nd ram stick I bought instead and even an older celeron 775 CPU I had in the board but I get the same result.

    Any ideas anyone? I'm a bit stuck as I've never had any problems building a new pc before.

  3. #3
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: New GA-E7AUM-DS2H no post - Missing Video Beeps

    What GFX Card do you have? Maybe those PSU's are not good enough?

    Do you have it OFF the motherboard tray? If not please do so. What cooler do you use, just wonder if maybe it is shorting you out.

    So the system runs and stays running?

    Do you get any error beeps? If not the card may be faulty, do you have any others to test with?

    Does it work with no GFX Card, if you are using one that is?

  4. #4

    Default Re: New GA-E7AUM-DS2H no post - Missing Video Beeps

    Hi im using the onboard Graphics as it has the Geforce 9400 chipset.

  5. #5
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: New GA-E7AUM-DS2H no post - Missing Video Beeps

    Ahh, so no other card then right? Do you have one you could test with instead so the onboard would be disabled?

    Can you answer my questions about the rest?

    Do you have it OFF the motherboard tray? If not please do so. What cooler do you use, just wonder if maybe it is shorting you out.

    So the system runs and stays running?

    Do you get any error beeps?

  6. #6

    Default Re: New GA-E7AUM-DS2H no post - Missing Video Beeps

    This is the 2nd one of these Gigabyte boards that I have had now. the 1st was replaced yesterday. I really cant see that its the board.

    the fans stay on for about 20 seconds then the whole lot shuts off.

  7. #7
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: New GA-E7AUM-DS2H no post - Missing Video Beeps

    Is the board OFF the motherboard tray and on a box or wooden table? Just to be sure the tray is not shorting it out.

    Do you have any other ram you can test with? Can you test that ram on another system to be sure it is not faulty?

  8. #8

    Default Re: New GA-E7AUM-DS2H no post - Missing Video Beeps

    These are the only 2 sticks of DDR2 ram i have.

    the motherboard is sat on the cardboard box it came in.

  9. #9
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: New GA-E7AUM-DS2H no post - Missing Video Beeps

    Can you test both sticks one by one on another system to be sure they work?

    Are you getting any error beeps?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •