Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 31 to 40 of 46

Thread: problem with hd4890 and output and GA-MS790GP-UD4h




  1. #31
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    29

    Default Re: problem with hd4890 and output and GA-MS790GP-UD4h

    Havent messed with that. i sent a email to gigabyte to see what they say and if they have no ideals i am sending it back at a loss for me.
    Motherboard-- GA-MS790GP-UD4h
    CPU-- X3 720BE running at 3.4ghz at 1.3v
    memory--OCZ 4gig ddr2 OCZ10664GK running at 800mhz
    GPU--EVGA 8800GTS 640MB
    PSU--OCZ 700 ModXStream Pro
    HDDS-- 2 SATA AND 1 IDE
    DVD-- 2 SATA DRIVES
    WATERCOOLED CPU AND GPU

  2. #32
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    J'Habite En Angleterre
    Posts
    2,431

    Default Re: problem with hd4890 and output and GA-MS790GP-UD4h

    I think it's disgusting that they're charging you.

    If you bought the mobo and card at the same time, you can argue that you bought them to work together. You'd be covered if under UK law, but I'm not sure about any other country.

    At least you've done all you can on the testing side and can now be 100% sure it's the board.
    Coolermaster CM 690 II advance Case
    Corsair HX750 (CWT, 91%(80+ Gold rated @230V) single 62A 12V rail
    P55A-UD4 v2.0 @ F14
    Core i5 760 @ 20 x 201, 4.02GHz
    TRUE Black with a single Noctua NF-P12 pumping out 55 CFM @ 19db .
    2 x 2GB Mushkin Ridgeback (996902), @ 7-10-8-27, 2010-DDR, 1.66v
    2 x Gigabyte GTX 460 1024MB in SLI (Pre OC'd to 715MHz core and 1800MHz VRAM) @ 850 Core / 4100 Mem.
    Intel X25-M Boot Drive (OS and Programs) 200MB/s Read & 90MB/s Write
    Corsair X32 200MB/s Read & 100MB/s Write
    WD Caviar Blue 640GB C (Steam, Games, Storage, Temp Files & Folders, etc)
    Samsung F3 500GB Backup/Images
    Noctua 1300RPM 19dB case fan (rear extraction)
    3 x 140 MM Coolermaster LED fans (one front intake, one top extraction, one side intake)
    Dell Ultra Sharp 2209WAf E-IPS @ 1680x1050

  3. #33
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    29

    Default Re: problem with hd4890 and output and GA-MS790GP-UD4h

    sent my email 3 days ago to gigabyte and still no reply. they have by far the worst customer support that i have ever run across. what is the use of support if it takes days to get a answer that you need fast.
    i got a new psu, it is this one
    Newegg.com - Thermaltake W0116RU 750W Complies with ATX 12V 2.2 & EPS 12V version SLI Ready CrossFire Certified 80 PLUS Certified Modular Active PFC Power Supply - Power Supplies
    just trying to eliminate all parts that i can. it arrives friday so i will post my results
    Motherboard-- GA-MS790GP-UD4h
    CPU-- X3 720BE running at 3.4ghz at 1.3v
    memory--OCZ 4gig ddr2 OCZ10664GK running at 800mhz
    GPU--EVGA 8800GTS 640MB
    PSU--OCZ 700 ModXStream Pro
    HDDS-- 2 SATA AND 1 IDE
    DVD-- 2 SATA DRIVES
    WATERCOOLED CPU AND GPU

  4. #34
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: problem with hd4890 and output and GA-MS790GP-UD4h

    So no luck with the voltage adjustments I mentioned?

    Well hope your new PSU works for ya. What was Psycho referring to you being charged for?

    I would send in a new ticket maybe, they normally answer within a day or two I hear. So maybe your email was lost or overlooked?

  5. #35
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    29

    Default Re: problem with hd4890 and output and GA-MS790GP-UD4h

    got the new supply but havent messed with it.

    upping the volt did nothing.

    i searched the web and found that sapphire has a known bad batch of these cards(SKU#11150-05 // P/N:288-1E115-020SA). this is the batch that mine is. others are having the same exact problem. i am going to contact newegg and talk so someone about this problem. there is no reason why i should have to pay a restocking fee for a bad board. if nothing else i would either like a new card from a new batch or my money back with no fees.
    Motherboard-- GA-MS790GP-UD4h
    CPU-- X3 720BE running at 3.4ghz at 1.3v
    memory--OCZ 4gig ddr2 OCZ10664GK running at 800mhz
    GPU--EVGA 8800GTS 640MB
    PSU--OCZ 700 ModXStream Pro
    HDDS-- 2 SATA AND 1 IDE
    DVD-- 2 SATA DRIVES
    WATERCOOLED CPU AND GPU

  6. #36
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    J'Habite En Angleterre
    Posts
    2,431

    Default Re: problem with hd4890 and output and GA-MS790GP-UD4h

    I agree. They should replace it free of charge or refund. note that if they only have that batch number in stock, or if the batch number isn't on the outside of the box you may get another suspect card.

    If Newegg insist on charging you a fee then you may want to consider an RMA to Saphire. They obviously know about the faulty cards and if it tests as faulty they'll no doubt replace it with a fully working one.

    Your third, least favourable option is if the fees and postage etc are too much consider selling it on eBay. As you say, it seems to work fine in another PC, so there should be no issues for someone else who has a different board. Mention the issues with your board and you should be golden. Obviously selling it at a loss isn't ideal. Unless you have a card in sealed packaging, then the thing is instantly worth less to a buyer.
    Coolermaster CM 690 II advance Case
    Corsair HX750 (CWT, 91%(80+ Gold rated @230V) single 62A 12V rail
    P55A-UD4 v2.0 @ F14
    Core i5 760 @ 20 x 201, 4.02GHz
    TRUE Black with a single Noctua NF-P12 pumping out 55 CFM @ 19db .
    2 x 2GB Mushkin Ridgeback (996902), @ 7-10-8-27, 2010-DDR, 1.66v
    2 x Gigabyte GTX 460 1024MB in SLI (Pre OC'd to 715MHz core and 1800MHz VRAM) @ 850 Core / 4100 Mem.
    Intel X25-M Boot Drive (OS and Programs) 200MB/s Read & 90MB/s Write
    Corsair X32 200MB/s Read & 100MB/s Write
    WD Caviar Blue 640GB C (Steam, Games, Storage, Temp Files & Folders, etc)
    Samsung F3 500GB Backup/Images
    Noctua 1300RPM 19dB case fan (rear extraction)
    3 x 140 MM Coolermaster LED fans (one front intake, one top extraction, one side intake)
    Dell Ultra Sharp 2209WAf E-IPS @ 1680x1050

  7. #37
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    1,470

    Default Re: problem with hd4890 and output and GA-MS790GP-UD4h

    Sapphire charges a $15 RMA fee. Which is really for S/H charges to send the replacement back to you. I thought this fee was resonable, but when you consider you already paid for S/H for the first card and S/H to send them the RMA card. It does'nt seem so resonable from that perspective. Oh well it's still better than a full replacement cost.
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ench-test.html
    http://www.gigabyte-usa.com/FileList...ios_qflash.pdf
    Phenom II 945 @ 3.2Ghz w/Thermaltake Big Typhoon Pro 14 CPU Cooler
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev.1.1 F11
    Sapphire 3870HD / 100225L / 512MB / ddr4
    4GB / Kingston / KHX8500D2K2/2GN / 5-5-5-18 / 1066Mhz
    (2) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA RAID-0
    (1) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA AHCI
    (2) IDE's 1 8XdualDVDRW 1 52x32x52x CDRW
    Antec /Neo HE550 / 550W
    Mid size ATX case with show through panel
    2) 80x80 front fans (1) 120x120 rear fan and small nb fan
    Microsoft comfort curve USB keyboard 2000 ver.1.0
    Logitech G500 USB mouse
    Monitor: CMV937A
    7.1+2 Channel High Definition ALC889A
    Dual boot Windows 7 32bit home & Windows 7 64bit home


  8. #38
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: problem with hd4890 and output and GA-MS790GP-UD4h

    So did you get to try out the new PSU yet? Just checking in with you on this

  9. #39
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    29

    Default Re: problem with hd4890 and output and GA-MS790GP-UD4h

    i feel bad now. this whole time i have been bad talking sapphire and Egg about this card not working.
    i put in the new psu this morning and plugged the card in. i tested it out to make sure every thing was working(also no leaks) and the gpu did not beep and the fan was at low speed.
    i pulled everything in and it fired up the very first time. i have installed 9.8 and have ran a couple of games and it seems flawless. also it is dead silent.
    i shall now turn my anger on to OCZ. I can not recommend thier psu to anyone after this mishap. the thermaltake is running dead silent and stable as heck. maybe the ocz did not have enought juice but it was a 700w supply.
    thanks for the the help. i will post more as i test this psu and gpu out for several days.
    Motherboard-- GA-MS790GP-UD4h
    CPU-- X3 720BE running at 3.4ghz at 1.3v
    memory--OCZ 4gig ddr2 OCZ10664GK running at 800mhz
    GPU--EVGA 8800GTS 640MB
    PSU--OCZ 700 ModXStream Pro
    HDDS-- 2 SATA AND 1 IDE
    DVD-- 2 SATA DRIVES
    WATERCOOLED CPU AND GPU

  10. #40
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    1,470

    Default Re: problem with hd4890 and output and GA-MS790GP-UD4h

    You should feel GLAD not BAD. I'm glad you figured it out. An incompatible Graphics card and PSU OK
    Incompatible (OCZ 700 Modxstream and Sapphire HD4890 VaporX)
    Lets hope others find your trouble shooting, diagnostic's, and conclusion helpful.
    Last edited by artdrivers; 08-23-2009 at 12:15 AM.
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ench-test.html
    http://www.gigabyte-usa.com/FileList...ios_qflash.pdf
    Phenom II 945 @ 3.2Ghz w/Thermaltake Big Typhoon Pro 14 CPU Cooler
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev.1.1 F11
    Sapphire 3870HD / 100225L / 512MB / ddr4
    4GB / Kingston / KHX8500D2K2/2GN / 5-5-5-18 / 1066Mhz
    (2) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA RAID-0
    (1) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA AHCI
    (2) IDE's 1 8XdualDVDRW 1 52x32x52x CDRW
    Antec /Neo HE550 / 550W
    Mid size ATX case with show through panel
    2) 80x80 front fans (1) 120x120 rear fan and small nb fan
    Microsoft comfort curve USB keyboard 2000 ver.1.0
    Logitech G500 USB mouse
    Monitor: CMV937A
    7.1+2 Channel High Definition ALC889A
    Dual boot Windows 7 32bit home & Windows 7 64bit home


Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •