Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 19 of 25 FirstFirst ... 91718192021 ... LastLast
Results 181 to 190 of 245

Thread: X48 DQ6 E0 E8500 at 4085Mhz




  1. #181
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Nimbin, Australia
    Posts
    339

    Default Re: X48 DQ6 E0 E8500 at 4085Mhz

    Obviously no slouch, even with 2.00B



    I have a Thermaltake 450W VGA PSU in 5.25 drive bay exiting its heat inside the CM-690 case. Any ideas on how much that affects temps?





    CPU
    =
    i7 950 - DO stepping - Batch #3014A844
    Cooling = EK HF Full Nickel
    - XSPC RX360 - Laing DDC 18W - XSPC Bay Reservoir
    Motherboard = GA-X58A-UD3R Revision 2
    , BIOS Version = Award FC
    Ram = 3x2gig Corsair TR3X6G1600C8D G
    Video = 2 X Palit GTX460 Sonic Platinum 1GB OC sli
    Monitor = 22" LG Flatron W2242T 1680 x 1050 Case = Coolermaster CM690
    PSU = Corsair HX850
    OS = Windows 7 Professional x64


  2. #182
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Nimbin, Australia
    Posts
    339

    Default Re: X48 DQ6 E0 E8500 at 4085Mhz

    Ambient 27C (80F)

    Problem signature:
    Problem Event Name: BlueScreen
    OS Version: 6.0.6002.2.2.0.768.3
    Locale ID: 3081

    Additional information about the problem:
    BCCode: 3b
    BCP1: 00000000C0000005
    BCP2: FFFFF8000289B01E
    BCP3: FFFFFA6007F04980
    BCP4: 0000000000000000
    OS Version: 6_0_6002
    Service Pack: 2_0
    Product: 768_1
    4.37 GHz profile which passes at 20-25c suddenly bluescreened on reboot while playing with current tRFC.
    Restored value - bluescreen
    Cut back to 4.3GHz profile - bluescreen
    Cut back to 4.275GHz profile - well, it didn't bluescreen.

    System temp is 38, cores 46, cpu 39 ........now.





    CPU
    =
    i7 950 - DO stepping - Batch #3014A844
    Cooling = EK HF Full Nickel
    - XSPC RX360 - Laing DDC 18W - XSPC Bay Reservoir
    Motherboard = GA-X58A-UD3R Revision 2
    , BIOS Version = Award FC
    Ram = 3x2gig Corsair TR3X6G1600C8D G
    Video = 2 X Palit GTX460 Sonic Platinum 1GB OC sli
    Monitor = 22" LG Flatron W2242T 1680 x 1050 Case = Coolermaster CM690
    PSU = Corsair HX850
    OS = Windows 7 Professional x64


  3. #183
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: X48 DQ6 E0 E8500 at 4085Mhz

    I have a Thermaltake 450W VGA PSU in 5.25 drive bay exiting its heat inside the CM-690 case. Any ideas on how much that affects temps?
    Depends on how much power is supplied by this unit. Is it only powering your video card?
    At less than 1/3 load, probably not a lot of heat. Is the exhaust heat directed at your cpu heat-sink?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  4. #184
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Nimbin, Australia
    Posts
    339

    Default Re: X48 DQ6 E0 E8500 at 4085Mhz

    Yes
    Yes

    It may not be the heat, but was first thought. It ran fine through the day. I forgot to mention, when I dropped to 4.3 I ran LinX. It got to the ninth iteration and rebooted. (Does that count as no errors?)

    Up until today it was a happy little iSnack 2.0!





    CPU
    =
    i7 950 - DO stepping - Batch #3014A844
    Cooling = EK HF Full Nickel
    - XSPC RX360 - Laing DDC 18W - XSPC Bay Reservoir
    Motherboard = GA-X58A-UD3R Revision 2
    , BIOS Version = Award FC
    Ram = 3x2gig Corsair TR3X6G1600C8D G
    Video = 2 X Palit GTX460 Sonic Platinum 1GB OC sli
    Monitor = 22" LG Flatron W2242T 1680 x 1050 Case = Coolermaster CM690
    PSU = Corsair HX850
    OS = Windows 7 Professional x64


  5. #185
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: X48 DQ6 E0 E8500 at 4085Mhz

    Your icon answers your question better than I can ;)
    At least you're not nuke-ing others when you help them in their threads.

    How 'bout a quick & dirty test, place your 450w psu outside the case to power your video card and see if temperatures drop a bit.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  6. #186
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Nimbin, Australia
    Posts
    339

    Default Re: X48 DQ6 E0 E8500 at 4085Mhz

    I'm in 4.3 with 1090ram tRD10.
    tRD9 gave: (irq less than equal)

    Problem Event Name: BlueScreen
    OS Version: 6.0.6002.2.2.0.768.3
    Locale ID: 3081

    Additional information about the problem:
    BCCode: a
    BCP1: FFFFFFFFFFFFF220
    BCP2: 0000000000000000
    BCP3: 0000000000000001
    BCP4: FFFFF800026942D2
    OS Version: 6_0_6002
    Service Pack: 2_0
    Product: 768_1

    Files that help describe the problem:
    C:\Windows\Minidump\Mini100109-03.dmp
    C:\Users\Alan\AppData\Local\Temp\WER-40950-0.sysdata.xml
    C:\Users\Alan\AppData\Local\Temp\WERCE55.tmp.versi on.txt
    Hmm Prime just stopped working, back to 4.275.

    The only thing with that is it really needs the side fan to keep system temp and gpu temp down. Don't know if cables are long enough to hang vga-psu outside the front.
    Gotta reboot anyway, so will check.

    Last night it passed eight hours of Prime at 4.37 Tonight it's bluescreen city all the way back to 4.275 It cannot have been truly stable.





    CPU
    =
    i7 950 - DO stepping - Batch #3014A844
    Cooling = EK HF Full Nickel
    - XSPC RX360 - Laing DDC 18W - XSPC Bay Reservoir
    Motherboard = GA-X58A-UD3R Revision 2
    , BIOS Version = Award FC
    Ram = 3x2gig Corsair TR3X6G1600C8D G
    Video = 2 X Palit GTX460 Sonic Platinum 1GB OC sli
    Monitor = 22" LG Flatron W2242T 1680 x 1050 Case = Coolermaster CM690
    PSU = Corsair HX850
    OS = Windows 7 Professional x64


  7. #187
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: X48 DQ6 E0 E8500 at 4085Mhz

    The only thing with that is it really needs the side fan to keep system temp and gpu temp down. Don't know if cables are long enough to hang vga-psu outside the front.
    Gotta reboot anyway, so will check.
    I have two 140mm fans on my RC-690 side case. I've done some limited testing with the side case leaning nearly upright against the case. This would allow you to test with your psu beside your case.
    Just a thought.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  8. #188
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Nimbin, Australia
    Posts
    339

    Default Re: X48 DQ6 E0 E8500 at 4085Mhz

    Ha! It's hanging out front. 24c ambient (76F) 11:34pm
    4.275 failed LinX - stopped working. Have given 4.1 and 4.22 quick LinX. Just going to check 4.25... LinX bumps cores to 78

    EDIT: Bugger! LinX error at 40s at 4250, so it's 4.2 atm. I am hereby downgraded. Maybe I should run 4.37 at dawn, should be 20C by then, just to see..

    I shouldn't have read that epic thread. I've caught something.
    Last edited by Salty; 10-01-2009 at 09:52 PM.





    CPU
    =
    i7 950 - DO stepping - Batch #3014A844
    Cooling = EK HF Full Nickel
    - XSPC RX360 - Laing DDC 18W - XSPC Bay Reservoir
    Motherboard = GA-X58A-UD3R Revision 2
    , BIOS Version = Award FC
    Ram = 3x2gig Corsair TR3X6G1600C8D G
    Video = 2 X Palit GTX460 Sonic Platinum 1GB OC sli
    Monitor = 22" LG Flatron W2242T 1680 x 1050 Case = Coolermaster CM690
    PSU = Corsair HX850
    OS = Windows 7 Professional x64


  9. #189
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: X48 DQ6 E0 E8500 at 4085Mhz

    Now you need to read BOTH of Conners' Q9550 threads....LOL
    He's currently trying to stabilize 510x8.5 = 4.335GHz.
    And to think that he was WOWed when he went from 3.6 to 3.8GHz.
    I warned him then that he was bitten by the o/c bug.
    I'm not sure if he's ever forgiven me.

    **edit** As of right now, there are 368 total posts in Conners two threads....happy reading!
    Last edited by profJim; 10-01-2009 at 10:13 PM.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  10. #190
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Nimbin, Australia
    Posts
    339

    Default Re: X48 DQ6 E0 E8500 at 4085Mhz

    Hmmm. I've lowered mch to .225 from .250, but not sure it's that.

    The ambient is now 24C and falling 2c/hour and the one temp in system monitor that has come down in tests is system temp, from 38c to current 34c - that's because just passed LinX for 4250

    NBTemp, MCH setting, X? Might not be stable even now. If something that has passed 24hrsPrime can suddenly fail, what can you trust? UH OH, I can hear giant zip files and such echoing from somewhere.





    CPU
    =
    i7 950 - DO stepping - Batch #3014A844
    Cooling = EK HF Full Nickel
    - XSPC RX360 - Laing DDC 18W - XSPC Bay Reservoir
    Motherboard = GA-X58A-UD3R Revision 2
    , BIOS Version = Award FC
    Ram = 3x2gig Corsair TR3X6G1600C8D G
    Video = 2 X Palit GTX460 Sonic Platinum 1GB OC sli
    Monitor = 22" LG Flatron W2242T 1680 x 1050 Case = Coolermaster CM690
    PSU = Corsair HX850
    OS = Windows 7 Professional x64


Page 19 of 25 FirstFirst ... 91718192021 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •