Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Ex58-ud3r stopped working after 19 days




  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Texas
    Posts
    11

    Default Ex58-ud3r stopped working after 19 days

    My system worked excellent for 19 days no o'cing. All new parts. I have Xp and Vista installed. I was on Vista and restarted to go into XP and thats when it started. First it was showing bootblock,

    Award Bootblock Bios V 1.0
    Award Software Inc
    Scanning Bios Image on Hard Drive
    Bios Auto Recovering.

    It would shut down, restart, show this page and shut down again. It did that for like 5 booting attemps. Then it would just turn on the fans, LED's for a few seconds, shut down, turn on again, no video, The famous loop.

    I tried taking out the battery, removing the memory, trying 1 stick at a time, 2 sticks, etc, in different sockets. I tried every possible combination. With all the memory removed, it stays on but no video. If I place 1 stick in the purple slot #3, it stays on, no video. otherwise it turns on and off endlessly. Also the reset button wont reset. It did work before. I see LED's blink on the video card but it wont reset the comp. Disconnected the reset button, still same problem. Just bought a motherboard speaker. Waiting for that to come in. I have 6 fans, all connected directly to PSU. *pin power connector is secured. 24 pin power connector is secured. The CPU was running at 26-29C at idle and 34-36C at full load. HDD at 30-32C. Video card was the hottest at 36 at idle and 42-44C full load.

    EX58-UD3R V 1.0
    I7 920
    1 X ASUS Dark Knight HD 4870 512MB
    Corsair XMS3 3 x 2GB 1600 (PC3 12800) 1.65V TR3X6G1600C9
    Antec 300 modified (added window + 2 window fans)
    Apevia 680W PSU AS680W-BL

    I have seen lots of forums with people having similar problems with this motherboard. I have yet to find a fix that will work on mine. I really hope someone here can help. Thank you all for your precious time.
    Last edited by rx7pete; 09-15-2009 at 02:24 PM.

  2. #2
    SolidBladez's Avatar
    SolidBladez is offline Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Colorado
    Posts
    311

    Default Re: Ex58-ud3r stopped working after 19 days

    Quote Originally Posted by rx7pete View Post
    EX58-UD3R V 1.0
    I7 920
    1 X ASUS Dark Knight HD 4870 512MB
    Corsair XMS3 3 x 2GB 1600 (PC3 12800) 1.65V TR3X6G1600C9
    Antec 300 modified (added window + 2 window fans)
    Apevia 680W PSU AS680W-BL
    I wonder if it had something to do with your power supply. I use to own that exact same PSU several years ago (before I knew anything about computers ) and found out that it is basically a piece of crap 500W with just some fancy lights.

    By any chance could you get a hold of another PSU?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Ex58-ud3r stopped working after 19 days

    how many hard drives do you have attached? try with just one and see if it boots
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Texas
    Posts
    11

    Default Re: Ex58-ud3r stopped working after 19 days

    Thank you for your responses. I have 2 hard drives

    Western Digital Caviar Black WD6401AALS 640GB 7200 RPM X 2

    I just tried them 1 at a time, same thing. I am trying to find another PSU. Will post as soon as I can.

    Again thank you for your help!

  5. #5
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Texas
    Posts
    11

    Default Re: Ex58-ud3r stopped working after 19 days

    Well, I tried another PSU 500W, same problem, tried disconnecting everything, only leaving MB, MEM and Video card, same problem, removed the video card, just MB and MEM, same problem. Down to the MB and MEM. Everything else has been eliminated. I tried both PSU's, made no difference. I was going to try some DDR2 I have but it wont fit. I dont have another DDR3 stick to try and dont want to spend money just to try. MY PC

  6. #6
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Ex58-ud3r stopped working after 19 days

    Please put one stick of memory in the first white slot, and so you are sure the memory should always be in the white slots (1, 3, 5)

    Use one stick and then please remove all your hard drives, and CD/DVD Drives. Then connect ONLY one cd drive to the first blue SATA Slot SATA2_0 and put your motherboard CD in the drive. Then try to start your system, the BIOS may then be recovered off the CD itself.

    If you still do not have any luck with that, please PM me for a last resort before you need to RMA the board. This is a BIOS issue, I do not think you need to make any hardware changes or buy new items. Your MAIN BIOS Chip got corrupted that is all, and until you fix it that screen is all you will see otherwise.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Texas
    Posts
    11

    Default Re: Ex58-ud3r stopped working after 19 days

    Followed your instructions, nothing. Turned it on, put the CD in, turned off, on, off, never read the CD, no video, Pressing F12 rapidly, but nothing. Whats next?

  8. #8
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

  9. #9
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2

    Default Re: Ex58-ud3r stopped working after 19 days

    As an interested Ex58-ud3r owner, how did you get on?

  10. #10
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Texas
    Posts
    11

    Default Re: Ex58-ud3r stopped working after 19 days

    Well, I have exhausted all means. Thank you, lsdmeasap, for your time and help. I tried your last instructions for hours, nothing. I am getting the board ready to ship to Newegg(RMA) since its less than 30 days old. This one is fried. I knew I should have bought the ASUS. What can I do with the new one so that I dont have this problem again? Is there anything to prevent this?

    Barrney, I am not sure I understand your question. Can you elaborate?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •