Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 28 of 28

Thread: Help needed!! Bluescreens while installing any x64 OS, x32 works fine




  1. #21
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Help needed!! Bluescreens while installing any x64 OS, x32 works fine

    Quote Originally Posted by Phantasm View Post
    yes i'm currently running a 32bit os...

    but as soon as i'm possible to install win7 i'm going to override my 32bit os with the 64bit os

    with formatting my partition before installing so no need to unplug anything =(
    yes but some users have problems by installing 2 os systems on one hard drive even if its partitioned because windows sometimes gets confused...if you can its best to instal on a seperate hard drive maybe thats why it keeps blue screening,if im in vista64 and want to go into xp pro i just restart pc press f12 the select hard drive and then select xp pro and it boots up
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. #22
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    14

    Default Re: Help needed!! Bluescreens while installing any x64 OS, x32 works fine

    Quote Originally Posted by wazza300 View Post
    yes but some users have problems by installing 2 os systems on one hard drive even if its partitioned because windows sometimes gets confused...if you can its best to instal on a seperate hard drive maybe thats why it keeps blue screening,if im in vista64 and want to go into xp pro i just restart pc press f12 the select hard drive and then select xp pro and it boots up

    well i'll give it a try with another hdd...
    if at that point, i even reach the install screen X-D
    otherwise it's pointless

    i'll keep you posted

    cheers and thnx

  3. #23
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Help needed!! Bluescreens while installing any x64 OS, x32 works fine

    Quote Originally Posted by Phantasm View Post
    well i'll give it a try with another hdd...
    if at that point, i even reach the install screen X-D
    otherwise it's pointless

    i'll keep you posted

    cheers and thnx
    remember to unplug the hard drive with xp on and leave just the drive your going to install windows 7 on and everything should work,when its installed just plug your xp drive back in and do the f12 boot i told you to switch between operating systems
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. #24
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Help needed!! Bluescreens while installing any x64 OS, x32 works fine

    Do you have HPET Set to x64 when you try to install it? Not sure if you answered this but I think I did ask.

    The setting is in the Power Management Page, set to x64 or disable

  5. #25
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    14

    Default Re: Help needed!! Bluescreens while installing any x64 OS, x32 works fine

    Hey it's been a long time since i wrote here, but to keep you guys up to date I decided to post what happened so far.

    Well I contacted the technical support from the page where i bought my pieces, and they came to a conclusion that my Ram where "again" fried.

    So just to be safe, i sent 3 things back to them so they can check them
    -Motherboard
    -Ram
    and my CPU

    So after a few days, the only thing that was f***** up where my Ram ... again. (sorry for bad language)
    CPU and motherboard were all fine.
    Today I got the message that they'll send them back with a new set of Ram...(the same that i had) hopefully they wont be fried.

    So once they arrive, and I'm able to test them if my System is working as intended or not

    Cheers :D
    CPU: QuadCore Intel Core i7 920, @2,66
    Mobo: Gigabyte GA-EX58-UD5
    Ram: OCZ XTC Platinum OCZ3P1333LV2G 3x2GB (7-7-7-16)
    GPU: XFX NVIDIA GeForce GTX 275 (896 MB)
    PSU: Thermaltake Thoughpower 750W
    Monitor1: Samsung SyncMaster 710T
    Monitor2: SyncMaster 2233BW/2233GW
    HDD1: Samsung HD103UJ 1TB
    HDD2: Seagate ST3500320AS 500GB
    HDD3: Seagate ST3500320AS 500GB
    HDD4: WD WD1500AHFD-00RAR5 150GB
    Drive1: PLEXTOR DVDR PX-760A
    Drive2: PLEXTOR DVDR PX-760A

  6. #26
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Help needed!! Bluescreens while installing any x64 OS, x32 works fine

    Quote Originally Posted by Phantasm View Post
    Hey it's been a long time since i wrote here, but to keep you guys up to date I decided to post what happened so far.

    Well I contacted the technical support from the page where i bought my pieces, and they came to a conclusion that my Ram where "again" fried.

    So just to be safe, i sent 3 things back to them so they can check them
    -Motherboard
    -Ram
    and my CPU

    So after a few days, the only thing that was f***** up where my Ram ... again. (sorry for bad language)
    CPU and motherboard were all fine.
    Today I got the message that they'll send them back with a new set of Ram...(the same that i had) hopefully they wont be fried.

    So once they arrive, and I'm able to test them if my System is working as intended or not

    Cheers :D
    when they do arrive make sure you set your dram/volts to 1.66 as if there left on auto they will be over voltaged
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. #27
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    14

    Default Re: Help needed!! Bluescreens while installing any x64 OS, x32 works fine

    Heya, long time no see.

    My new set of Ram arrived along with my Mobo and CPU.

    And well I installed everything and immediatly set everything correctly in Bios.
    Now I'm running Win7 x64 without problems so far.
    And luckily all went well. So i guess this thread can be closed.

    I thank you guys for helping me out =)
    cheers
    CPU: QuadCore Intel Core i7 920, @2,66
    Mobo: Gigabyte GA-EX58-UD5
    Ram: OCZ XTC Platinum OCZ3P1333LV2G 3x2GB (7-7-7-16)
    GPU: XFX NVIDIA GeForce GTX 275 (896 MB)
    PSU: Thermaltake Thoughpower 750W
    Monitor1: Samsung SyncMaster 710T
    Monitor2: SyncMaster 2233BW/2233GW
    HDD1: Samsung HD103UJ 1TB
    HDD2: Seagate ST3500320AS 500GB
    HDD3: Seagate ST3500320AS 500GB
    HDD4: WD WD1500AHFD-00RAR5 150GB
    Drive1: PLEXTOR DVDR PX-760A
    Drive2: PLEXTOR DVDR PX-760A

  8. #28
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Help needed!! Bluescreens while installing any x64 OS, x32 works fine

    Thanks for posting back!

    Sorry to hear about all the hassle you had, but it's great to hear all is working well now!

    Post back anytime if you have more issues or questions

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •