Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 10 of 10

Thread: X48-DQ6 Issues




  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5

    Default X48-DQ6 Issues

    Hello to All.

    Just got this board and am experiencing some very wierd stuff.

    #1 Once BIOS has posted and just before the OS starts to load all the Phase LEDS switch off and no matter what load the cpu is under they remain off until reboot. From my understanding these are supposed to remain on and display an approximation of load ?

    #2 Fails OCCT at stock (2.40GHZ Q6600 VID 1.21250) first thing in the morning after Passing OCCT at (3.60GHz ) the previous evening. Infact fails to boot at previous nights settings almost everyday even if was on stock and is even flaky in normal operation. As day goes on stabilty appears to return.

    (I've double checked the settings are being saved fine on the previous night)

    #3 EIST doesnt work if the CPU voltage is changed from Normal

    All the components have been tested and retested in other systems apart from the motherboard.

    I am a fairly experienced system builder and can only think i've got a duff board or i'm really dumb :)

    Specs

    Q6600 VID 1.21250
    Crucial 10th Anniversary DDR2 1GB x 4 / GEIL DDR2 1GB x 2 / Corsair CM2X 1GB x 2
    Corsair HX620 PSU
    nVidia 7900GTX

    Thanks

    iNDi

  2. #2
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Nimbin, Australia
    Posts
    339

    Default Re: X48-DQ6 Issues

    http://forums.tweaktown.com/f69/giga...ettings-33613/

    It might help to get an x48 template from above link and fill in the bios settings yr using. At least it can be seen if a bios setting might be the cause or not. Hopefully not a duff board.

    EDIT: The leds dont stay on after post. "just after verifying dmi data pool then all 4 turn off", "if you disable DES in the bios they don't do much once the system finishes posting"
    Last edited by Salty; 09-19-2009 at 09:39 PM.





    CPU
    =
    i7 950 - DO stepping - Batch #3014A844
    Cooling = EK HF Full Nickel
    - XSPC RX360 - Laing DDC 18W - XSPC Bay Reservoir
    Motherboard = GA-X58A-UD3R Revision 2
    , BIOS Version = Award FC
    Ram = 3x2gig Corsair TR3X6G1600C8D G
    Video = 2 X Palit GTX460 Sonic Platinum 1GB OC sli
    Monitor = 22" LG Flatron W2242T 1680 x 1050 Case = Coolermaster CM690
    PSU = Corsair HX850
    OS = Windows 7 Professional x64


  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5

    Default Re: X48-DQ6 Issues

    Thanks Salty but already did that :(

    i notice you have a X48-DQ6 ... do the phase led's work ok on yours ?

    iNDi

  4. #4
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Nimbin, Australia
    Posts
    339

    Default Re: X48-DQ6 Issues

    See edit above, excerpts from: Phase LEDs - How many are lit? (1st+ last post UPDATED) - PC Perspective Forums

    Give me a few minutes, and I'll reboot with case open :-)





    CPU
    =
    i7 950 - DO stepping - Batch #3014A844
    Cooling = EK HF Full Nickel
    - XSPC RX360 - Laing DDC 18W - XSPC Bay Reservoir
    Motherboard = GA-X58A-UD3R Revision 2
    , BIOS Version = Award FC
    Ram = 3x2gig Corsair TR3X6G1600C8D G
    Video = 2 X Palit GTX460 Sonic Platinum 1GB OC sli
    Monitor = 22" LG Flatron W2242T 1680 x 1050 Case = Coolermaster CM690
    PSU = Corsair HX850
    OS = Windows 7 Professional x64


  5. #5
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5

    Default Re: X48-DQ6 Issues

    Ahh many thanks it does seem they're meant to go out :)

    back to the drawing board

    iNDi

  6. #6
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Nimbin, Australia
    Posts
    339

    Default Re: X48-DQ6 Issues

    Yep, out after post before boot menu.





    CPU
    =
    i7 950 - DO stepping - Batch #3014A844
    Cooling = EK HF Full Nickel
    - XSPC RX360 - Laing DDC 18W - XSPC Bay Reservoir
    Motherboard = GA-X58A-UD3R Revision 2
    , BIOS Version = Award FC
    Ram = 3x2gig Corsair TR3X6G1600C8D G
    Video = 2 X Palit GTX460 Sonic Platinum 1GB OC sli
    Monitor = 22" LG Flatron W2242T 1680 x 1050 Case = Coolermaster CM690
    PSU = Corsair HX850
    OS = Windows 7 Professional x64


  7. #7
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: X48-DQ6 Issues

    Ya they will go out, unless you are overclocked and under load and have C1E and EIST Enabled, and do not have the LED's disabled via DES Program

    IN regards to your EIST issue, what BIOS are you using? And really, EIST only normally works if you leave vcore in Auto or normal, which is not suggested with overclocking

    OCCT, if you need help with your settings I can help. If you do, please get a template from the link in my signature and give me your current settings. And PLEASE do let me know which ram you are using, since you listed a few sets. Please tell me the model # or link me to it.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5

    Default Re: X48-DQ6 Issues

    Hi there , finally got it stable now.

    But still defaults fsb to 266 after its switched off for a while .. have replaced the cmos battery too.

    and there's a 14 day backlog in GigaByte replying to emails.

    Now i remember why i stopped buying there products.

    Thanks again Salty for your input.

    iNDi

  9. #9
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Nimbin, Australia
    Posts
    339

    Default Re: X48-DQ6 Issues

    Ah, I wasn't much help.

    Are u sure u dont want to post bios settings or link to them? LSDmeasap might well be able to help.





    CPU
    =
    i7 950 - DO stepping - Batch #3014A844
    Cooling = EK HF Full Nickel
    - XSPC RX360 - Laing DDC 18W - XSPC Bay Reservoir
    Motherboard = GA-X58A-UD3R Revision 2
    , BIOS Version = Award FC
    Ram = 3x2gig Corsair TR3X6G1600C8D G
    Video = 2 X Palit GTX460 Sonic Platinum 1GB OC sli
    Monitor = 22" LG Flatron W2242T 1680 x 1050 Case = Coolermaster CM690
    PSU = Corsair HX850
    OS = Windows 7 Professional x64


  10. #10
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: X48-DQ6 Issues

    Yes, please do give us your settings maybe we can help you correct this issue.

    Template is in my signature if you would like us to check out your settings

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •