Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: X580-UD5 wont boot!! C1 error




  1. #11
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: X580-UD5 wont boot!! C1 error

    ive looked on google and c1h is memory check code so if its displaying c1e...im assuming the "E"means error meaning a ram error heres the link to the manual its for a ud5 but there the same board apart from the watercooled northbridge
    C1h Detect memory-- Auto-detection of DRAM size, type and ECC
    http://china.giga-byte.com/FileList/...8-ud5(p)_e.pdf
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. #12
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    10

    Default Re: X580-UD5 wont boot!! C1 error

    I ran out and got Patriot Viper PC3-10666 1333Mhz 6Gb kit and it booted right away. Looks like the board does not like the Mushkin kit which is a shame as it is a very fast out of the box kit. The Viper...not so much but at least it works.

    Looks like I have to send the Mushkins back.

    Thanks again for all of your help and I hope this thread helps others as well.
    - Intel Core i7 920 D0
    - Gigabyte EX58-UD5
    - Mushkin XP3-12800 Redline 6GB 3X2GB DDR3-1600 CL6-7-6-18
    -Corsair TX750W 750W ATX 12V 60A
    - Hitachi Deskstar 7K1000.B 1TB 1000GB 7200RPM SATA2 16MB
    - BFG GeForce GTX 275 OC 896MB GDDR3 PCI-E
    -ProlimaTech Magalahems

  3. #13
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: X580-UD5 wont boot!! C1 error

    Quote Originally Posted by SuperPL View Post
    I ran out and got Patriot Viper PC3-10666 1333Mhz 6Gb kit and it booted right away. Looks like the board does not like the Mushkin kit which is a shame as it is a very fast out of the box kit. The Viper...not so much but at least it works.

    Looks like I have to send the Mushkins back.

    Thanks again for all of your help and I hope this thread helps others as well.
    yeah i had a funny feeling it was a ram issue as c1 means its checking ram and c1e ment there was an error,just send the mushkin back they will refund you...im glad your up and running make sure you get all the latest drivers and utilities off gigabytes wbsite as the ones on the cd might be outdated by now
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. #14
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: X580-UD5 wont boot!! C1 error

    also read up on how to safely flash the bios using q-flash maybe with the latest bios it will run your mushkin ram and you can keep the best set,but make sure you know how to update bios with q-flash as if it goes wrong youll need to rma the mb
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #15
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    10

    Default Re: X580-UD5 wont boot!! C1 error

    Some more problems lol, <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    When I start to install <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:place w:st="on">Vista</st1:place> 64 i get to the drive selection screen and its blank, no HD to select.<o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    1TB <st1:City w:st="on"><st1:place w:st="on">Hitachi</st1:place></st1:City> is plugged into SATA1 port, Bios is set to "load optimized default".<o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    I even formatted the drive on a different <st1:place w:st="on">Vista</st1:place> computer but still nothing.<o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    Any ideas? <o:p></o:p>
    - Intel Core i7 920 D0
    - Gigabyte EX58-UD5
    - Mushkin XP3-12800 Redline 6GB 3X2GB DDR3-1600 CL6-7-6-18
    -Corsair TX750W 750W ATX 12V 60A
    - Hitachi Deskstar 7K1000.B 1TB 1000GB 7200RPM SATA2 16MB
    - BFG GeForce GTX 275 OC 896MB GDDR3 PCI-E
    -ProlimaTech Magalahems

  6. #16
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: X580-UD5 wont boot!! C1 error

    Quote Originally Posted by SuperPL View Post
    Some more problems lol, <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    When I start to install <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:place w:st="on">Vista</st1:place> 64 i get to the drive selection screen and its blank, no HD to select.<o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    1TB <st1:City w:st="on"><st1:place w:st="on">Hitachi</st1:place></st1:City> is plugged into SATA1 port, Bios is set to "load optimized default".<o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    I even formatted the drive on a different <st1:place w:st="on">Vista</st1:place> computer but still nothing.<o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    Any ideas? <o:p></o:p>
    try it in the other ports,do you boot from cd drive with vista64 cd in it?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. #17
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: X580-UD5 wont boot!! C1 error

    any luck yet?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. #18
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    10

    Default Re: X580-UD5 wont boot!! C1 error

    No luck yet,

    I boot using Vista 64 in the dvd drive, get to the "select drive" screen and its blank, in advance options everything is grayed out (to create partition etc).

    I am trying to format this drive and install Vista 64 on my other computer but same thing, the hd never shows up.

    any idea what might be the problem?
    - Intel Core i7 920 D0
    - Gigabyte EX58-UD5
    - Mushkin XP3-12800 Redline 6GB 3X2GB DDR3-1600 CL6-7-6-18
    -Corsair TX750W 750W ATX 12V 60A
    - Hitachi Deskstar 7K1000.B 1TB 1000GB 7200RPM SATA2 16MB
    - BFG GeForce GTX 275 OC 896MB GDDR3 PCI-E
    -ProlimaTech Magalahems

  9. #19
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: X580-UD5 wont boot!! C1 error

    if its not showing up on ur other pc then its the hard drive,are there any jumpers on the hard drive? sometimes you have to remove them to enable sata, they should be near the connector slots,also are you using the same sata cable to try hard drive? try with another one
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. #20
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    10

    Default Re: X580-UD5 wont boot!! C1 error

    It had no jumpers.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    Again I went out and got a different hd, a Western Digital this time, and no problems. Booted up fine, installed <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:place w:st="on">Vista</st1:place>, now the computer works like a champ.<o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    The guy at canadacomputers laughed when I told him I have a Hitachi Deskstar, or Dead Start what he called it. <o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    I have a pretty bad taste in my mouth after this experience, one order and I get dead ram and dead hd.<o:p></o:p>
    <o:p></o:p>
    Will need to RMA both. <o:p></o:p>
    - Intel Core i7 920 D0
    - Gigabyte EX58-UD5
    - Mushkin XP3-12800 Redline 6GB 3X2GB DDR3-1600 CL6-7-6-18
    -Corsair TX750W 750W ATX 12V 60A
    - Hitachi Deskstar 7K1000.B 1TB 1000GB 7200RPM SATA2 16MB
    - BFG GeForce GTX 275 OC 896MB GDDR3 PCI-E
    -ProlimaTech Magalahems

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •