Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 55

Thread: Prime95 won't run at 100%




  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32

    Default Prime95 won't run at 100%

    Hi guys,

    I thought I was getting somewhere with my CPU but I have seen a few screenshots here and I notice my Prime95 numbers are skewed becasue I can't it to run at 100% load. system is in my sig. I'll post a screen of voltages.

    is 8 gigs of ram a problem?
    MB Gigabyte EP45-UD3P
    CPU Q9550
    RAM 8 Gigs G-Skil F2-8500CL5 (4 2gig sticks)
    Video Card ATI 4890
    HSF Zalman CNPS9500 AT
    Case Antec Nine Hundred two

  2. #2
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: Prime95 won't run at 100%

    What do you see in windows task manager?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Earth
    Posts
    849

    Default Re: Prime95 won't run at 100%

    Under the test/worker windows tab menu set number of workers to 4, my priority is on 1...I hear 10 is the proper priority setting but it's never been discussed here to my knowledge. Maybe someone will come along and give their take on it.
    Last edited by Conners; 10-01-2009 at 08:47 AM. Reason: corrected menue location

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Earth
    Posts
    849

    Default Re: Prime95 won't run at 100%

    Well after I look at you screen shot again it already have the four workers so that was a dumb answer.

    Just out of curiosity what bios version are you running?

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Earth
    Posts
    849

    Default Re: Prime95 won't run at 100%

    Here's a thought run Intel burn test and see if it loads to 100%

  6. #6
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32

    Default Re: Prime95 won't run at 100%

    Quote Originally Posted by Chike View Post
    What do you see in windows task manager?
    Aw Geeze :( Man I really should have thought of that.

    I saw the screens of others running 100% load on Real Temp and thought I should see 100% as well.

    Conners,

    BIOS vs 6
    MB Gigabyte EP45-UD3P
    CPU Q9550
    RAM 8 Gigs G-Skil F2-8500CL5 (4 2gig sticks)
    Video Card ATI 4890
    HSF Zalman CNPS9500 AT
    Case Antec Nine Hundred two

  7. #7
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32

    Default Re: Prime95 won't run at 100%

    Quote Originally Posted by Conners View Post
    Here's a thought run Intel burn test and see if it loads to 100%
    Well that was interesting:
    MB Gigabyte EP45-UD3P
    CPU Q9550
    RAM 8 Gigs G-Skil F2-8500CL5 (4 2gig sticks)
    Video Card ATI 4890
    HSF Zalman CNPS9500 AT
    Case Antec Nine Hundred two

  8. #8
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32

    Default Re: Prime95 won't run at 100%

    ran it times times:
    MB Gigabyte EP45-UD3P
    CPU Q9550
    RAM 8 Gigs G-Skil F2-8500CL5 (4 2gig sticks)
    Video Card ATI 4890
    HSF Zalman CNPS9500 AT
    Case Antec Nine Hundred two

  9. #9

    Default Re: Prime95 won't run at 100%

    Your temps are amazing. How is it possible to have 47 degrees on a 4ghz quad at full load? I have a similar quad setup and I idle at 42 degrees and full load around 65-68...

  10. #10
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32

    Default Re: Prime95 won't run at 100%

    the 47 was after the test look again at Task Manager it is at 4% usage in the pic above it is 58 at full load
    MB Gigabyte EP45-UD3P
    CPU Q9550
    RAM 8 Gigs G-Skil F2-8500CL5 (4 2gig sticks)
    Video Card ATI 4890
    HSF Zalman CNPS9500 AT
    Case Antec Nine Hundred two

Page 1 of 6 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •