Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Boot Problem




  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    europe
    Posts
    8

    Default Boot Problem

    Hi,

    my system is :
    E8400
    GA-EP35C-DS3R rev2.1
    HD4870

    I've got weird boot problem.
    When i turn on power, fans and leds working but monitor stays black and even bios won't show up.
    Also hdd is working,hdd led is always red and my graphic cards fan is working at high speed.

    This problem doesn't occur all time,it occurs randomly.
    I have to power off system,remove power cable and wait a couple minutes to boot it correctly.

    Not:System isn't overclocked and got latest bios.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Boot Problem

    check with one stick of ram in first slot,if it boots check the other sticks in same slot
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    europe
    Posts
    8

    Default Re: Boot Problem

    Quote Originally Posted by wazza300 View Post
    check with one stick of ram in first slot,if it boots check the other sticks in same slot
    it occurs randomly.sometimes i can boot my computer without problem 2 weeks.
    i don't think rams causing this..

  4. #4
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Boot Problem

    What BIOS are you using? If you are unsure please look in the MainBoard Tab of CPU-z or hit F9 on the MAIN BIOS page and you will see what BIOS.

    You may need to update your BIOS, and you may also need to set your BIOS up properly.

    Please give us your full specs and grab a template from my signature and give us your current BIOS settings in full and we will advise

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    europe
    Posts
    8

    Default Re: Boot Problem

    My bios version is F4


    All my bios settings are at "auto".I haven't touch it.

  6. #6
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Boot Problem

    K, please give me your full settings in a template. I know what you mean about all auto, but there is a few I need to check to verify how you are using Auto.

    Sorry to spread this out longer, but I have to see before I advise you how to proceed.

    Please also tell me what amount and configuration of ram you have, and the model # or a link to it as well please.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    europe
    Posts
    8

    Default Re: Boot Problem

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    K, please give me your full settings in a template. I know what you mean about all auto, but there is a few I need to check to verify how you are using Auto.

    Sorry to spread this out longer, but I have to see before I advise you how to proceed.

    Please also tell me what amount and configuration of ram you have, and the model # or a link to it as well please.
    Ok,

    I've got 4gb(2x2) Team Xtreem Dark CL5 Ram..
    Here is the link: http://www.teamgroup.com.tw/teamgrou..._id=1&pl2_id=3

    i took photos all my bios for you

    Overclock Menu 1



    Overclock Menu 2



    PC Health Status



    Standart CMOS Features




    Advanced BIOS Features



    Power Management




    Integrated Peripherals

    Last edited by gigaep35c; 11-01-2009 at 04:52 PM.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    europe
    Posts
    8

    Default Re: Boot Problem

    up

  9. #9
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Boot Problem

    set you initial first display to pci-e slot one
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. #10
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    1,470

    Default Re: Boot Problem

    Don't forget to test your power supply.
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ench-test.html
    http://www.gigabyte-usa.com/FileList...ios_qflash.pdf
    Phenom II 945 @ 3.2Ghz w/Thermaltake Big Typhoon Pro 14 CPU Cooler
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev.1.1 F11
    Sapphire 3870HD / 100225L / 512MB / ddr4
    4GB / Kingston / KHX8500D2K2/2GN / 5-5-5-18 / 1066Mhz
    (2) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA RAID-0
    (1) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA AHCI
    (2) IDE's 1 8XdualDVDRW 1 52x32x52x CDRW
    Antec /Neo HE550 / 550W
    Mid size ATX case with show through panel
    2) 80x80 front fans (1) 120x120 rear fan and small nb fan
    Microsoft comfort curve USB keyboard 2000 ver.1.0
    Logitech G500 USB mouse
    Monitor: CMV937A
    7.1+2 Channel High Definition ALC889A
    Dual boot Windows 7 32bit home & Windows 7 64bit home


Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •