Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: raid controller




  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sand Springs,Ok.
    Posts
    172

    Default raid controller

    I just did a clean install of vista ult. 64 sp1 and updated to windows 7 ult. 64 .In the device manager it says:RAID Controller-The driver for this device are not installed.(code 28).I've spent enough time trying to fix this problem I could have done a complete reinstall.Could somebody please give me some advice, so I can stop running in circles.
    THRASHER: Liquid Cooled
    Cooler Master XB EVO<>G1 Sniper 5 v1.0 F10<>4770k vid 1.022<>Batch#3332B365
    OC 4.4GHz 1.25v<>G.Skill F3-2400C10Q-32GTX 10-12-12-31 1.65v 2400MHz 32GB's
    2/Gigabyte R9 290X CrossFireX<>Corsair AX1200I<>2/Samsung 840 Pro 256GB raid0
    Windows 7 Ultimate<>idle 28c


  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    J'Habite En Angleterre
    Posts
    2,431

    Default Re: raid controller

    What ports are you using for your RAID array? You're best off using the yellow Intel ports.

    If using the JMicron, there are drivers for it on the Gigabyte website. I strongly recommend you don't use these ports, as they aren't too good performance wise, especially with high throughput devices.

    I'm assuming you're currently typing this on the machine, so it's bootable. Again, assuming that your OS is installed on the two Raptors, and that thay are set up in RAID 0, there doesn't seem to be much of a problem with regards to drivers. If RAID drivers were actually missing, then your PC would not boot to Windows.

    Again, check that the two Raptors are on Intel SATA ports 0 and 1, and that the DVD drive and data drive are on ports 4 and 5. In the Intel BIOS it should indicate that both Raptors are in the Array and that the storage drive is connected, but a non-RAID member.

    The latest Intel RAID drivers are here: http://downloadcenter.intel.com/Sear...torage+Manager
    Coolermaster CM 690 II advance Case
    Corsair HX750 (CWT, 91%(80+ Gold rated @230V) single 62A 12V rail
    P55A-UD4 v2.0 @ F14
    Core i5 760 @ 20 x 201, 4.02GHz
    TRUE Black with a single Noctua NF-P12 pumping out 55 CFM @ 19db .
    2 x 2GB Mushkin Ridgeback (996902), @ 7-10-8-27, 2010-DDR, 1.66v
    2 x Gigabyte GTX 460 1024MB in SLI (Pre OC'd to 715MHz core and 1800MHz VRAM) @ 850 Core / 4100 Mem.
    Intel X25-M Boot Drive (OS and Programs) 200MB/s Read & 90MB/s Write
    Corsair X32 200MB/s Read & 100MB/s Write
    WD Caviar Blue 640GB C (Steam, Games, Storage, Temp Files & Folders, etc)
    Samsung F3 500GB Backup/Images
    Noctua 1300RPM 19dB case fan (rear extraction)
    3 x 140 MM Coolermaster LED fans (one front intake, one top extraction, one side intake)
    Dell Ultra Sharp 2209WAf E-IPS @ 1680x1050

  3. #3

    Default Re: raid controller

    yeah what he said. I could never get my gigabyte ports to work. had to use the intel ports and they worked just fine.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •