Hi

Whenever I save to CMOS by F10 in the BIOS the system shuts down then restarts. This also happens if I restart from within Windows 7. Is this normal?

I am still experiencing problems getting Slot 4 to enable dual channel. The board was returned to the retailer for testing and they say the board passed their tests (they however only used a 2x1GB kits)
I have changed my original memory kit for the current one (OCZ3P1600LV4GK) but get the same result.

The system boots ok into Windows which shows 4GB but only 2GB useable via Control Panel>System

My current settings are :-

Advanced Frequency Settings:

CPU Clock Ratio 20x

Advanced Core Features [Press Enter]:

Intel(R) Turbo Boost Tech. [Disabled]
CPU Cores Enabled [All]
CPU Enhanced Halt (C1E) [Auto]
C3/C6/C7 State Support [Auto]
CPU Thermal Monitor [Auto]
CPU EIST Function [Auto]
Bi-Directional PROCHOT [Auto]

QPI Clock Ratio [Auto]

QPI Link Speed 4.8GHz
Uncore Clock Ratio 16x
Uncore Frequency 2133MHz

>>>>> Standard Clock Control <<<<<

Base Clock (BCLK) Control [Enabled]
BCLK Frequency [133]
System Memory Multiplier (SPD) [8]
Memory Frequency (MHz) 1066 1066
PCI Express Frequency (MHz) [Auto]
C.I.A.2 [Disabled]

>>>>> Advanced Clock Control <<<<<

CPU Clock Drive [ 800mV]
PCI Express Clock Drive [ 900mV]
CPU Clock Skew [ 0ps]

Advanced Memory Settings:

System Memory Multiplier (SPD) [8]
Memory Frequency (MHz) 1066 1066
Performance Enhance (SPD) [Standard]
DRAM Timing Selectable (SPD) [Auto]
Profile DDR Voltage 1.5v
Profile QPI Voltage 1.1v
Channel Interleaving 6 [Auto]
Rank Interleaving 4 [Auto]

>>>>> Channel A

Channel A Timing Settings [Press Enter]:
Cas Latency Time 9 [7]
tRCD 9 [7]
tRP 9 [7]
tRAS 24 [16]

>>>>> Channel A Advanced Timing Control

tRC 27 [Auto]
tRRD 4 [Auto]
tWTR 4 [Auto]
tWR 8 [Auto]
tWTP 19 [Auto]
tWL 7 [Auto]
tRFC 60 [Auto]
tRTP 4 [Auto]
tFAW 16 [Auto]
Command Rate (CMD) 1 [Auto]

>>>>> Channel A Misc Timing Control

B2B Cas Delay - [Auto]
Round Trip Latency 47 [Auto]

Channel A Turnaround Settings [Press Enter]:
Different DIMMs 6 [Auto]
Different DIMMs 5 [Auto]
On The Same Rank 1 [Auto]

>>>>> Channel A Writes Followed By Writes

Different DIMMs 6 [Auto]
Different DIMMs 6 [Auto]
On The Same Rank 1 [Auto]

***>>>>> Channel B

NB: No figures show

Channel B Timing Settings [Press Enter]:
Cas Latency Time 9 [-]
tRCD 9 [-]
tRP 9 [-]
tRAS 24 [-]

>>>>> Channel B Advanced Timing Control

NB: No figures show

tRC 34 [Auto]
tRRD 5 [Auto]
tWTR 5 [Auto]
tWR 10 [Auto]
tWTP 21 [Auto]
tWL 7 [Auto]
tRFC 74 [Auto]
tRTP 5 [Auto]
tFAW 25 [Auto]
Command Rate (CMD) 1 [Auto]

>>>>> Channel B Misc Timing Control

B2B Cas Delay - [Auto]
Round Trip Latency 53 [Auto]

Channel B Turnaround Settings [Press Enter]:
Different DIMMs 6 [Auto]
Different DIMMs 5 [Auto]
On The Same Rank 1 [Auto]

>>>>> Channel B Writes Followed By Writes

Different DIMMs 6 [Auto]
Different DIMMs 6 [Auto]
On The Same Rank 1 [Auto]

Advanced Voltage Settings:

******Mother Board Voltage Control ******
Voltage Types............Normal......Current
--------------------------------------------

>>> CPU
Load Line Calibration................[Standard]
CPU Vcore..................1.19375v..[1.26250v] Auto
QPI/VTT Voltage...........1.100v.....[1.100v] Auto
>>> MCH/ICH
PCH Core....................1.050v.....[Auto]
CPU PLL......................1.800v....[Auto]
>>> DRAM
DRAM Voltage..............1.500v.....[1.500v] Auto
DRAM Termination..........0.750v.....[Auto]
Ch-A Data VRef............0.750v.....[Auto]
Ch-A Data VRef............0.750v.....[Auto]
Ch-B Data VRef............0.750v.....[Auto]
Ch-B Data VRef............0.750v.....[Auto]

Miscellaneous Settings:

Isochronous Support...................[Enabled]
Virtualisation technology.............[Enabled]

I am determined to get this going so any help/suggestions fire away.

I would like to thank Stasio for help via pm from my original post a couple of weeks ago

dave




------------------------------------------------
GA-P55-UD6, BIOS F5 Core i5-750 @ 2.66GHz
OCZ 2x2GB PC3-12800 @ 1600MHz CL 7-7-7-24
XFX HD4770, 1xWD SATAII 80GB 1xHitachi SATAII 160GB
Zalman ZM850-HP 850W Modular PSU
Windows 7x64bit